SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fitne Filizlenirken Bastırıldı"

0
Güncellendi - 2021-04-08 02:12:40
A- A+ PAYLAŞ

Ürdün Kralı 2. Abdullah ülkede patlak veren siyasi krizin ardından ilk kez yaptığı açıklamada, “Sizi temin ederim, fitne filizlenirken bastırıldı” dedi.

Ürdün’de geçtiğimiz cumartesi gecesi eski Veliaht Prensi Hamza bin El Hüseyin ev hapsine, eski bir bakan da dahil 20 kişi güvenlik nedeniyle gözaltına alınmıştı. Gözaltların ardından ülkede yaşanan siyasi karışıklık darbe girişimi olarak nitelendirilmiş, Prens Hamza'nın Kral 2. Abdullah’a sadakat yemini ettiği bir mektubu imzalaması ile olaylar son bulmuştu. Ülkedeki siyasi krizin ardından Ürdün Kraliyet Divanı, Kral Abdullah'ın ulusa sesleniş konuşmasını yazılı olarak yayınladı. Krizin ardından Abdullah’ın ilk açıklamasında, Krallığın istikrarını sarsan krizin hem kraliyet ailesinin içinden hem de dışından geldiği için çok acı verici olduğunu ifade ederek, "Haşimi ailesinin bir kardeşi, koruyucusu ve bu değerli halkın lideri olarak hissettiğim üzüntü, acı ve öfke” dedi.

Ülkenin artık istikrarlı ve güvenli olduğunu belirten Abdullah, “Sizi temin ederim, fitne filizlenirken bastırıldı” ifadelerini kullandı. “Bugün Hamza Sarayı'nda ailesi ile birlikte benim himayemde” diyen Kral Abdullah, Prens Hamza'nın davasını ise "Haşimi ailesi çerçevesinde" ele almaya karar verdiğini açıkladı. Abdullah, "(Haşimi) ailesinin önünde babalarının ve dedelerinin yolunu takip etmeyi, mesajlarına sadık kalmayı ve Ürdün'ün çıkarını, anayasasını ve yasalarını diğer tüm hususların üzerinde tutmayı taahhüt etti" dedi.

Kral Abdullah, olayla ilgli soruşturmaların devam ettiğini belirterek, "Bu olay tüm yönleri araştırılıyor ve sonuçlar şeffaf bir şekilde ele alınacak" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Ürdün’de cumartesi gecesi eski Veliaht Prensi Hamza bin El Hüseyin ev hapsine alınmış, eski bir bakan da dahil 20 kişi de güvenlik nedeniyle gözaltına alınmıştı. Ürdün medyası ülkede bir darbe girişimi olabileceğini iddia etmiş ve Ürdün Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ahmed El-Huneyti, Kral 2. Abdullah'ın üvey kardeşi ve eski Veliaht Prens Hamza bin Hüseyin'in güvenlik nedeniyle faaliyetlerini durdurmasının istendiğini söylemişti. Ev hapis kararının ardından avukatı aracılığıyla BBC'ye bir görüntülü mesaj ulaştıran eski veliaht Prens Hamza, herhangi bir suç işlemediğini ve herhangi bir komplonun parçası olmadığını söyleyerek, ülkedeki bazı liderleri yolsuzlukla suçlamıştı.

Amman, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız