SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'den Yargılanan 19 Sanıktan 16'sına Hapis Cezası

0
Güncellendi - 2018-05-31 05:25:20
FETÖ'den Yargılanan 19 Sanıktan 16'sına Hapis Cezası
A- A+ PAYLAŞ

  • FETÖ/PDY Terör Örgütü üyeliğinden yargılanan "etkin pişman" eski il müdürü de hapis cezasına çarptırıldı

Malatya’daki FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davalarında 16 sanık hakkında 10 yıl ile 2 yıl 1 ay arasında değişen hapis cezaları verildi, 3 sanık ise beraat etti.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan FETÖ/PDY davalarının karar duruşmalarında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan eski öğretmen Turgay Z.'ye 10 yıl, eski öğretmen Mehmet Ç.'ye 8 yıl 1 ay 15 gün ve eski öğretmen Fatih Y.’ye 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan da eski öğretmen Emine Ö., eski öğretmen Bülent S., işçi Emre O., eski öğretmen Furkan G., eski öğretmen Alparslan A. ve Meliha Y. hakkında 3’er yıl 1’er ay 15’er gün hapis cezası verildi.

Aynı mahkeme, Burcu O. hakkında 2 yıl 1 ay hapis cezası, eski öğretmen Eray M. hakkında ise beraat kararı verdi.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan FETÖ/PDY davalarında da; “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan tutuklu yargılanan sanık Ümit Yaşar A. hakkında 8 yıl 9 ay, tutuksuz yargılanan ev hanımı Medine G.’ye 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi ve hüküm ile birlikte sanık duruşma salonunda tutuklandı. Aynı suçtan Demet A. 6 yıl 3 ay, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Malatya Aile ve Sosyal Politikalar eski il müdürü Hidayet B. hakkında ise 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Mahkemece, “Silahlı Terör Örgütüne Yardım etmek” suçundan sanıklar İsmail Hakkı U. ve Derya K. hakkında 2’şer yıl 1’er ay hapis cezasına hükmedildi.

Mahkeme Heyeti Dr. Atilla A. ve İhsan A. hakkında ise beraat kararı verdi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız