SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ Mütevelli Heyeti Davasında 19 Sanığın Cezasına Onay

A- A+ PAYLAŞ

YARGITAY, 1 SANIK HAKKINDAKİ KARARI BOZDU.. FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün Malatya sivil yapılanmasına yönelik olarak 15 Temmuz Darbe Girişimi öncesinde 27 Ocak 2016’da  gerçekleştirilen ilk operasyonla ilgili davada hapis cezası alan 2’si il imamı  19 sanığın hapis cezasını, 2 sanığın ise beraat kararını Yargıtay 16. Ceza Dairesi onayladı. Bir sanığın cezası ise 'alt sınırdan verilmesi gerektiği' gerekçesiyle bozuldu. Cezaları onaylanan 19 sanığın toplam 178 yıl 7 ay hapis cezası bulunuyor.  

Malatya Emniyetinin FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün Malatya’daki sivil yapılanmasına yönelik olarak, örgütün Malatya ‘Mütevelli Heyeti’ni oluşturanların da aralarında bulunduğu ve 15 Temmuz Darbe Girişimi öncesinde 27 Ocak 2016’da gerçekleştirilen ilk operasyonun yargı süreci tamamlandı.  

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 24 Kasım 2017 tarihinde sonuçlanan yargılama ile ilgili olarak verilen kararlar Yargıtay 16. Ceza Dairesi hükme bağlandı. Yargıtay hükmüne göre;  il imamı olan 2 sanığa "Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme”  suçundan 15’er yıl,  9 sanığa “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan 10’ar yıl, 4 sanığa “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan 8’er yıl 9’ar ay, yine aynı suçtan 1 sanığa 7 yıl 6 ay, 1 sanığa 6 yıl 3 ay, 1 sanığa 5 yıl ve 1 sanığa ise verilen 4 yıl 4 ay 165 gün hapis cezası onaylanmış oldu.  

Onaylanan hükme göre;  Örgütün Malatya İl İmamı olma suçundan öğretmen Yücel Yılmaz ile İl Müftülüğünde vaiz olarak görevli Zekai Işık’a  “Silahlı Terör Örgütü Yöneticisi” olma suçundan 15’er yıl,  “Örgütün Bölgecileri” olmakla suçlanan Hasan Yıldız, Mustafa Akar,  Turgut Altın, İmdat Özçelik, Osman Çekiç, Kaan Emre Öztaş, Halil Kayış ile Suat Sarın ve Avukat Turan Canpolat’a  “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan 10’ar yıl, işadamları Gökhan Gökbulut, Haşim Oskaloğlu, Yakup Öztürk, Kubilay Karaaslan, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan 8’er yıl 9’ar ay, işadamı Ömer Fatin Nalçacı’ya “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan 7 yıl 6 ay, Avukat Mehmet Alper Dabağ’a 6 yıl 3 ay, işadamı Muzaffer Erşan’a 5 yıl, işadamı Bayram Eken’e 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi.  

Yargıtay hükmünde yerel mahkemede 8 yıl 9 ay hapis cezası alan işadamı Nurettin Karabekmez hakkındaki karar, “alt sınırdan verilmesi gerektiği belirtilerek” bozuldu.  

Davada 2 sanık ise beraat etmişti.  

ÖZEL HABER: Burhan KARADUMAN, SG- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • mlx (3 yıl önce)
    Fetöcüler hakim,savcı,futbolcu,iş adamı,polis,öğretmen.....herşey olmuş ama birtek siyasetçi olmamış....hayret.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Beni birzamanlar zorla sohbete götüren lakabı tombalacı olan irice bi abimiz vardı (adını da veriyor) şimdi bir merkez ilçede belediye Başkan yardımcısı hey allahım ne günlere kaldık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahit Var (3 yıl önce)
    Siyasilerin İçinde ki Fetocular Niye Ceza Almıyor Bu mu Şimdi Adalet Bu Adalet Herkese Lâzım Not :Editör Umarım Cesaretsizlik Yapıp Yayınlamama Yapmazsın.
    0
    0
    Yanıtla