SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fikret Hakan Vefat Etti

0
Güncellendi - 2017-07-11 18:28:57
Fikret Hakan Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Türk sinemasının duayen isimlerinden Fikret Hakan, Kartal'da akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Fikret Hakan, 83 yaşında akciğer kanseri tedavisi gördüğü Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gece saatlerinde hayatını kaybetti. 23 Nisan 1934 doğumlu Hakan'ın ölümü sinema ve sinemasever camiasında büyük bir üzüntü ile karşılandı.

Ünlüler sosyal medya hesaplarından taziye mesajları yayınladı. İbrahim Tatlıses, Türkan Şoray, Sabahat Akkiraz, Ömür Gedik gibi ünlü isimler yayınladıkları mesajlarla üzüntülerini ve taziyelerini dile getirdi. Türkan Şoray sosyal medya hesabında, “Türk sinemasının değerli oyuncularından Fikret Hakan hayatını kaybetti” diye yazdı. Sabahat Akkiraz ise, “Yine eksildik. Yine çocukluğumuz gençliğimiz, siyah beyaz günlerimiz düştü akla. #FikretHakan yürüdü.Yaşattıkların için aşkolsun sana” sözlerini paylaştı.

Başbakan Binali Yıldırım, genç yaşından itibaren gazetecilikten sunuculuğa, müzikten öykü ve şiire kadar pek çok alanda çalışmaları olan Fikret Hakan, sinemadan önce tiyatroda kendini yetiştirmiştir. Tecrübesi ve ustalığıyla Türk sinemasına uzun yıllar emek vermiş, yaptığı iş ve oyunculukla genç sinemacılara örnek olmuştur" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, sanatçı Fikret Hakan'ın vefatı nedeniyle yayınladığı taziye mesajında, "Türk sinemasının değerli ustalarından, gerçek adıyla Bumin Gaffar Çıtanak, sanat dünyasındaki adıyla Fikret Hakan'ın vefatı bizi derinden üzmüştür. Genç yaşından itibaren gazetecilikten sunuculuğa, müzikten öykü ve şiire kadar pek çok alanda çalışmaları olan Fikret Hakan, sinemadan önce tiyatroda kendini yetiştirmiştir.

Tecrübesi ve ustalığıyla Türk sinemasına uzun yıllar emek vermiş, yaptığı iş ve oyunculukla genç sinemacılara örnek olmuştur. Yazdığı, yönettiği, oynadığı pek çok filmle ödüller alan Fikret Hakan'a 1998 yılında Kültür Bakanlığımız tarafından "Devlet Sanatçısı" unvanı verilmiştir.

Sanatseverlerin gönlünde müstesna bir yeri olan Fikret Hakan'a Allah'tan rahmet; ailesine ve bütün sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Fikret Hakan Kimdir?

Balıkesir doğumlu Fikret Hakan'ın gerçek adı Bumin Gaffar Çıtanak'tır. 23 Nisan 1934'te Balıkesir'de doğan Hakan'ın annesi hemşire babası ise edebiyat öğretmenidir. Hakan, gazetecilikten tiyatroya, oradan da sinemaya kadar birçok alanda aktif olarak çalışmıştır. Bir dönem Türk sinemasına damgasını vuran ve kendisine ödül getirecek olan bir çok sinema filminde rol almıştır.ya kadar birçok alanda aktif olarak çalışmıştır. Bir dönem Türk sinemasına damgasını vuran ve kendisine ödül getirecek olan bir çok sinema filminde rol almıştır.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız