SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eylül'de 80 Bin Yolcu Uçtu

0
Güncellendi - 2017-10-11 01:53:45
Eylül'de 80 Bin Yolcu Uçtu
A- A+ PAYLAŞ

DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan 2017 yılı Eylül Ayı Havalimanı İstatistiklerine göre; Eylül ayında Malatya Havalimanında iç hat yolcu trafiği bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9 artışla 78.266, dış hat yolcu trafiği yüzde 22 artışla 1.860, toplamda ise yüzde 9 artışla 80.126 oldu.

2017 Yılı Eylül ayında Malatya Havalimanı’na iç hat iniş-kalkış yapan uçak trafiği bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12 artışla 621 oldu. Dış hatlar uçak trafiği yüzde 83 artışla 22 olmak üzere toplam uçak trafiği yüzde 13 artışla 643’e ulaştı.

2017 Yılı Eylül ayında Malatya Havalimanı Yük (kargo+posta+bagaj) trafiği ise toplamda yüzde 2 artışla 764 ton olarak gerçekleşti.

9 aylık gerçekleşmeler

2017 Yılı Eylül Sonu gerçekleşmelerine göre; Malatya Havalimanı’ndan; bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artışla 660.301 yolcu hizmet aldı, hizmet verilen toplam uçak trafiği yüzde 13 artışla 5.489’a, yük (Kargo+Posta+Bagaj) trafiği ise yüzde 10 artışla 5.542 tona ulaştı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • MURAT (6 yıl önce)
    Hava alanı yolu boyunca yapılan dubalar utanç verici.böyle bir ilkellik olabilirmi?bu durum malatyanın her tarafında böyle ama cumhurbaşkanı veya başbakan şehre geldiğinde ne garip hepsi sökülüyor.malatya gibi bir şehre yakışmıyor.her tarafa duba dikmek.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (6 yıl önce)
    Yolcu sayısı artıyor ama bizim havalimanı türkiyenin en kötüsü olarak kalmaya devam ediyor.Resmen baraka gibi.Utanıyoruz.İki uçuş denk geldiğinde vay yolcuların haline.Bir an önce büyükşehire yakışır bir alan yapılmalı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam (6 yıl önce)
    MALATYA YA SİVİL HAVAALANI ŞART. İSTERSE 1 MİLYON UÇUŞ OLSUN. ÖNEMLİ OLAN ASKERİYENİN İSTEĞİ İLE UÇUŞLARIN RÖTARI VE İSTENİLEN SAATLERDE UÇUŞLARIN OLAMAMASI MESELESİDİR. TÜRKİYE DE 50 CİVARINDA BİRÇOK YERE (Örneğin ; hAKKARİ) GİBİ HAVAALANI YAPILDI. MALATYA NIN NE EKSİĞİ VARDI. ASKERİ HAVAALANI KULLANIYORUZ. NİYE BİZİM ÜNİVERSİTE HOCALARI ELAZIĞ A KADAR YOL ÇEKİYOR DA ORDAN UÇAĞA BİNİYOR NEDEN ACABA. BAKANIMIZIN YENİ HAVAALANI YAPILMASI İÇİN ÇALIŞMALARI MALATYA HABER ARŞİVLERİNDE VARDIR. ALLAH RIZASI İÇİN MEMLEKETİMİZİN İLERİSİNİDE DÜŞÜNÜLEREK BÜYÜK BİR HAVAALANI YAPILMASI İÇİN BİR ŞEYLER YAPIN ARTIK. BİR PERON AÇMAK BİNAYI BİRAZ BÜYÜTMEK İLE OLMAZ. SİVİL HAVAALANI ŞART.
    0
    0
    Yanıtla