SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fedakarca Çalışıyoruz, Mücadelemizde Bize Destek Olun"

0
Güncellendi - 2020-08-22 05:37:52
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk, Malatya'da koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, vatandaşlardan kurallara uymasını istedi.

Prof. Dr. Aktürk, hastanenin tüm personelinin takdire şayan fedakârlık gösterdiğini belirterek, personelinde enfekte olup ailelerine ve çevrelerine de virüsü bulaştırma korkusuna rağmen fedakarca çalıştıklarını belirtti.

"Hayatın yönetimini salgına mı bırakacağız, yoksa tedbirlerle salgını biz mi kontrol altına alacağız?" diyen Prof. Dr. Erdal Aktürk'ün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı doktorlarımızdan hemşirelerimize, temizlik personelimizden diğer tüm sağlık çalışanlarımıza kadar tüm personelimiz koordineli ve birlik içerisinde takdire şayan fedakârlık gösteriyor, riskli bir dönemde olmamıza rağmen hepsi görevlerinin başında fedakârca çalışıyor.

Sağlık çalışanlarımız bu mücadelede ter dökerken, maskelerinin izi yüzlerinde yer etmiş bir şeklide maskeleri altında nefes alıp vermekte zorlanırken efekte olup evlerine, ebeveynlerine, çocuklarına, çevresine bulaştırma korkusu var; pozitif çıkan mesai arkadaşımızı duyduğumuzda hüzünlerimiz var; bir hastamızın şifa bulmasıyla unuttuğumuz yorgunluklarımız var… Tüm bunlara karşı siz kıymetli Malatyalı hemşerilerimizden de tek bir isteğimiz var: Koronavirüs mücadelemizde bize destek olun.

Kıymetli Malatyalılar, Bu süreçte hastanemiz Acil Servis ve Pandemi Polikliniğinde günün belli saatlerinde yoğunlaşma olmakta vatandaşlarımızın bekleme süreleri artabilmektedir bu konuda hastanemize başvuran siz kıymetli hemşerilerimizden anlayış ve hoşgörü bekliyoruz.

Kıymetli Malatyalılar, Maske takın, sosyal mesafenizi koruyun, el hijyeninize dikkat edin ve zorunlu olmadıkça evlerinizden dışarı çıkmayın.

Hayatın yönetimini salgına mı bırakacağız, yoksa tedbirlerle salgını biz mi kontrol altına alacağız? Bu sorunun cevabı tedbirlere uymakta. Başarabiliriz! Koronavirüs’e karşı tedbirleri elden bırakmayın. Sağlıklı günler dilerim."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Aydın (3 yıl önce)
    Sayın Hocam, Allah razı olsun hepinizden. Esnaf camekanına maskesiz girilmez yazıyor ama kendisi içeride maskesiz duruyor. Uyarınca çay içiyordum o yüzden, maskeyle mi içseydim cevabını veriyor. Müşteri girdiği zaman beş dakikalık alış-veriş için bile maske takmaktan imtina eden insanlarımız olduğu sürece bu salgının hemen bitme ihtimali yok. Maskesiz gezenlerin covidli hastaları görse fikirleri değişecek ama...
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (3 yıl önce)
    KEŞKE gücünüz yetseydi de eski beydagı sigorta hastanesini yıktırmasaydınız. birilerine yem ettiler. tam bağımsız-tek başına pandemi hastanesi olsaydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ertuğrul (3 yıl önce)
    Kıymetli Hemşehrilerim, bir sağlık çalışanı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Devletimiz ve hükumetimiz gereken tüm tedbirleri almıştır ve alıyor, sağlık çalışanlarımız olağan üstü çalışıyor, Polis, zabıt ve hatta imamlarımız Ezanların sonrasında ikazlarda bulunuyor. Peki bu ikazlar karşılığını buluyor mu? Allah aşkına vicdanınızla bu soruyu yanıtlayın. İnsanlarımızın hala sokaklarda maskesiz gezdiklerini ve sosyal mesafe kurallarına uymadığını görüyoruz. Ve bu koşullar altında ailelerini günlerce görmeyen sağlık çalışanlarını eleştiriyoruz. Ve maalesef onlarda (sağlık çalışanları) hastalanıyor, tükeniyor, üzülüyor ve kırılıyor. Bir sağlık çalışanı değilseniz, lütfen onların yerine kendinizi koyarak düşünün. saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (3 yıl önce)
    Siz hiç hastaneyi görmemiş birine benziyorsunuz.Rahmetli babam Malatya Devlet Hastanesine düştü de,Allah düşmanımı da düşürmesin.Adamcağızı orada ilgisizlikten öldürdüler.Bizi de yanına bırakmiyorlar.Elini ayağını ranzaya bağladılar,güya yemek getirip oraya bırakıyorlar,kimse yedirmiyor adamın da eli ayağı bağlı,sonra da gelip toplayıp gidiyorlardı.Tekrar söylüyorum Allah kimseyi düşürmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ersin akar (3 yıl önce)
    Tugut özal üniversine bağlı hastane nerde bildiğim yeni devlet hastanesi yani eğitim ve araştırma hastanesi (yeni adı) sağlık bakanlığına bağlı birde inönü üniversitesine bağlı tugut özal tıp merkezi var anlayamadım
    0
    0
    Yanıtla
  • Devlet biziz (3 yıl önce)
    Sayın erdal hocam birgün tedbili kıyafet ile gidip muayene için sıra alın ultrason nezaman çekilir röntgen kaç saatte çekilir emar kaç gün beklenilir yani hasta kaç gün de nasıl şifa bulur bi yaşa sana kısa sureliginie vatandaş olsana bi
    0
    0
    Yanıtla
  • Sonuna kadar haklısın hastanede 5 karış suratla vatandaşı azarlayan doktorlar bunlara gülücük saçtığı için toz pempe sanıyorlar herşeyi test yapmıyorlar hastaneye gelmeyin diyorlar açıkça böyle hizmet olmaz randevu aldım hastaneye gittim doktorunuz coronadan dolayı gelmedi denildi yerine kimse bakmayacakmı dediğimde malesef hayır dediler...
    0
    0
    Yanıtla
  • yorumunuzu beğendim. tebdil kıyafet şart değil ki; oraya gidip gelenlere göz-kulak olsun. ANLAR.
    0
    0
    Yanıtla
  • BaskilliOsman (3 yıl önce)Devlet biziz isimli kullanıcı yorumuna
    Hemşerim sen işi bilmiyon acile git başından topuğuna kadar bakıp filmi çekip ilacını verip cıncık gibi eve yolluyorlar başhekim bey ne yapsın daha
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Allah yardimciniz olsun butun saglik calisanlarini burdan tebrik ederim bizler etrafimizdan korkarken siz sağlık calisanlari covit 19 hastalara tedavi uyguluyorsunuz yakalanacagınizi bile bile bu ne cesaret hastanin üzerine gitmek siz saglik calisanlarina minnet borcluyuz allah isinizi kolay kilsin inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Hocam elinizden geleni yaptıgınıza eminiz fakat kurulu bir ekine yönetici oldunuz. Kendi ekibinizi kurduğunuz zaman mevcut sıkıntılar minimum seviyeye inecektir inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cafer (3 yıl önce)
    Hastanelerimiz 30 yıl öncesi hizmeti vermeye başladı hastanede 1-2 dakikalık ultrason için 14 sonraya randevu veriliyor 1 ayda tedavimiz yapamıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Tülay (3 yıl önce)
    Sayın hocam öncelikle basın açıklamanız için teşekkür ederim. Birazda pazarı pazartesiye bağlayan gece yaşanan olayla ilgili bilgilendirme yapsaydınız iyi olur du. Saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Sayın Hocam zaten bizim ülkemizde yapman gerektiği işi yapmaya başladığın an kahramanlık ve övgü bekleniyor.Oysaki herkes işini yapiyor.Siz lütfen bir gidin Devlet Hastanesindeki insanların çektiklerini bir görün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    Sevgili hocam pandemi polinikliğiniz bulunduğu yer kronik hastaların bulunduğu yer18.08.2020 tarihinde romatoloji polinikliğinde randevum vardı en az 80 kişi kuyruktaydı bunlarda ne sosyal mesafe denen bir şey yoktu sabah 08:00-09:00 arasında ayrı giriş hastahane hiç yok mu oraya tedaviye gelen hastalara rahatlıkla bulaşır virüs
    0
    0
    Yanıtla
  • Yukarıdaki ifadelerim TÖTM içindi
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay (3 yıl önce)
    Sayın başhekim, önce kontrolünüz altındaki devlet hastanesini gözden geçirin bence. Korona servisinde çalışan hemşire ve doktorlara Allah yardım etsin. Geçen test yaptırmaya gittim tam 4 saat sıra bekledim ve orada bir tane güvenlik görevlisi yoktu. Millet sırasını takip edemiyordu. Pozitif vakalar aramızda dolaşıyordu başlarında bir tane görevli bulunmuyordu. Korona servisinin acilen elden geçirilmesi lazım. bu benim gözlemlerim. Saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla