SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS Telafi, Akhisar Çıkış Peşinde

0
Güncellendi - 2018-12-01 02:21:53
EYMS Telafi, Akhisar Çıkış Peşinde
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin 14’üncü haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, sahasında Akhisarspor’u konuk edecek. Evkur Yeni Malatyaspor, kendi saha ve seyircisi önünde kazanıp, Kasımpaşa deplasmanında alınan mağlubiyeti telafi etmek, Akhisarspor ise zorlu Malatya deplasmanından iyi bir sonuç el edip, puan tablosundan tehlikeli bölgeden uzaklaşmak istiyor.

Süper Ligin 14’üncü haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, 3 Aralık Pazartesi günü 20.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda Akhisarspor ile karşı karşıya gelecek. Ligin 13’üncü haftasında İstanbul deplasmanında Kasımpaşa’ya 3-0’lık skorla mağlup olan ve haftayı 21 puanla beşinci sırada tamamlayan Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ilk yarısında kalan 4 karşılaşmadan en iyi sonuçlarla ayrılarak, ilk yarıyı üst sıralarda tamamlamanın hesaplarını yapıyor. Bu hafta konuk edeceği Akhisarspor karşılaşmasında mutlak 3 puanı hedefleyen sarı kırmızılılar, mücadelenin hazırlıklarını sürdürüyor.

Geride kalan sezon hem Ziraat Türkiye Kupası hem de Süper Kupa'yı müzesine götüren Akigolar, bu sezon Süper Lig'de dipten kurtulma mücadelesi veriyor. Akigolar için 13 haftalık süreç pekte iyi ilerlemedi.

Süper Lig'de geride kalan 13 haftada 3 galibiyet, 3 beraberlik, 7'de mağlubiyet alan Akhisarspor, 12 puanla 16'ıncı sırada yer alıyor. Yeşil siyahlılar, ligde 13 haftalık bölümde rakip ağları 15 kez havalandırırken, kalesinde ise 24 gol gördü.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Evkur Yeni Malatyaspor ile Akhisarspor arasında Süper Lig'de oynanan iki maç da golsüz berabere sonuçlandı.

Evkur Yeni Malatyaspor'un ligdeki son beş maçının hiçbirinde karşılıklı goller olmadı (3G 2B).

Akhisarspor ligdeki son deplasman maçında Antalyaspor'u yenmeyi başarmıştı (2-1); bu maçtan önce deplasmanda oynadıkları son beş maçın tamamını kaybetmişlerdi.

Evkur Yeni Malatyaspor Süper Lig'de evinde oynadığı son 10 maçta sadece bir kez yenildi (6G 3B), bu maçların yarısında gol yemediler.

Akhisarspor bu sezon Süper Lig'de en fazla gol yiyen takım (24).

Evkur Yeni Malatyaspor bu sezon Süper Lig'de Başakşehir'in (9) ardından en fazla maçta kalesini gole kapatan takım (6).

Evkur Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de attığı son altı golün üçü duran toplardan geldi.

Bu sezon Süper Lig'de attığı gollerin tamamını ceza sahası içinden bulan üç takımdan biri Akhisarspor (15/15).

Evkur Yeni Malatyasporlu Guilherme Süper Lig'de forma giydiği son beş maçta altı gole katkıda bulundu (iki gol ve dört asist).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • kaplan44 (5 yıl önce)
    rakibi küçümsersek kaybederiz haberiniz ola..
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (5 yıl önce)
    Guliherme oynamazsa isimiz zor gecen hafta orta saha pazar yeri gibiydi rakip gezip durdu
    0
    0
    Yanıtla