SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Film Festivali Başladı

A- A+ PAYLAŞ

1. Malatya Uluslararası Film Festivali düzenlenen törenle başladı.

1. Malatya Uluslararası Film Festivali, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış töreniyle başladı. Törene Vali Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, İhsan Koca ve Öznur Çalık, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan ile kamu kurum yöneticileri, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Törene gelen sanatçı ve protokol üyeleri ile davetliler, kongre merkezinin dışına kadar uzanan kırmızı halıda yürüyerek salona girdiler. Festivalde onur ödülü alan sinema sanatçısı Ayşen Gruda ve Erol Günaydın festivalin açılışına birlikte geldiler. Erol Günaydın, salona tekerlekli sandalyeyle alındı.

Ünlü oyuncu Nehir Erdoğan, çok duygulu olduğunu söylerken sinema sanatçısı İzzet Günay da, "Elimizden gelen en güzelini yapmaya gayret ettik. Daha güzel festivaller yapılacak diye umuyorum. Sanat ve kültür festivalleri kentler için çok önemli. Onların yaşamlarını değiştiriyor, onları heyecanlandırıyor. Diğer kentlerinde düzenleyeceğini bekliyorum. Malatya'da bir ilki deneyerek benzeşmeye son vererek, mizah ve komedinin ağırlıklı olduğu bir festivali düzenlemeye karar verdi. Uluslararası olması da önem taşıyor. Hem bayan ve hem de erkek sanatçılar ilk kez birincilik ödülünü alacaklar. Bu da Türkiye'de bir ilk oldu."diye konuştu.

Merhum sanatçı Kemal Sunal'ın oğlu, tören sunucusu oyuncu Ali Sunal ise, "İnsanın kendi memleketinde böyle bir festival olması çok güzel. Konseptin babam olması ve mizah olması, babamın anılıyor olması çok hoş. Malatya şahane bir şey yaşıyor" dedi.

Malatyalı olan sanatçı Kenan Işık ise, "Malatya'da böyle bir festival olması Malatya için çok önemli.Sanat ve kültür geliştiği takdirde ülkenin sorunları daha kolay çözülür. Malatya'da bir sinema festivalinin olması benim için gurur verici bir şey" diye konuştu.

Açılışa sinema sanatçıları Fatma Girik ve Türkan Şoray birlikte geldi. Şoray, "Böyle bir festivalin Malatya'da düzenlenmesi çok güzel. Bizde o mutluluğu yaşamak için buradayız" dedi.

Festivalin sunuculuğunu yapan Ali Sunal, baba memleketinde olmanın heyecanını yaşadığını söylerken, festival yönetmeni Ali Çalışır da, Malatya tarihine yaraşır bir festivalle tanıştığını belirtti.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, eski filmleri olan özlemin kendisinde de olduğunu söyleyerek, Malatya Belediyesi'nin sanatsal ve kültürel faaliyetlere ağırlık verdiğini kaydetti. Malatya Belediyesi'nin İnönü Üniversitesi ile ilk kez uluslararası bir heykel sempozyumu düzenlediğini hatırlatan Çakır, Malatya Sanat Merkezi'nde şuanda 700 çocuğun 17 ayrı sanatsal dalda faaliyette bulunduğunu söyledi. Malatya'da önemli devlet adamları kadar sanatçılarında yetiştiğini ifade etti.

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, ekonomik büyüme için sanatsal ve kültürel alt yapının da hazır olması gerektiğini vurgulayarak, kentlerin gelişmesi için kültür-sanat faaliyetlerinin markalaşmayı daha da hızlandıracağını ifade etti. Fındıklı, "Malatya inşallah bu ayın sonunda büyük şehir ilan edilecek. Ama kağıda ve kanuna büyük şehir yazılması ile büyük şehir olunmuyor. Bizim Malatya olarak mantığımızı ve dünyaya bakışımızı değiştirmeliyiz" dedi.

Malatya'nın Doğu ile Batı Kuzey ile Güney arasında önemli bir geçiş noktası olan Malatya'nın ekonomik ve kültürel hayatta önemli bir il olduğunu belirten Vali Ulvi Saran da, Malatya'nın sinema ve sahne sanatlarında çok önemli isimler yetiştirdiğini kaydetti. Malatyalının gerek ekonomide ve gerekse de sosyal hayatta, gerekse de düşünce ve sanat alanın da iddialı isimler yetiştirdiğini ve bugün Malatyalı işadamlarınca İstanbul'da Malatyalılar ekonomisinin oluştuğunu belirten Saran, "Malatya böyle bir
organizasyon için gerekli alt yapıya hazırdır" dedi.

Saran, Malatya Uluslararası Film Festivali'nin bugünden büyük metropol şehirlerindeki film festivalleri kadar önemli bir noktaya geldiğini söyledi.

Türk müzik dünyasının önemli isimleri Erkan Oğur ve İsmail Demircioğlu gitar ve bağlama eşliğinde söyledikleri türkülerle geceye renk kattılar.

SAHNEDE DUYGULU ANLAR
Tören sonunda Ayşen Gruda ve Erol Günaydın'a Malatya Film Festivali Onur Ödülü verildi. Ödülleri vermek için sahneye davet edilen Vali Ulvi Saran, ödülleri vermek üzere sahneye Türkan Şoray ile Fatma Girik'i davet etti. Girik ve Şoray'ın sahneye çıkmasıyla duygulu anlar yaşandı. Türkan Şoray ödülü Erol Günaydın'a, Fatma Girik ise Ayşen Gruda'ya verdi.

Ödüllerin verilmesinden sonra sahnedeki duygusal anlar esprilere yol açtı. Vali Ulvi Saran, sanatçılara, "Malatya'da daha değerli ödül düşünemedik" diyerek bakır tepsi içerisinde kayısı hediye etti. Açılış töreni hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız