SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"FETÖ'nün Yerini Doldurmak İsteyen Büyük Gruplar Var"

0
Güncellendi - 2018-09-22 19:36:40
A- A+ PAYLAŞ

  • ESOB Başkanı Keskin, "Siz Cumhurbaşkanıma yakınsınız" dedi ve Tüfenkci, Hisarcıklıoğlu ile Palandöken'i uyardı. 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,  Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Engin Atalay,  Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın TESK Genel Kurulu’nda söylediği gibi, fırsatçılar var. Türkiye’de başı boşluk var, kontrol yoktur. Bir torba un 70 TL’den 110-140 TL’ye kadar çıkmış bir durumda. Marketlere gittiğiniz zaman gerçekten el yakıyor. Kime sorarsanız sorun, ‘Suya niye zam geldi?’ diyoruz, ‘Dolara zam geldi ya’ cevabını veriyor., ‘Papaz aldık içeri koyduk’ diyor. (İzmir’de tutuklanan ABD’li papazı kast ediyor) Allah göstermesin, 3 tane Papaz alsaydı bize ne yaparlardı. Hele ki bir papaz almışız.  Milletimiz perişan.  Ülke için, bayrak için, vatan için, ezan için,  ki 15 Temmuz’da bu millet sayın cumhurbaşkanımızın bir sözü ile bu millet ölüme koştu, tankın altına girdi, uçağa karşı koydu, göğsünü siper etti, burada en büyük desteği de esnaf ve sanatkar camiası verdi.” Dedi.

Keskin TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Palandöken ve Milletvekili Tüfenkci’ye dönerek  “Siz üçünüz de Sayın Cumhurbaşkanıma yakınsınız, inanın FETÖ gitti ama kırıntıları var. Müthiş bir şekilde canlanıyor. FETÖ’nün yerini doldurmak isteyen büyük gruplar var. Dini siyasete alet eden insanlar var. Bunlara fırsat vermeyin. Ülke bir daha 15 Temmuz’ları kaldıracak güçte değil. Allah bir daha böyle bir günü göstermesin. Türk milleti 7’den 70’e kadar sonuna kadar bu bayrağı, bu topağı, ezanı savunmaya canı pahasına varız, ama kötülere fırsat vermeyin. Sayın Cumhurbaşkanımıza destek olalım” diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret eski bakanı ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Türkiye gerçekten Ahilere ihtiyaç var, esnaf kardeşlerimize ihtiyaç var. Zor zamanlarda en fazla zarar gören camialardan birisi de esnaf ve sanatkar kardeşlerimiz. Ama esnaf ve sanatkar kardeşimiz vatanına, milletine, bayrağına, devletine bağlı esnaf ve sanatkarlarımız bu fırsatçılara da Allah’ın izniyle fırsat vermediği gibi İnşallah devletimizin ve hükümetimizin desteğiyle bizlerde esnaf ve sanatkar camiasını ezdirmeyeceğiz. Çünkü 15 Temmuz’da sizler kendinizi gösterdiniz. Bu vatana, demokrasiye sahip çıkarak, yerli duruşunuzla, milli duruşunuzla sizler özellikle ülkemize sahip çıkma noktasında gerçekten elinizden gayreti gösterdiniz. Esnaf ve sanatkar kardeşlerimiz esasında ekonominin omurgası, bel kemiği. Tüccarı, ihracatçısı, sanayicisi herkesin ekonomide elbette önemli görevleri var. Ama esas ekonomiyi ve çarkları döndüren esnaf ve sanatkar kardeşlerimizdir. Fiyatlandırmayı Dolar ve Avro üzerinden yapanlara da bu imkanı tanımamak lazım, fırsatçılara gereken müdahaleyi yapmak lazım. Fırsatçılara gerektiği şekilde müdahalelerle, cezalarla bu başıboşluğun veya fırsatçılığın önüne geçilir diye düşünüyorum. Zincir mağazaların tehdidini biliyoruz. Bizim zamanımızda yasası hazırdı. İnşallah bu hükümetimiz de gerekli ve sağlıklı adımları atarak özellikle esnafımızın bu alandaki şikayetini giderecektir.” diye konuştu.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren’de iç piyasada ciddi bir sıkıntı olduğunu belirterek, “35 yıldan beri esnaf kuruluşlarının içindeyim. İç piyasada doların böyle aniden yükselmesini yapan kişileri Allah’a havale ediyorum. Kooperatif kredilerinde bir durgunluk var. Bu kredilerin biran önce açılmasını istiyoruz.”  dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Paladöken, TESK Genel Kurulu’nun ardından ilk ziyaretini memleketi Malatya’ya yaptığını belirterek, esnaf ve sanatkarın yaşamış olduğu sorunları her zaman takip ettiklerini ve bunların çözümü için girişimlerde bulunduklarını ifade etti. Palandöken, “Malatya özellikli bir şehir, güzellikli bir şehir” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun Battalgazi Belediyesinden hemşerilik beratı almasına da değinen Palandöken, “Malatya’nın Kayserilisi oldu. Kayserili, birde Malatyalı olunca düşünün artık. Malatya ile ilgili yapılacak yatırımlarda bize çok destekleri olacak” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TESK Genel Başkanlığına yeniden bir Malatyalının seçildiğini belirterek, “Bir hemşeriniz, bir hemşerimiz tekrar TESK Yönetim Kurulu başkanlığına seçildi. Kendisi ile gurur duyuyoruz. 2.5 milyon esnafın bütün yükü omuzlarında. Bunları da gayet yakından bilen bir kardeşiniz olarak söylüyorum, hepinizin derdiyle dertlenen, bunları en üst makamlara kadar en uygun dille ifade eden bir başkanımızın olması, hemşerimizin olması, memleketimiz açısında gurur veriyor. Bendevi Palandöken’in yeni başkanlığı hayırlı-uğurlu olsun. Hemşerimiz, bir şeyi daha unutmadı, yine bir hemşerimizi Şevke kardeşime tekrar yönetiminde görev vererek Malatya’mıza memleketine verdiği önemi gösterdi. Şevket kardeşimi de yine önümüzdeki dönemde Allah hayırlı görevler yapmayı nasip eylesin İnşallah. Bu arada, hemşerimiz bakanımız Bülent bey için şunu söyleyeceğim, Ankara’daki bir algıyı söylemek istiyorum; Malatya’yı en iyi nasıl tarif edersiniz derseniz, Bülent Tüfenkci tarif ediyor, haberiniz olsun. Malatya insanını anlatmaya gerek yok, Bülent Tüfenkci’yi gösterin, yeter, artar bile. Sözüyle, duruşuyla, şerefiyle, çalışkanlığı ile insan olmanın tüm özellikleri var. Allah kendisinden razı olsun. Selahattin Gürkan başkana da teşekkür ediyorum. Biz yaklaşık 60 yıldır Malatya ile hep hısımdık. 2 kız aldık, 1 kız verdik. 60 yıldır bizim ailenin içi  Malatya ile hemdem. Eğer bir taraftan kız alıp, kız verirseniz otomatikman içli dışlı oluyorsunuz.  Zaten kendimizi Kayseri’den sonra hep Malatyalı hissederdik, açık söylüyorum. Birde takımlarımızın rengi de aynı. Ayrı gayri bir şeyimiz yok.  Bugün Selahattin Başkan, fahri hemşerilik beratı verdi, bunu Battalgazi Belediyesinden almak ayrı bir ayrıcalık. Battalgazi’nin önemini bu millet çok iyi biliyor. Battalgazi Belediyesinden hemşerilik beratı almak büyük bir onur. Selahattin başkana yaptığı hizmetlere şahitlik ediyoruz, Allah yolunu açık etsin. Bizim bu aklımızda mişmişten geliyor, haberiniz olsun. İşin özü mişmiş. Eğer bugün ülkenin ufkunu açan insanlar bizim Malatya’dan çıktıysa bunun altında yatan tek neden mişmiş.” İfadelerini kaydetti.

Keskin, misafirlerine kuru kayısı hediye etti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Ahmet (5 yıl önce)
    Şevket Keskin beye sonuna kadar katılıyorum, Malatyanın bu ortamında bu sözleri tekrar tekrar dile getirmek gerçekten cesaret işi, helal olsun. Bahsettiği Fetönün temizlenmediği ve Malatyada diğer cemaatlerin derebeylik kurduğudur, çok doğrudur. Siyasetten ticarete bunlar aktifler, giderek güçlenmekteler ve aynen dediği gibi Allah göstermesin yarın 15 temmuz benzeri kalkışmaların önü şimdiden alınmak isteniyorsa bunların önü kesilmelidir
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 mlty (5 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru tespitler
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan (5 yıl önce)
    Şevket beye bir sorum var: çimento 10 tl idi 15 tl oldu. Niye fırsatcı listende çimento yok. Demir 1200 tl idi 5000 tl oldu. Demirciler neden fırsatcı listede yok. Profil demir 3 ayda %100 arttı. Neden fırsatcı ları sayarken bu babalara dokunmuyorsun. Fukara pidecilere mi gücün yetiyor sadece. Faizler bile on gündür yüzde 200 artışla %24 oldu. Niye elestirmiyorsun? Plastik atıksu borusunun fiyatı bile %150 arttı. Haberin olmadı mı? Tribünlere oynama başkan... Sırıtıyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Feyzullah (5 yıl önce)Orhan isimli kullanıcı yorumuna
    Orhan, TISO diye bir kuruluş varmış, yerini biliyorsan birde onlara sor. TISO neden somun ekmekçileri koruyamadı? Orhannnn, espri gibisin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Somuncuların derdinden dolayı kendini germe Feytullah kardeşim. Yorumumu iyi oku anla sonra yaz.Okuduğunu anlamaktan acız bir nesil gelecek demişlerdi. Doğru çıktı. Un 60 tl den 140 tl ye çıkarılmışsa, Sayın Başkan niye geçenlerde un üreticilerini değil de gariban fırınciyı hedef tahtasına oturtmuştu? Eşeğe gücü yemeyen palana koşarmış. Un Fabrikasına gücü yetmeyen de fırınciya dalarmiş. Haksizmiyım
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan (5 yıl önce)
    Şevket bey geçen gün 'pideciler fiyatı 1.25 tl yaptılar fırsatcıliktır bu'demiştin. Bugün ise '60 tl lik un 140 tl oldu' diyorsun. Pideciler Fırsatcı mı değil mi bir karar versen iyi olur üstadım. 60 tl lik un 140 tl oldu ise pideye zam yapan Fırıncıların günahı ne?
    0
    0
    Yanıtla
  • Itiraz 44 (5 yıl önce)
    Seçimler yaklaşıyor oy verirken hesabını sorar malatyalı, diye düşünüyorum. Memlekete insanların ekmeğiyle oynuyorlar yetkili beylerden tık yok, sanki kendileri hükümet değiller.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (5 yıl önce)
    Sayın Keskin i tebrik ediyorum. Birara değinmişti boş konuştu geçti gitti sandım ama hala aynı cizgide ve aynı görüşte olduğu için şaşırdım ve sevindim. Millete ücü gibi davranan bu cemaatlerin asıl işi dindir, ilimdir, yardımdır. Bu cemaatlerin siyasetle işi olmamalı. İnanın fetö den beter olanları var.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasever (5 yıl önce)
    adam gibi adam şevket keskin
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (5 yıl önce)
    başkan mazot 7 tl olmuş,Yok şu cemaat yok bu bilmem ne,artık icraat yap yiğitsen bu mazotun düşmesi için hükümete tepki köy, diğer cemaati de Allah ıslah ede.
    0
    0
    Yanıtla
  • Servet öztürk (5 yıl önce)
    Artık konuşmak yerine ıcraat yapsanız da görsek hergun heryerden bırıleri çıkıp konuşuyor ülke tehdit altında diyorsunuz dıs güçler diyorsunuz biz 15 temmuzda diş güçleri Canımız pahasına elimizden gelenin en iyisini gösterdik yıkılmayacıgımızı el ele gösterdik ama siz şimdi görevinizi yapmıyor fırsatcılara göz yumuyor insanları aç bırakmaya mahkum ediyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla