SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gastronomi- Gezi Yazarları Arapgir'de Ağırlandı

0
Güncellendi - 2021-03-30 04:21:28
Gastronomi- Gezi Yazarları Arapgir'de Ağırlandı
A- A+ PAYLAŞ

'Hayat Çiçek Açıyor’ sloganıyla başlatılan ‘Kayısı Çiçeği Festivali’ kapsamında Malatya’ya gelen gurme ve yemek yazarlarından oluşan misafirler, Arapgir’i gezdi.

Geçtiğimiz günlerde Malatya’nın gastronomi, tanıtım ve turizmine katkı sağlamak için kurulan ve ilk organizasyonunu kuruluş aşamasından hemen sonra ‘Kayısı Çiçeği Festivali’ ile başlatan Malatya Gastronomi, Turizm ve Tanıtım Derneği (MAGTAD), festival kapsamında Malatya’ya gelen gastronomi ve turizmin ulusal alanda önemli isimlerini, Malatya’nın tarihini, doğal güzelliklerini ve gastronomi anlamında lezzetlerini tanıtmayı sürdürüyor. Program dâhilinde Malatya’da bulunan misafirler, Arapgir’in tarihini, doğal güzelliklerini gezip yöresel lezzetlerinden tattılar.

Gastronomi – gezi yazarları ve medya mensupları buluşmasında Arapgir Kaynarca Sosyal Tesislerinde yöresel müzik ile karşılama yapılarak gelen misafirlere çiçek takdim edildi. Çay eşliğinde Kalbura Bastı ve Arapgir Pişisi sunumu yapıldı.

Heyet daha sonra Eskişehir Vadisine hareket etti. Eskişehir Vadisi Seyir Terası ve Meydan Köprüsü civarı tanıtıldı. Kozluk Çayında klarnet ve cümbüş eşliğinde Arapgir Yöresel Türküleri dinletisi yapıldı.

Daha sonra Millet Han Butik Otel’de sergilenen yöresel yemekler, gurme ve yemek yazarlarına sunuldu.  Sunumda Arapgir’in yöresel mahlûta çorbası, dolama, kızartma, Arapgir pilavı, akıtma bıciği, salata, gelin kız helvası, reyhan şerbeti ve tandır ekmeği ikram edildi.

Gerçekleştirilen sunumdan sonra Arapgir’in meşhur peynirli ekmek yapımı ve tadımından sonra program sona erdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız