SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çanakkale Eşsiz Bir Zaferdir"

0
Güncellendi - 2020-03-19 20:44:49
A- A+ PAYLAŞ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Malatya’da Garnizon Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Şehir Mezarlığı'ndaki Şehitlik Anıtı'nda gerçekleşen törene Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende daha sonra Şehitlik Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. Çelenk sunma töreninin adından Vali Aydın Baruş, Şehitlik özel defterine; “Büyük Türk Milleti’nin bağımsızlık ve hürriyet uğrunda tarih boyunca sergilediği sarsılmaz iradesini bir kez daha tüm cihana göstererek emsalsiz bir kahramanlık destanı yazdığı Çanakkale Zaferi’nin 105’inci yıldönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle Aziz Şehitlerimizin manevi huzurlarında bir araya gelmiş bulunuyoruz.

18 Mart 1915’te, askeri teçhizat ve ekonomik bakımından dünyanın en üstünü olan sömürgeci güçlere karşı imkânsızlıklar içerisinde mücadele eden askerimiz mukaddesatının kalbine nakşettiği maneviyatın gücüyle, “Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda” duasıyla iman dolu göğsünü demirden güllelere ve ateş kusan silahlara siper ederek eşsiz bir zafer kazanmış, “Çanakkale Geçilmez” iradesini tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Çanakkale Zaferini ve sonrasında Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasını sağlayan manevi güç tarih boyunca Milletimizin hayat şiarı olmuş Şehadet Ruhudur. Bu ruh, Aziz Vatanımızı parçalamak isteyen bölücü terör örgütlerine, bağımsızlık irademizi boyunduruk altına almak isteyen yabancı güçlere ve onun işbirlikçilerine karşı verdiğimiz mücadelede daima en önemli güven kaynağımız olmuştur. Ülkemizin dört bir tarafında, Malatya Şehitliği’nde ve bu vatan topraklarının her bir köşesinde ebedi huzurla yatan evlatlarımız bu sarsılmaz iradenin kıyamete kadar baki kalacağının ispatıdır.

Aziz şehitlerimizin kanlarıyla topraklarını yoğurarak bizlere miras bıraktığı bu güzel vatanı ve uğrunda canlarını verdikleri mukaddes değerlerimizi muhafaza etmek için durmaksızın çalışmak, gerektiğinde canımızı ortaya koyarak mücadele etme azmini göstermenin onların hatırasına karşı vazgeçilmez bir sorumluluk olduğunu idrak etmek bu Milletin bir ferdi olarak hepimizin üzerine düşen vazifedir. Şehitlerimizin ve gazilerimizin vatan ve millet uğrunda gösterdiği azim, cesaret, kahramanlık ve şehadet ruhu bizlere rehber olacaktır.

Milletimizin yeniden dirilişinin timsali olan bu şerefli günde, Çanakkale Zaferini ve Bağımsızlığımızı bizlere armağan eden Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Kahraman Silah Arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi ve Şanlı Gazilerimizi rahmet, saygı ve şükranla yâd ediyorum. Ruhları şad olsun” ifadelerine yer verdi.

Anıttaki törenin ardından Vali Baruş ve beraberindekiler şehitliği ziyaret ederek kabirlere karanfil bıraktı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Enesss (4 yıl önce)
    Vay be buharı abim ve gardaşım oğuzhan yan yana abi kardeş...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferhat (4 yıl önce)
    Resmi duruş dışında Selahattin Başkanın fotoğrafları neden kullanılmamış acaba? Birde son zamanlarda dikkatimi çeken başka birşey oldu; Vali bey gittikleri yere belediye başkanını götürmüyor. Valimiz makamının farkına vardı galiba. Birde koskoca bakanımız Bülent Tüfenkçi anlasa ?
    0
    0
    Yanıtla