SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'den Ceza Alan Prof. Yurt Dışına Kaçarken Yakalandı

0
Güncellendi - 2019-01-15 18:57:39
FETÖ'den Ceza Alan Prof. Yurt Dışına Kaçarken Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ'NDEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ.. Hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyeliği suçlamasıyla verilen 7 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onaylanan,daha sonra hakkında örgüt yöneticiliği suçlamasıyla işlem yapılan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi eski öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet K. yurtdışına kaçarken sahte kimlikle yakalandı.

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Malatya’da ihraç edilen ilk grupta yer alan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı eski öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet K., Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "Silahlı Terör Örgütü Üyeliği" suçundan yargılandı ve 26 Eylül 2017 günkü duruşmada 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Cezaevinden geçirdiği süre gözönünde bulundurularak tahliye edilen Prof. Dr. Ahmet K., temyiz aşamasındaki süreç devam ederken, bir süre önce gerçekleştirilen bir operasyonun ardından itirafçı olan asker ve asker eşlerinin verdiği ifadelerde “Subaylardan Sorumlu Mahrem İmam” olduğu iddiası üzerine ile yeniden gözaltına alınarak, hakkında bu kez “Silahlı Terör Örgütü Yöneticiliği” suçlamasıyla soruşturma yürütüldü.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Prof. Dr. Ahmet K., bir süre sonra, Edirne-Keşan’da sahte kimlikle yurtdışına kaçmak isterken yakalanarak ve tutuklandı.

Hakkındaki ikinci soruşturma nedeniyle Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Silahlı Terör Örgütü Yöneticisi Olmak” suçundan tekrar yargılanan Prof. Dr. Ahmet K. hakkındaki bu dava, daha önceki dosyada almış olduğu 7 yıl 6 ay hapis cezasının onaylanmış olması nedeniyle reddedildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, hükümlü Prof. Dr. Ahmet K.’nın “Subayların Mahrem İmamı” olduğu iddiasıyla “Silahlı Terör Örgütü Yöneticiliği” suçundan da yargılanıp cezalandırılması için Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi'ne itirazda bulundu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Murat (5 yıl önce)
    Bunları bu üniversiteye kim doldurmuştu? Bu kadrolaşmayı sağlayanlara neden hesap sorulmuyor?
    0
    0
    Yanıtla