SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FKA Yönetimi Toplandı

0
Güncellendi - 2020-09-29 23:06:42
FKA Yönetimi Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı 2020 Yılı Eylül Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Elazığ Valisi Erkaya Yırık başkanlığında Elazığ’da düzenlendi.

Toplantıya, Elazığ Valisi ve Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Erkaya Yırık, Malatya Valisi Aydın Baruş, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Bingöl İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Basatemur, Elazığ İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, Tunceli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Arslan, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeynel Açıkgöz ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Elazığ Valisi ve Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Erkaya Yırık, Fırat Kalkınma Ajansı’nın 2020 yılı Eylül ayı Yönetim Kurulu Toplantısı için Elazığ’ da bir araya geldiklerini söyledi.

Vali Yırık, “Toplantımızın başında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kendisinden teslim aldığım Bingöl Valimiz Sayın Kadir Ekinci’ye Ajansımıza ve bölgemize yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda ajansın 2021 yılı çalışma programı ve sonuç odaklı programlarına ilişkin hususlar, 2021 yılında yürütülmesi planlanan faaliyetler ile destek programlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunacaklarını belirten Vali Yırık, şöyle konuştu:

“2020 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında başvuruda bulunulan projelerin değerlendirme sonuçları ve ajans olarak bölge illeri için üzerinde çalıştığımız güdümlü proje önerileri görüşülecektir. Ajansımızın 2020 yılı ara faaliyet raporu değerlendirilecek olup ayrıca bölge illerimizin öne çıkan yatırım alanlarının belirlenmesi ve bu yatırımların hayata geçirilmesi için ajansımızca hazırlanan ön fizibilite raporları hakkında bilgilendirmelerde bulunacağız. 16.500.000 TL bütçeli 2020 Yılı Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programının uygulama süreci devam etmektedir. Bu program ile imalat sanayinde Malatya ve Elazığ illerinin üretim, yenilikçilik ve dış ticaret kabiliyetlerini artıracak fiziki ve hizmet altyapılarının güçlendirilmesi; Bingöl ve Tunceli illerinde tarıma dayalı sanayiye girdi teşkil edilebilecek altyapı ve hizmet modellerinin geliştirilmesi ile Yukarı Fırat Havzası Turizm Markalaşması ve Turizm Destinasyonlarının Geliştirilmesine katkı sağlayacak fiziki ve hizmet altyapılarının geliştirilmesi amaçlanarak bölgemizde sanayi ve turizm alanında önemli eksikliklerin giderilmesi hedeflenmektedir.”

Vali Yırık, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Fırat Kalkınma Ajansının bölgedeki paydaşlar ile geliştirdiği projeler ile önemli bir başarı kazandığını vurgulayarak, “Bu program kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan performans değerlendirmesinde ajansımız 26 Kalkınma Ajansı arasında 2. olup bölgemize önemli kaynak gelmesini sağlamıştır. Bu başarıyı 2021 yılında da sürdürerek insanlarımıza dokunan, kırsal ve kentsel alanlarda hane halkı gelirine olumlu etki edebilecek projeler geliştirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantıda Ajansın devam eden faaliyetleri ile ilgili konuların ve diğer gündem maddelerinin görüşüleceğini ve bazı idari konularla ilgili kararlar alacaklarını da sözlerine ekleyen Vali Yırık, toplantının ve alınacak kararların TRB1 Bölgesi illeri olan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız