SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS Süper Lig Zirvesine Tırmanıyor

0
Güncellendi - 2018-12-18 03:39:53
EYMS Süper Lig Zirvesine Tırmanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig'de son 7 haftada 5 galibiyet elde eden ve puanını 28'e yükselten Evkur Yeni Malatyaspor, zorlu rakiplerini geride bırakarak zirve takibini sürdürüyor.

Süper Lig'de ikinci sezonunu geçiren Malatya ekibi, 16. haftada sahasında Antalyaspor'u 2-0 yenerek bu sezon beşinci iç saha galibiyetini elde etti.

Ligde oynadığı 16 maçta 8 galibiyet, 4'er beraberlik ve mağlubiyetle 28 puan toplayan Evkur Yeni Malatyaspor, ikinci sıraya yükseldi.

Süper Lig'de en parlak dönemini geçiren Malatya ekibi, bu sezon zorlu rakiplerini geride bırakarak zirve takibine devam ediyor.

-  İç saha maçlarında daha başarılı 

Evkur Yeni Malatyaspor, bu sezon iç saha maçlarındaki performansıyla dikkati çekiyor.

Sarı-siyahlı takım, ligde çıktığı 8 iç saha maçında 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı.

Seyircisi önünde 8 maçta 17 puan toplayan Malatya ekibi, bu maçlarda rakip fileleri 16 kez havalandırırken, kalesinde 6 gol gördü.

Evkur Yeni Malatyaspor, iç sahada oynadığı maçlarda Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Galatasaray, Trabzonspor ve Antalyaspor'u yenerken, Demir Grup Sivasspor ve Akhisarspor ile berabere kaldı. Sarı-siyahlı ekip, seyircisi önünde sadece Atiker Konyaspor maçından puansız ayrıldı.

Sarı-siyahlıların bu sezon iç sahadaki 8 lig maçında aldığı sonuçlar şöyle:

HaftaRakipSonuç
 2. Fenerbahçe 1-0
 4. Atiker Konyaspor 0-1
 6. Çaykur Rizespor 1-0
 8. Demir Grup Sivasspor 4-4
 10. Galatasaray 2-0
 12. Trabzonspor 5-0
 14. Akhisarspor 1-1
 16. Antalyaspor 2-0

- Sahasındaki 5 maçta kalesini gole kapattı

Sarı-siyahlı takım, teknik direktör Erol Bulut döneminde özellikle savunmada iyi bir grafik çiziyor.

Süper Lig'de 16 haftada kalesinde 15 gol gören Evkur Yeni Malatyaspor, lider Medipol Başakşehir'in (7) ardından en az gol yiyen ikinci takım unvanına sahip.

Malatya ekibi, bu sezon sahasında oynadığı 8 maçın 5'inde kalesini gole kapatmayı başardı. Sarı-siyahlılar, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Galatasaray, Trabzonspor ve Antalyaspor maçlarında gol yemedi.

- Gelenek bozulmadı

Malatya ekibi, Süper Lig'de öne geçtiği hiçbir karşılaşmayı kaybetmedi.

Sarı-siyahlılar, geçen sezon Osmanlıspor, Antalyaspor, Kardemir Karabükspor, Gençlerbirliği, Trabzonspor, Galatasaray, Kayserispor, Demir Grup Sivasspor, Atiker Konyaspor maçlarında, bu sezon ise Göztepe, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor, Trabzonspor ve Antalyaspor maçlarında öne geçerek, 90 dakika sonunda galibiyet sevinci yaşadı.

Evkur Yeni Malatyaspor, öne geçtiği dört karşılaşmada ise 1 puana razı oldu. Geçen sezon 21. haftada Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan Malatya ekibi, bu sezon 7. hafta Medipol Başakşehir, 8. haftada Demir Grup Sivasspor, 14. haftada ise Akhisarspor maçlarından da beraberlikle ayrıldı.

- Ravcı: "Çok karakterli bir oyuncu grubumuz var"

Evkur Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahalarında karşılaştıkları Antalyaspor maçından galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Teknik heyet ve futbolcuları kutlayan Ravcı, şöyle devam etti:

"Antalyaspor maçı inanmış yüreklerin sahaya yansımasıydı. Başından sonuna bizim üstünlüğümüzle geçen bir karşılaşmaydı. Sahamızdaki ilk yarının son maçını taraftarımızın da desteğiyle üç puanla kapattık. Bundan dolayı son derece mutluyuz. Cesurca, coşkuyla mücadele edip sonuç alıyoruz. Çok karakterli bir oyuncu grubumuz var ve onların hepsiyle gurur duyuyorum."

Gelecek hafta zor bir deplasmana daha gideceklerini belirten Ravcı, Bursaspor maçından da en iyi sonuçla ayrılmayı hedeflediklerini kaydetti.

Ravcı, ligdeki iyi gidişatlarını ikinci yarı da sürdürmek istediklerini sözlerine ekledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Takımımız süperlig ikincisi ama maalesef tribünlerimiz 14,sırada.Başkandan ve takımdan başarı bekliyorsak stadı doldurmalıyız.Taraftar desteği yeterli düzeye gelmezse bulunduğumuz yerde kalıcı olamayız.Buna rağmen kaplanlarımın gözlerinden öpüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (5 yıl önce)
    İLK ÖNCE BU BAŞARI VE GALİBİYET HAYIRLI OLSUN TAKIMA SONSUZ BAŞARILAR İÇ SAHA MAÇLARINI HİÇ KAÇIRMAM YEĞENİMLE BİRLİKTE AMA ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM ŞEHRİMİZDE TARAFTARLARIN PASOLİGLERİ OLDUĞU HALDE GELMİYORLAR BUNU ARAŞTIRMAK LAZIM ETRAFIMIZDA ÇOK VAR ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM BENİM SON ZAMANLARDA GÖRDÜĞÜM YAŞ İTİBARİYLE KÜÇÜK TARAFTAR SAYIMIZDA İNANILMAZ BİR DERECEDE AZALMA VAR BUNUN İÇİN BELEDİYENİN YÖNETİMİM VE ŞEHRİMİZİN İLERİ GELENLERİNİN BU İŞE EL ATIP ÖZELİKLE İLK ÖĞRETİM ORTAOKUL LİSE ÖĞRENCİLERİNE PASOLİG KONUSUNDA BİR KAMPANYA YAPIP TEŞVİK ETMELERİ LAZIM 3-5 YIL SONRA TARAFTAR SAYISI BUGÜNKÜ MEVCUT DURUMDAN DAHADA AZALABİLİR STADYUM ÖYLE BİR YERE YAPILDIKİ GİDİŞ GELİŞ BİR MALİYET BUNU ÖĞRENCİLERİN KARŞILAMASI BİRAZ ZOR GERÇEKÇİ OLMAK LAZIM BELEDİYE MAÇ SAATLERİNDE ÜCRETSİZ GİDİŞ GELİŞ OLABİLİR GİBİ GİBİ ÇÖZÜMLER BULMAK LAZIM STADYUM DA TÜRBÜNLERDE KÜÇÜK TARAFTAR YOK BU ÇOK ÖNEMLİ O SEVGİYİ AŞILAMAK LAZIM BİR KAÇ MAÇTA KARTI OLMAYAN KÜÇÜK TARAFTARLARIN TRAMBÜSÇÜLERİN VE GÜVENLİKÇİLERİN HAKARET ETİKLERİNE ŞAHİT OLDUM HATTA BİLETSİZ BİNEN 2.TARAFTARI TRAMBÜSCÜ İNDİRİP KOVALADI BU İŞ BU ŞEKİLDE OLMAZ ŞEHRİN SEKİZ ON BÖLGESİNDEN TEMENİM OTOBÜS KALKMASI BURDA İNŞAALAH BAZI ŞEYLER DÜZELİR MALATYASPORUMUZA SONSUZ BAŞARILAR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (5 yıl önce)
    Bu sene 2. Olursak 26 milyon tl tff ödül verecek. Temiz para. Uefa dan da katılım parası vs
    0
    0
    Yanıtla