SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fabrika Üretime Hazırlanıyor.. Doğalgaz da Bağlandı

0
Güncellendi - 2021-03-04 23:06:24
Fabrika Üretime Hazırlanıyor.. Doğalgaz da Bağlandı
A- A+ PAYLAŞ

Atıl durumdaki Vagon Onarım Fabrikası’nın dönüştürülmesiyle Kızılay Üretim Üssü’ne dönen, Kızılay Lojistik Merkezi’nde doğalgaz altyapısının hizmete alınması dolayısıyla bir program düzenlendi.

Tamamlandığında 3 fabrikayı içinde barındıran, Kızılay Lojistik Merkezi’nde doğalgaz altyapısı hizmete alınarak, sistem çalışır duruma getirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Kızılay Genel Merkezi Denetleme Kurul Üyesi Umut Yalçın, AKSA Malatya Doğalgaz Dağıtım A.Ş Müdürü Güngör Ateş ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ile ilgili Şube Müdürleri düzenlenen programa katıldı.

“KATKILARINDAN DOLAYI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Düzenlenen program sırasında bir konuşma yapan Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurul Üyesi Umut Yalçın, “Bizim için çok önemli olan doğalgaz altyapı hattımız bugün hayata geçmiş bulunuyor. Bugün ilk açılışını birlikte yapacağız. Fabrikamızın kurulması ile birlikte doğalgazın gelmiş olması ile birlikte çalışmalar hızlanacak. Yakın bir süreçte inşallah Nisan ayı başında da üretime geçip Malatya’dan üreteceğimiz ürünleri piyasaya çıkaracağız. Bununla ilgili olarak bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve kıymetli ekibine şükranlarımı sunuyorum. Bu yatırımın Malatya’ya kazandırılması noktasında MASKİ ile Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı çok büyük destek verdiler. Doğalgaz konusundaki çalışmaları hızlandıran AKSA Malatya Doğalgaz A.Ş Müdürlüğüne yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

AKSA Malatya Doğalgaz Dağıtım A.Ş Müdürü Güngör Ateş ise yaptığı konuşmada, “Bu güzel günde bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Burada bu çalışmayı gerçekleştirirken, mevcut tesisleri değil ileriye dönük yapılabilecek tesisleri de dikkate aldık bundan sonra yapılacak ilave tesislere de küçük ilavelerle doğalgaz arzını sağlayabileceğiz. Bu çalışmalarımızın süresi altı aydı ama biz iki ay 10 günde tamamladık. İnşallah Başkanımızın ilk ateşi ile bu hizmetimizi sunmuş olacağız. Malatya’mıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

"ÜLKEMİZE KATMA DEĞER KAZANDIRACAK ÖNEMLİ BİR YATIRIM"

Malatya’ya hem istihdam hem de katma değer kazandıracak bir hizmete doğalgaz verilmesinin gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Doğalgaz bölge Müdürümüz Güngör Bey şu ifadeyi kullandı: ‘Boru hacim ve çaplarını mevcut tesislere göz önünde bulundurularak değil, ileride yapılacak olan sanayi tesislerine de uygun olacak bir çalışma yaptık.’ Bu hassasiyetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Burası yıllardan beri atıl durumdaydı ve Vagon Onarım Fabrikası olarak yapılan bu tesisler kendi halinde çürümeye terk edilmişti. Bizlerin ve milletvekillerimizin gayretleri ve çabaları ile özellikle Kızılay Şube Başkanımız ve Kızılay Genel İdare Kurulu Üyesi Umut Yalçın ve değerli hemşehrimiz Kerem Kınık Bey’in bu tesise el atması burada bir tekstil fabrikasının inşa edilmesi, prefabrik yapı fabrikasının inşa edilmesi ve lojistik depo yapılması ile ilgili planlama yapıldı. Kızılay fabrikamız inşallah en kısa sürede faaliyete geçecek. Üç ana merkezde istihdam oluşturulması ve Malatya halkının bu istihdamdan yararlanması ve burada üretilen üretimde hem Malatya’ya ve Türkiye’ye katma değer üretmesi noktasında önemli bir yatırım. Yıllardan beri süregelen ve bir türlü adım atılmayan tesis hizmete açılacak. Özellikle bu bölgemizde Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığımız yoğun bir çalışma gerçekleştirdiler. Önümüzdeki süreçte asfalt çalışmalarına başlanacaktır. Modern bir tesise uygun yol akslarının oluşmasını gerçekleştireceğiz. MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından da altyapı çalışmaları gerçekleştirilerek sorunsuz bir hale getirildi. Bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızın Kızılay Camiasına ve buradan faydalanacak bütün paydaşlara hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Biraz sonra doğalgaz verilmesi işlemini gerçekleştireceğiz. İnşallah burada yanan ışık Malatya’nın aydınlık yarınlarının göstergesi olacaktır. Tesislerin Malatya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu tesisin Malatya’ya kazandırılmasında emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımıza, hemşehrimiz Kerem Kınık’a, milletvekillerimize ve bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Kızılay Malatya Şube Müdürlüğü tarafından AKSA Malatya Doğalgaz Dağıtım A.Ş Müdürü Güngör Ateş’e, üstün çalışma ve gayretlerinden dolayı bir plaket verildi. Plaketi Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan takdim etti.

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı ve katılımcılar makine ve ekipmanlarının montesinin yapıldığı fabrika alanında incelemelerde bulundular.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mustafa (3 yıl önce)
    İki binanın toplam çatı alanı çok büyük. Güneş paneli döşenerek elektrik ihtiyacı karşılanabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Av. M. Umut Yalçın (3 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Mustafa bey kurumsal olarak aynı düşünceyi taşıdığımızdan bu husus en başından itibaren projelendirilmiş olup fabrikalarımızın enerjisini güneş enerjisinden karşılamak üzere çalışmamız devam ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Istihdamlar noter aracılığı ile yapılmalıydı. Kim kimin hakkını gasp etmiş ise Allaha havale ediyorum..
    0
    0
    Yanıtla