SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eyvah ki Eyvah! Bu Yunus Yıldırım Şimdi MHK'da..

0
Güncellendi - 2021-10-28 00:48:08
Eyvah ki Eyvah! Bu Yunus Yıldırım Şimdi MHK'da..
A- A+ PAYLAŞ

MALATYASPOR'U KATLEDENLERDENDİ.. GÖZLEMCİLİĞİ BİLE TEPKİ YARATIRKEN.. Serdar Tatlı’nın 21 Ekim 2021’de istifa etmesiyle boşalan Merkez Hakem Kurulu (MHK) yönetiminde Malatya futbol kamuoyunun “pek de iyi bilmediği” bir isim yer alıyor: Yunus Yıldırım.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, MHK başkanlığına Ferhat Gündoğdu’nun getirildiği bildirildi. Yunus Yıldırım, Ahmet Şahin, Sebahattin Şahin, Hakan Sivriservi, Kamil Abitoğlu, Nihat Mızrak, Hikmet Öksüzoğlu ve Serdar Çakıroğlu üye olarak yer aldı.

Kim Bu Yunus Yıldırım?

Yunus Yıldırım, 2003-2004 sezonu Adanaspor-Malatyaspor maçıyla Süper Ligde hakemlik yapmaya başladı. Malatyaspor, bu karşılaşmayı Atilla Birlik’in golüyle 1-0 kazanmıştı.

Ancak Malatyaspor Yıldırım’la her zaman, ilk yönettiği maçta olduğu gibi, güzel anılara sahip değil. 2005-2006 sezonu Malatya’da oynanan bir karşılaşma var ki, o maç 1966’da kurulan, 11 sezon Süper Ligde oynamış, yenilgisiz şampiyonluk, Türkiye üçüncülüğü gibi başarılar yaşamış Malatyaspor’un şimdi bulunduğu yere, Malatya 1. Amatör Kümeye, kadar düşmesine yol açacak sürecin fitilini ateşlemişti.

1984-90 arası oynadığı Süper Lige 11 sezon sonra dönebilen Malatyaspor, ilk sezonunda kümede kalmayı başarmış, ertesi sezon ligi 5. bitirip UEFA Kupasında oynama hakkı elde etmişti. Sonraki 2 sezon aynı başarı tekrarlanmasa da takım küme düşme tehlikesi yaşamamıştı. Hikmet Tanrıverdi yönetimindeki Malatyaspor Süper Ligdeki beşinci sezonuna girerken küme düşmeyi aklından geçirmiyordu. Sezon başında sıkıntılı bir süreç yaşanmışsa da devre sonuna doğru takım toparlanmıştı.

Ne var ki saha dışında yaşanan bir “gelişme” Malatyaspor için tehlike çanlarının çalmasına yol açmıştı. TFF seçimlerinde ilk önce mevcut başkan Haluk Ulusoy’u destekleyeceğini açıklayan Başkan Tanrıverdi karar değiştirip rakibi Ayhan Bermek’in yanında yer almıştı. Ulusoy seçimi kıl payı kazanırken, Tanrıverdi’ye de büyük tepki göstermişti.

Ulusoy’un olumsuz tavrı Malatyaspor maçlarını yöneten hakemlerin kararlarında ayan beyan görülmeye başlamıştı.

19 Şubat 2006 Pazar günü öğlen saatlerinde İnönü Stadında oynanan Malatyaspor-Kayseri Erciyesspor maçı bu yanlı tavrın sembolü denecek kararlara ve sonuçlara tanıklık edecekti.

Bu karşılaşma “saha dışı” olaylarla da akıldan çıkmayacak bir maç olacaktı.

Maç başlamadan önce Malatyaspor, o dönem TFF’nin uyguladığı Mavi Bayrak projesi ödülünü federasyon temsilcilerinin elinden alacaktı. Bu ödül, temsilci raporları doğrultusunda centilmence tavır sergileyen kulüplere veriliyordu.

Karşılaşmanın 10. dakikası oynanırken güney kale arkasında talihsiz bir olay yaşandı. Malatyaspor kurulduğu günden beri maçlarını kaçırmayan 73 yaşındaki Mustafa Coşanay fenalık geçirdi, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı ama kalp krizi geçirmiş ve kurtarılamamıştı. Taraftarların yakından tanıdığı Coşanay’ın vefatı büyük üzüntü yaratacaktı.

Ziya Doğan’ın ikinci dönem teknik direktörlüğünü yaptığı Malatyaspor, iyi bir futbol oynuyor, maçı bir şekilde kazanacak izlenimi veriyordu. İlk yarı Zdenek Senkerik’in attığı gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Yine de takım Tomas Michalek ile öne geçti, Erciyes ikinci yarının başında Cenk İşler’le beraberliği sağladı. Malatyaspor, bastırıyordu, bir de gol buldu ama bu gol “inanılmaz bir kararla” hakem Yunus Yıldırım tarafından iptal edildi.  Rakibe presli oynamayı seven Zdenek Senkerik kaleye neredeyse 25 metre mesafede bir hava topunda savunma oyuncusu Şenol Yavaş’a hamle yapmış, Şenol sert bir kafa vuruşuyla topu kendi kalesine yönlendirmiş ve top filelere gitmişti.

Yıldırım, pozisyona hakim bir noktada olmasına ve pozisyon gayet açık olmasına rağmen, Senkerik’in Şenol’e faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etmişti.

Bir başka pozisyonda Malatyaspor orta sahasının en kritik isimlerinden Toth Balazs’a sarı kart gösterdi. Toth, cezalı duruma düşerken, bir sonraki hafta oynanan başka bir kritik maçta (Denizlispor) forma giyemedi. Malatyaspor, bu maçı 1-0’la kaybedecekti.

87.dakikada Malatyaspor Mustafa Özkan’la tekrar öne geçecek ama son dakikada Yıldırım’ın faul çaldığı bir pozisyonda Cenk İşler frikikten golü atarak skoru belirleyecekti: 2-2.

Bu maçta alınan beraberlik Malatyaspor’da başka hasarlara da yol açtı: Çıkan olaylar sonucu Malatyaspor’a saha kapatma cezası verildi. Gençlerbirliği’yle Malatya’da oynanması gereken maç Adana’ya çekildi. Verilmeyen Malatyaspor golü, hakem odasında gezinen Gençlerbirliği yöneticisi derken Malatyaspor bu kritik karşılaşmayı 3-1 kaybetti.

Yeni Malatyaspor’u da Boş Geçmedi!

Yunus Yıldırım, hakemliği bırakıp gözlemciliğe başladıktan sonra da Malatya futboluyla yıldızı barışık bir isim olmadı. Yeni Malatyaspor’un Süper Lige çıkmak için büyük mücadele verdiği 2016-2017 sezonu, onun gözlemcisi olduğu maçların hakemleri tepki çeken kararlara imza attılar.

YMS’nin 3-1 kazandığı Denizlispor maçını yöneten Özgür Yankaya “kaleci yerinde değilken serbest vuruş kullandırtmak, YMS’ye 5 sarı, 1 kırmızı kart verip, yönetmelik gereği, centilmenliğe aykırı hareketten Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilmesini sağlamak” gibi kararlar vermişti.

YMS, sahasında ilk kez Giresunspor karşısında 1-1 beraberlikle puan kaybederken hakem Volkan Bayarslan, gözlemci Yıldırım idi. Sadık Çiftpınar o maçta oyundan atılmıştı.

Yeni Malatyaspor’un 1-0 kaybettiği Bandırmaspor maçının hakemi Tolga Özkalfa, gözlemci “elbette” Yunus Yıldırım’dı.

Bu “görevlendirmeler” FIFA kokartlı eski hakemlerden, federasyonun farklı kurullarında defalarca görev yapmış, o tarihte Star Gazetesinde yazan Muhittin Boşat’ın dikkatini çekmişti. Boşat, “… Yeni Malatyaspor’un 12 ve 14. haftalarda kendi evinde oynadığı ve ikisinde de puanlar kaybettiği Giresunspor ve Bandırmaspor maçlarında gözlemci olarak üst üste Yunus Yıldırım’ın görevlendirilmesinin mantığını sanırım sadece MHK Başkanı Yusuf Namoğlu açıklayabilir” yazmıştı.

YMS Dikkatli Olmalı

Sezona iyi bir başlangıç yapamayan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’un mevcut MHK yönetiminin atama ve kararlarına karşı dikkatli olması gerektiğinin altı çiziliyor.

Ligin daha çeyreği bile bitmeden, üstelik VAR uygulamasına rağmen, Yeni Malatyaspor’un şimdiden 2 penaltısı verilmedi. İstanbul’da Beşiktaş’la oynanan maçın henüz başında, skor 0-0 iken, Wallace ile N’Koudou arasında yaşanan pozisyonda YMS’nin net penaltısı verilmemişti. Aynı şekilde Adana Demirspor maçında da YMS’nin net bir penaltısı es geçildi. Her iki maçta da VAR hakemleri orta hakemi pozisyonu izlemeye davet etmediler.

Yukarıda belirtilen konular Malatyahaber.com sitesinde daha önce gündeme getirilmişti.

malatyahaber.com

MANŞET FOTOĞRAFI: Yunus Yıldırım (soldan 2.), 2006'da yönettiği ve Malatyaspor'un ligden düşmesine yolaçtığı Kayseri Erciyes maçının başlatma vuruşundan önce

İlgili Haberler:

[embed]https://malatyahaber.com/haber/tff-ses-ver-ne-istir-bu-yunus-yildirim-atamalari/[/embed]

[embed]https://malatyahaber.com/haber/tffden-eyms-macina-yine-ayni-gozlemci/[/embed]

KENDİ KURALLARA UYMAYAN ESKİ HAKEM, ŞİMDİ MHK'DA! (İlgili haber için aşağıdaki linki tıklayınız)

http://www.canakkaleolay.com/Ortalik-karisti-50774

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Erman hoca programda anlatıyor Serdar tatlı süper ligde ve 1.ligde 60 2.ve 3 ligde 160 hakemin eski hakem ve üst düzey futbolcuların akrabası olduğunu tespit etmiş ve bunların zaman içerisinde biletlerini kesecekken kendi istifa etmek zorunda kaldı diyor,yine sayın Erman Toroğlu diyorki vicdan sahibi bazı gözlemcileri dinliyorum tabanda çok iyi hakem olacak gençler var ama eski hakem ve futbolcuların akrabalarından o gelecek vaat eden gençlere sıra gelmiyor .
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (2 yıl önce)
    80,90 li yıllar hatta ,2010 kadar olan hakemler maçları bir takımdan alıp resmen diğer takıma veriyorlardı,şu andaki hakemlere kızgınlığım özellikle son yıllarda var diye bir sistem var buna rağmen hata yapıyorsunuz , geçmişle kıyaslanamaz paralar alıyorsunuz, lütfen hiç bir takımın kaderi ile oynamayiniz kimin şampiyon olacağı kimin düşeceği sizi ilgilendirmez siz korkmadan çekinmeden eyyam yapmadan sahada gördüğünüzü çalın ve kararlarınizda tutarlı olun.bir sözümde gözlemcilere lütfen alt liglerde puan verirken hakemin kimin akrabası olduğunu gözetmeden vicdaninizin sesini dinleyerek puan veriniz çünkü hakemlerin klasman yükselmesinde sizin etkiniz çok fazladır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (2 yıl önce)
    Hatiralarimizi bir bir yok ettiler yıkılan İnönü stadının fotoğrafını görmek beni çok duygulandırdı orada takımı karşılamak valilik önünden kışla caddesinden bayrak ve tezahürat eşliğinde maçlara gelmek kanal boyundaki panayır havası bilet kuyrukları saatler öncesinde stada girmek 2. Lig maçlarında bile iğne atsan yere düşmeyecek dolu tribünler misafir takım seyirci tribününün dolu olması tribün liderlerinin seyircileri ateslemesi şehirlerin geçmişle lütfen bağını kesmeyiniz yüz tane Kernek düzenlemesi yapsanız ilk kernegi bulamazsınız maalesef ilimizde az olan geçmişle bağımızi sagliyan yapılar bir bir yok edildiler ve yok edilmeye devam ediliyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (2 yıl önce)
    Eyyamci olacaksın düdüğünü kiraya vereceksin gelmiyecegin yer yok bunu bölgesel hakem olan ve gördüğüne düdük çalan oğlunun nasıl önünün kesilerek hakemlikten istifa ettirildiğini bizzat yaşayarak gören birisi olarak biliyorum,onun için hiç şaşırmadım keşke MYK başkanı yapsalardi ,hiç olmazsa hakem atama kurulunun başına getirsinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil can (2 yıl önce)
    Yunus yıldırım denen zat en büyük Malatyaspor düşmanıdır artı tam bir tetikçidir Haluk Ulusoy un tetikçiliğini yapan hakem demeye bin şahit lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezgin (2 yıl önce)
    Bunu Malatya'yi Paris yaptığı iddiasindaki muhteşem ! Vekiller çözebilecek ,herşeyi kendileri yapmış yaaa !
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent yasar (2 yıl önce)
    Hakemlikte bir o çocuğu arıyorsan işte bu adam. Erciyes maçında bende stadtaydim. Yapmadığı terbiyesizlik kalmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Yunus Yıldırım,Malatyanın bir numaralı düşmanıdır.Onu öyle tanıdık.Öyle biliriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (2 yıl önce)
    Tam bir Malatya düşmanı. Sayın Malatyaspor başkanı ve şehrin siyasileri. Lütfen bu adama dikkat edin.Bu hak hukuk dinlemeyen adam varken bize rahat yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    benim anlamadığım MHK. başkanlığına getirilen bu Ferhat Gündoğdu kim tıp doktoru ve futbol hayatı ve hakemlik geçmişi olmayan kişi. sadece MHK. da görev almış ama futbol geçmişi olmayan birini MHK başkanlığına getirme kimin kararı siyasimi yoksa birilerini şampiyon yapıp birilerinide kümeye düşürmektten kurtarmak için yapılan seneryomu. gelelim yunusu yıldırıma hakemliği bıraktıktan sonra MHK yönetimilerinde görev aldı ve hakemlikteki gibi malatyaspora zararı olmadı ama şu var hakemlik dönemi tam bir eyyamcıydı sadece malatyaspora değil bir çok takımın canını bilinçli olarak yakmışttı böyle eyyamcı bir hakeme neden MHK da görev verirler anlamadım
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (2 yıl önce)
    Al birini vur ötekine derler süper lig ve 1. Ligde çok para alıyorlar bundan dolayı eski hakem ve üst düzey eski futbolcu akraban yoksa o camiada bir yere gelmeniz mümkün değil babam sağolsun dersiniz sahada olmasanız bile var odasında oturur mangirlari görürsünüz musalla taşında derler ya mevtayi iyi tanırız adettendir bizde yunus Yıldırım'ı çok iyi tanırız.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    oyna at kazan onlar ne yaparsa yapsın sonucu sen lehine çevir, alavere dalavere işlerini bilmeyiz ama hakkımızı da kimseye yedirmeyiz.
    0
    0
    Yanıtla