SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Festivali Belediyeciliğin Bütünü Olarak Görüyorum"

0
Güncellendi - 2018-11-17 04:41:43
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, bu yıl 8'incisi düzenlenen "Malatya Uluslararası Film Festivali"ne ilişkin, "Sanat, bir milletin yaşamını devam ettirebilmesi için çok önemli etkenlerden birisi. Bu yönüyle, ben film festivalini, belediyeciliğin bütünü olarak görüyorum. Asıl yarışın da klasik belediyeciliğin ötesinde, bu noktada olduğu kanaatindeyim." dedi.

Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ki festival biter bitmez 9. festivalin hazırlıklarına başlayacaklarını söyledi.

Bir yıl süren hazırlık ve altyapı çalışmasından sonra bir hafta süren etkinliğin gerçekleştirildiğini aktaran Polat, festivalin geleneksel bir hal aldığını vurgulayarak, "Sekizincisini gerçekleştiriyor olmak, bunun artık Malatya açısından gelenekselleştiğini, Malatya Film Festivali'nin vazgeçilmez bir proje olduğunu ortaya koyacak. Şu an İstanbul, Adana, Antalya ve Malatya (festivalleri) birlikte anılıyor. Bundan sonraki süreçte de bu 4 şehrimiz, film festivali açısından birbiriyle yarışacak tabii ki." diye konuştu.

- "Festivale ilk başladığımızda bugünlere geleceğimizi hayal etmedik"

Belediye Başkanı Polat, festivalin ilk kez 2010'da eski Malatya Valisi Ulvi Saran’ın öncülüğünde yapıldığına dikkati çekerek şu bilgileri verdi:

"Film festivaline o gün başladığımızda, bugünlere geleceğimizi hayal ederek başlamadık. O günlerde film festivali nedir, nasıl olacak, neden olacak sorularıyla birlikte endişe vardı ama Malatya'da her yıl bir basamak, bir taş daha koyarak, bir merdiven daha atlayarak, bir önceki yılın ötesine geçmiş olduk. Bu sene çıtayı tamamıyla yükselttik. Uluslararası Uzun Metraj'daki jüri başkanının Nuri Bilge Ceylan olması, festivalimizin etkisinin, kalitesinin bir yansımasıydı. Böyle bilge bir insanın burada jüri başkanı olması, festivalimize fazlasıyla değer kattı."

Yönetmen ve senarist Osman Sınav ile oyuncular Şener Şen ve Perran Kutman'ın festivalin "Onur Konuğu" olduğuna işaret eden Polat, "Bu üç isme 'Onur Ödülü' verilmesi de festivalimizin kıymetini bir kat daha arttırdı. Ödül törenine Cem Yılmaz da katıldı. Aslında bunları üst üste koyduğunuzda, Malatya Film Festivali'nin oturduğu yerin, Türkiye'nin önlerinde olduğunu, festivaller açısından en önde olduğumuzu gösteriyor. Bundan sonra çalışmalar daha ilerletilerek devam edecek." ifadelerini kullandı.

- "Festivali ciddiye alarak çalışmalarımızı ortaya koyduk"

Hacı Uğur Polat, belediye olarak kültür sanata verdikleri öneme de değinerek, şunları aktardı:

"Bir feylesof olan Farabi, bin yıl önce 'Erdemli Şehir' isminde bir tez yazar. Orada şehirleri sınıflar ve erdemli şehri tarif ederken de fiziki olarak yapılanmasını tamamlamış, fiziki eksikliği olmayan ama şehir sakinlerinin de erdemli insanlardan oluştuğu şehirler olarak tanımlar. Biz belediyelerin, şehrin fiziki yapısıyla ilgili sorumluluğumuz var. 'Klasik belediyecilik' olarak ifade edersek, bizim klasik belediyecilik alanında asla geri kalma şansımız yok. Şehri en güzel noktaya taşımalıyız. Fiziki gelişmenin ötesinde sosyal, sanatsal, kültürel, çevresel açıdan da şehrin gelişimiyle ilgili plan ve projelerimiz olması gerekiyor. Sanat, bir milletin yaşamını devam ettirebilmesi için çok önemli etkenlerden birisi. Bu yönüyle ben film festivalini, belediyeciliğin bütünü olarak görüyorum. Asıl yarışın da klasik belediyeciliğin ötesinde, bu noktada olduğu kanaatindeyim. Bu yönüyle de film festivalini ciddiye alarak, çalışmalarımızı ortaya koyduk."

Festivalin uluslararası anlamda da başarı kazanmasını istediklerini vurgulayan Polat, "Bu bir süreç. Mutlaka bu süreci yakından takip etmemiz gerekiyor. Sinema sektörü, beyaz perde aslında tüm mücadelelerin sonunda gelinen noktadır. Onun verdiği mesajı, belki aylarca konuşsanız veremezsiniz. Çünkü sinemanın verdiği mesaj çok etkili ve çok yalın. Bu yönüyle ben sinema sektörünü önemsiyorum. Mutlaka Anadolu ve Türkiye olarak bu sektörde en önlerde ve dünyayla yarışır vaziyette olmamız ve rekabet içinde olmamız gerek. Bu tür çalışmalar buna destek ve katkı sağlayacaktır. Malatya Film Festivali bu yönüyle de ilerleyen yıllarda kendisinden çok daha iyi söz ettirecek." değerlendirmesinde bulundu.

Polat, kendisinin de bir sinemasever olduğunu belirterek, Osman Sınav ve Mesut Uçakan'ın yapımlarını beğendiğini ve özellikle takip ettiğini kaydetti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • MS (5 yıl önce)
    MALATYA KAYISI FESTİVALİ YAPILMAYIP MALATYA İLE İLGİLİ HİÇBİR BAĞLANTISI OLMAYAN FİLM FESTİVALİNİN MALATYA İÇİN KAZANÇTAN ZİYADE DEĞER KAYBI VARDIR.NEDEN KAYISI FESTİVALİ YAPILMADI?ADIYAMANLILARIN BELEDİYEDE REVAÇTA OLDUĞU BU DURUMA BAKILIRSA MALATYA KAYISISININ DEERİNİN YOK EDİLMEYE ÇALIŞILMASI ANLAMI GELMEKTEDİR AKLA.YAZIK YAZIK MALATYA NEREYE GIDIYOR.......BELEDİYE BAŞKANLARINI MALATYALI İSTİYORUZ.......
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (5 yıl önce)
    Malatya ne kattı?katma değeri halkın gözünde kocaman bir hiç...cevap budur
    0
    0
    Yanıtla
  • berke ASİL (5 yıl önce)
    MALATYA mızı tanıtan KAYISI festivalidir sinema değil bırak o işi de antalya yapsın siz yapınca abes oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • antalya yapsın ne demektir. böyle cehalet olmaz. gençlerimiz için önermli bir festival bu. sanatı ve sinema sanatını görmeleri bilgilenmeleri gerek. sadece kayısı ile halk bilinçlenmez cahiliyetin önüne sanatla da geçmek gerek. sizin hayatınız kayısıdan ibaret olcak diye gençlerimizin halkımızın cahil sanattan yoksun olmasu düşünülemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (5 yıl önce)
    allah aşkına okullardan talimatla götürtüğünüz öğrencilerin dışında kaç kişi sinamada ve toplantılarda seyretti açıklayın hem editör hemde belediye doğrulrı
    0
    0
    Yanıtla
  • naci (5 yıl önce)
    Hacı başkan sen belediyede iyi bir festival yapsan daha iyi olurdu.mesela yol asfalttan başka MASKIDEN gelen gene lsekreter yardimcin ve isi bilmeyen ekibi insanlara tepeden bakiyor, vatandaş ve personeli bezdirdiler.kendinden olana vasıf ve bol maaş dağıtıyorlar.yollar berbat iş yapılmış gibi gösterilip yapılmıyor.bize ehil insan ve hizmet lazım festival değil. Ama secim yaklasiyor.Anladin sen
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (5 yıl önce)
    Syn bskn evet festival 2010 yılında düzenlendi ilk olarak ama sadece Vali Ulvi Saran bey tarafından değil dönemin belediye başkanı syn Ahmet Çakır ve belediyenin desteğini unutmuşsunuz birde syn Vali bey 2012 yılına kadar Malatya ilimizde görev yaptı ondan sonraki süreçte Malatya Film festivali nin bu zamana kadar tanınması film festivalleri arasında önemli biyere gelmesinde Ahmet Çakır ve Büyükşehir Belediyesinin emeğinin çok olduğunu unutmayınız Yiğidi Öldür Hakkını Yeme Hacı Bey
    0
    0
    Yanıtla
  • Keşkee (5 yıl önce)
    Keşke ödül törenini düpün salonunda yapmayaydınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Suleyman (5 yıl önce)
    Allah için söyle başkan: Bu festivale cebinden 1 TL verdin mi? Ama devletin parası olunca bol keseden harcayıp adını da belediyeciliğin bir bütünü koyuyorsun. Yazık çok yazık bu devlete.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (5 yıl önce)
    Kayısı Festivali istiyor Malatya halkı.Bu şehir için en önemli olan kaysı için neden Festival yapılmıyor neden?İnanın bu film Festivaliinden çok daha önemli kayısı Festivali.Kayısı bizim Adımız Soyadımız.Daha nediyelim size.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Festivali belediyeciliğin bütünü olarak görüyorsunuz da neden kaysı festivalini yapmıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla