SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Finalin Adı Belli Oldu

0
Güncellendi - 2019-10-25 16:32:41
Finalin Adı Belli Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Öğretmenler Voleybol Kupası’nda finale kalan takımlar belli oldu. 3 gün süren müsabakalar sonunda Battalgazi ile Yeşilyurt takımları finale kaldı. 

Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan öğretmenlere yönelik düzenlenen Türkiye Öğretmenler Kupası kapsamında Malatya’da voleybol müsabakaları oynandı. 

Merkez Spor Salonu’nda oynanan müsabakalara Yeşilyurt Takım 1, Darende, Hekimhan, Akçadağ, Yeşilyurt Yeşilkaya, Battalgazi, Pütürge, Yazıhan takımları mücadele etti.

İlk gün maçlarında Yeşilyurt Takım 1, Yeşilyurt Yeşilkaya’yı 3-0 mağlup ederek bir üst tura çıkan ilk takım oldu. İlk günün ikinci maçında ise Battalgazi, Darende takımını 3-0’la geçti ve bir üst tura çıkan ikinci takım oldu. 

İkinci gün maçlarında Hekimhan, Pütürge takımını 3-1’le geçti ve bir üst tura çıkması başardı. Akçadağ ise Yazıhan takımını 3-0 mağlup etti. 

Üçüncü gün müsabakalarında ise Battalgazi ile Hekimhan, Akçadağ ile Yeşilyurt eşleşti. Battalgazi, Hekimhan’ı 3-1’le geçerken, Yeşilyurt’ta Akçadağ’ı 3-1 mağlup etti. 

Üçüncü gün sonuçlarına göre, Battalgazi ile Yeşilyurt finalist oldu. Akçadağ ile Hekimhan ise üçüncülük dördüncülük karşılaşması oynayacak. Final ile üçüncülük-dördüncülük karşılaşması 30 Ekim Çarşamba günü Merkez Spor Salonu’nda oynanacak. 

Final müsabakasında birinci olan takım, 4 Kasım’da Malatya’da başlayacak olan Doğu Anadolu Bölgesi final maçlarında mücadele etme hakkını kazanmış olacak. Final maçlarında 14 ilde birinci olan takımlar mücadele edecek. 

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz 1, Karadeniz 2, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu olmak üzere, 8 bölgedeki bölge birinciliği müsabakaları, 4-12 Kasım'da yapılacak, sonuçlar 13 Kasım'da duyurulacak. Her bölgenin birincisi, Öğretmenler Günü haftasında Ankara'ya gelerek şampiyonluk için ter dökecek.

Türkiye finalinde ilk 3'e giren takımlara kupa, sporcu öğretmenlere madalya ve başarı belgesi verilecek. İl ve bölge birinciliği müsabakalarında bir üst tura katılmaya hak kazanan takımların sporcularına da il milli eğitim müdürlükleri tarafından madalya takdim edilecek.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi - Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız