SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS Sezer Özmen İle Anlaştı

0
Güncellendi - 2016-12-26 16:30:58
EYMS Sezer Özmen İle Anlaştı
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor, Aytemiz Alanyaspor ile yollarını ayıran stoper Sezer Özmen ile sezon sonuna kadar anlaştı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor kadrsounda bulunan ancak sürpriz bir şekilde yollarını ayıran Sezer Özmen'in yeni takımı Evkur Yeni Malatyaspor oldu. TFF 1. Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Evkur Yeni Malatyaspor, 24 yaşındaki Özmen ile anlaşma sağladı. Savunma oyuncusu 1. Lig'de bugüne kadar 97 kez, Süper Lig'de de 15 kez forma giydi.

“İKİNCİ YARIDA TFF 1. LİG’DEKİ FORVETLERE HAZIRIM”

Radyospor’da yayınlanan ‘Futbolun Aktörleri’ programına katılan Özmen, budan sonraki süreç için iddialı konuştu.

Özmen, Aytemiz Alanyaspor ile yaşadığı ayrılıkla ilgili olarak, “Sezon başında nedensiz bir şekilde kadro dışı bırakıldık. Hüseyin Kalpar tarafından istenmediğim söylendi. Ben de saygı duydum. Takımdan daha iyi çalıştım. Geçen sene yaptığımız idmanlardan daha iyi idmanlar yaptım. Sadece maç eksiğim var” dedi.

TFF 1. Lig için hazır olduğunu ifade eden Özmen, şunları söyledi: “İnsanlar beni 34 yaşında sanıyor ama ben daha 24 yaşındayım. Önümde önemli gelecek var. Bunu değerlendirmek istiyorum. Drogba, Burak Yılmaz, Emenike gibi forvetlere karşı oynadım. TFF 1. Lig'deki iyi forvetlere hazırım ikinci yarıda.”

SEZER ÖZMEN KİMDİR?

Sezer Özmen, Futbola 2005'te Bakırköyspor'da başladı. İstanbul şampiyonasındaki performansı ile dikkat çeken Özmen, bir sene sonra Beşiktaş'a transfer edildi. 2007-08 sezonu 16 yaş altı takımda forma giydi. Özmen 2008-09 sezonunda ilk kez Beşiktaş A2 forması da giydi. Sonraki iki sezon ise A2 takımının değişmez isimlerinden oldu.

2010'da profesyonel sözleşme imzaladı ve tecrübe kazanması için Çaykur Rizespor'a kiralandı. 2012-2013 sezonun öncesinde ise Beşiktaş'ta teknik direktörlüğü Samet Aybaba'nın getirilmesiyle takıma geri çağırıldı. Fakat performansı beğenilmeyerek iki sezon kiralık olarak forma giydiği Çaykur Rizespor'a satıldı. Beşiktaş tarafından tecrübe kazanması için 2010-11 sezonunda Çaykur Rizespor'a kiralandı. Sezon sonu kiralık süresi bir sezon daha uzatıldı. Çaykur Rizespor'la 2010-11 sezonunda 13'ü ilk 11 olmak üzere 16 maçta forma giydi. 2011-12 sezonunda 27'si ilk 11 olmak üzere 28 maça çıkıp 2 gol attı. 2012-2013 sezonunda Çaykur Rizespor ile 4 Yıllık sözleşme imzaladı.

18 Temmuz 2015 tarihinde Fransa 2. Futbol Ligi takımlarından FC Metz ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Transferinin ardından yaptığı bir röportajda hedeflerini ve idolünü şu şekilde açıkladı: "Stoperlerin topu oyuna sokma zaafı var, Bu algıyı yıkmak ve Avrupa'nın en iyisi olmak istiyorum. 1 numara olarak gördüğüm Popescu'yu da geride bırakacağıma inanıyorum." Metz'de 5'i ilk 11 olmak üzere 7 lig karşılaşmasında forma giydi. 14 Kasım 2015 tarihinde Paris'in farklı noktalarında gerçekleştirilen saldırılar sonrasında takım içerisinde yaşadığı sıkıntılar nedeniyle 29 Aralık 2015 tarihinde Metz ile kontratını karşılıklı olarak feshetti.

Özmen, 2 Ocak 2016 tarihinde Spor Toto Süper Lig takımlarından Aytemiz Alanyaspor ile sözleşme imzaladı. Aytemiz Alanyaspor ile yollarını ayıran Özmen, Evkur Yeni Malatyaspor ile anlaştı.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

İlk kez 2007'de Villa de Santiago Teide turnuvası için U-15 kadrosuna çağrılsa da bu seviyede hiç forma giymedi. Aralık 2008'de İsrail Kış Turnuvası kapsamında U-17 kadrosuna çağrıldı ve 15 Aralık 2008’de Sırbistan karşısında ilk kez U-17 formasını giydi. Daha sonra Şubat 2009'da La Manga turnuvasında 2 grup maçında forma giydi.

2009'da Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası elemelerinde elit grup maçlarına çağrıldı ancak elemelerde forma giymedi. Türkiye grup birincisi olarak turnuvaya katıldı. Sezer Özmen, Hollanda'ya 2-1 yenildikleri maçta 90 dakika forma giydi. Türkiye grup üçüncüsü oldu ve bir üst tura çıkamasa da 2009 FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandılar. Sezer Özmen de millî kadroya çağrıldı. Grup maçlarında Yeni Zelanda karşısında 90 dakika forma giydi. 2. tura çıkan Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ile oynadı. 39. dakikada Oğulcan Gökçe'nin gördüğü kırmızı kart sonrası Abdullah Ercan tarafından oyuna sokulan Sezer Özmen kendini bu maçta gösterdi. Çeyrek finalde ilk 11'de oynayan Özmen'li Türkiye, rakibi Kolombiya'ya penaltılarla elendi.

2010 U-17 Dünya Kupası'ndan kısa süre önce İrlanda ile oynanan bir hazırlık maçında sonradan oyuna girerek U-18 seviyesinde de millî oldu. Takımla beraber Valentin Granatkin turnuvasına katılan Özmen, 3 grup maçında da ilk 11'de forma giydi ancak Ukrayna ile oynanan son grup maçında 89. dakikada kırmızı kart gördü. Böylece yarı finalde oynamadı.

2010 yılından itibaren U-19 formasını giymeye başlayan, Sezer Özmen, Avrupa Şampiyonası elemelerinde takımda ilk 11'de maça çıktı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • SELÇUK KARADENİZ (7 yıl önce)
    YERİNDE BİR TRANSFER HAIRLI OLSUN, BAŞKANIM BİR TANEDE ON NUMARA LAZIM HERKESE TŞKLER
    0
    0
    Yanıtla
  • BORA BARUT (7 yıl önce)
    Yerinde bir transfer.İş bitirici iyi bir forvet ve skora katkı sağlayacak iyi bir orta saha oyuncusu ve bir sol bek alınırsa inşallah şampiyonluk hedefine ulaşırız.Tabi klavye başında şunlar alınsın demek kolay bu işin maliyeti de var.Ama bir şehrin yıllardır süren Süper lig özlemi bitmeli artık.Saygılarımla...
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydin (7 yıl önce)
    Sedat ın yerine iyi bir transfer şart
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (7 yıl önce)
    Rabbim hayırlı etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (7 yıl önce)
    Çok isabetli olmuş.Elinize sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (7 yıl önce)
    İsabetli transfer. İnşaallah takıma faydası olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • KMYC (7 yıl önce)
    ALANYA DA YAŞAYAN BİR MALATYALI OLARAK HAYIRLI OLSUN.BEN GEÇEN YIL ALANYANIN MAÇLARINA DA GİDER ANTRENMANINI DA İZLERDİM,GERÇEKTEN SEZER KAREKTERLİ BİR OYUNCU BU YIL TAKIMDAN SEBEPSİZ YOLLANMASINA RAĞMEN TAKIM VE YÖNETİM ADINA KÖTÜ BİR DEMEÇ VERMEDİ HATTA BUNA RAĞMEN, HALI SAHALARDA BİLE OLSUN FORMUNU KORUMAK İÇİN ÇALIŞTIĞINA ŞAHİDİM.DEFANSTA ESKİ TAKIM ARKADAŞI CANER İLE DE İYİ İŞLER YAPACAKTIR İNŞALLAH,..
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet demirhan (7 yıl önce)
    65 puandan aşağı bitirmeyiz bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • OSMAN (7 yıl önce)
    Eksiklik orta sahada 1 ve ya 2 tanede oraya bu iş tamam..
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (7 yıl önce)
    Biz Şampiyon olacagız.Dogunun tek takımı ve gururu olacagz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor lu (7 yıl önce)
    Başkan yola devam durmak yok en az 3 4 tane daha futbolcu lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Şinasi otlu (7 yıl önce)
    Çok iyi oldu elinize sağlık başkan... Seni seviyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (7 yıl önce)
    İsabetli bir transfer,Ellerinize sağlık sayın başkanım ,Her şey Malatyamız için .
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali elmas (7 yıl önce)
    allah hayırlı etsin eminim malatya spor çok şey katacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor lu (7 yıl önce)
    Büyük bir trasfer emeği geçenlere teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla