SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gazeteci Selahattin Duman Hayatını Kaybetti

0
Güncellendi - 2021-04-22 13:01:14
Gazeteci Selahattin Duman Hayatını Kaybetti
A- A+ PAYLAŞ

Gazeteci yazar Selahattin Duman, İzmir'de tedavi gördüğü hastanede 71 yaşında yaşamını yitirdi. Duman'ın cenazesi yarın Bodrum'da toprağa verilecek.

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan, son olarak 1,5 ay önce kalp kapağından ameliyat geçiren Selahattin Duman'ın cenazesi, tedavi gördüğü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yakınlarınca alındı.

Duman'ın cenazesinin yarın vasiyeti gereği Muğla'nın Bodrum ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.

"Bir kütüphane yandı"

Selahattin Duman'ın kardeşi Zarif Duman Pekol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağabeyinin dostlarının gösterdiği ilgi ve doktorların desteğiyle sağlık sorunları yaşadığı son 8-9 ayı iyi geçirdiğini söyledi.

Hastalığı sırasında yaptıkları sohbette ağabeyinin "Yaşlı bir insan öldüğünde bir kütüphane yanarmış" şeklindeki Çin atasözünü aktardığını belirten Pekol, "Bir kütüphane yandı benim için. İçim de yandı." ifadelerini kullandı.

Pekol, geçen yıl geçirdiği trafik kazasının ardından Duman'a aort anevrizması teşhisi konduğunu aktararak, şöyle konuştu:

"Onun ameliyatını oldu. Kol ameliyatı oldu, böbrek tedavisi oldu. En son 3 kalp kapağı değişti ve sağ koroner baypas yapıldı bir seferde. Muhteşem bir ameliyattı, çok başarılı geçti. Emeği geçen herkese minnettarım. Yoğun bakım sürecini de çok güzel geçirdi. Fakat aniden bir koroner kriz diyelim, o nedenle öldü."

Selahattin Duman

Ankara'da 1950'de dünyaya gelen Duman, çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı ve yönetici olarak görev aldı.

Sinema eleştirmenliği de yapan Duman, "Kendimi Tebrik Ederim", "Suçumuz Mükemmel Olmak", "Kadınları Anlamış Gibi Yapma Sanatı" kitaplarını yazdı, çeşitli filmlerde rol aldı.

Duman, geçen yıl Temmuz ayında İzmir'in Torbalı ilçesinde trafik kazası geçirmiş, Torbalı Devlet Hastanesinde bir süre tedavi görmüştü.

İzmir, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız