SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gaziantep FK'dan Hakeme Tepki

0
Güncellendi - 2021-03-21 01:14:03
Gaziantep FK'dan Hakeme Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig'in 31. haftasında Yeni Malatyaspor ile 2-2 berabere kalan Gaziantep, hakem hatalarına tepki göstererek, "Tüm futbolseverlerin olduğu gibi bizim de 'Anlamadığımız bir şeyler VAR" ifadelerini kullandı.

Kulübün yönetim kurulu imzasıyla yapılan açıklamada, bugün Yeni Malatyaspor maçında çok sayıda hakem ve VAR hatasıyla karşılaşıldığı belirtildi.

Bu hataların tarihe kara bir leke olarak geçeceği ifade edilen açıklamada, şunları kaydedildi:

"Karşılaşma boyunca maçın genç orta hakemi Mert Güzenge, tam 4 defa tecrübeli VAR hakemi Fırat Aydınus tarafından pozisyonları izlemesi için çağrıldı. Karşılaşma 1-0 ilerlerken oyuncumuz Miranda'ya topsuz alanda yapılan hareketin ardından oyuncumuzun göz kapağında açılma meydana geldi. Buna karşılık yayıncı kuruluş, yeterince kameraları olmamasından dolayı bu pozisyonu farklı açılardan çekemediklerini belirtmişlerdir. Bu pozisyonda genç hakem Mert Güzenge pozisyonu göremediği gibi tecrübeli VAR hakemi Fırat Aydınus da herhangi bir uyarıda bulunmamıştır. Bu pozisyonun ardından Yeni Malatyaspor, korner atışı kullanmış ve sonrasında VAR uyarısıyla kazanılan penaltı atışıyla skoru 1-1'e getirmiştir. Karşılaşmanın ikinci yarısında skor olarak 2-1 üstün olduğumuz süre zarfında oyuncumuz Pawel Olkowski'nin kolları beline bağlı şekildeyken ve üstelik arkası dönük haldeyken topun çarpmasına da yine VAR uyarısı yapılmış ve tüm Türkiye'nin de şaşkınlıkla karşıladığı penaltı kararı verilmiştir. Bu karar ve uyarıyla birlikte karşılaşma 2-2 sona ermiştir. Karşılaşma boyunca birden fazla gerçekleşen ve skora direkt etki eden bu hakem hatalarının yanı sıra seyircisiz karşılaşmada tribünde bulunan 'taraftarlar' şehrimize ve camiamıza toplu halde ağır hakaretlerde bulunması da en az sahada yaşananlar kadar bizleri üzmüştür. Tüm futbolseverlerin olduğu gibi bizim de 'Anlamadığımız bir şeyler VAR'. Bu konuların takipçisi olacağımızın, Türk futbolu marka değerine zarar getirecek her türlü hareketin karşısında durmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz."

Gaziantep, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • eski stad seyircisi (3 yıl önce)
    sayın yorumcular iki elini beline bağlayıp da yan tarafına dönen futbolcuya iyi bakın sağ kolunu daha çok açıyor top da o açılan koluna çarpıyor. penaltı bu açılan koldan dolayı veriliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZTÜRK (3 yıl önce)
    Tüm Türkiye şaşkınlıkla karşılaşmış! Bence bir tek siz şaşkınsınız, Malatyaspor'un verilmeyen kartlarını ne yapacağız? Kenan'nın Tetteh'i düşürmesi hem gole dönük atak hem de tehlikeli hareketten kırmızı olması gerekiyordu, o olmazsa tribüne gidip sapinto mudur nedir, onunla gol sevinci yaşaması ikinci sarıyı gerektirir. Bu Antep nedense bizim imtihanımız olmaya devam ediyor yönetim kurulu açıklaması bunu teyid ediyor. Diğer Antep şike yapıp düşmemize sebebiyet verdi kendisi ne durumda şimdi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (3 yıl önce)
    Berbat bir hakem maçı sahada olmayan Fırat aydinus yönetti bunları kim nereden bulmuş hakem yapmış yazık diyorum,bu kadar teknolojiye rağmen maçı yonetemiyorlar bu maçta bizim aleyhimize hakemin maçın sonucunu etkiliyecek fazla bir kararı olmamasına rağmen bunları yazıyorum.bizim takım kondisyon olarak yetersiz bundan dolayı agrasif oynuyorlar istem dışı fauller yapiyorlar bunun sonucunda çok kırmızı kart görürüz ve penaltıdan çok gol yeriz.
    0
    0
    Yanıtla