SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gece Yarısı Rehine Krizi

0
Güncellendi - 2019-11-01 04:14:57
Gece Yarısı Rehine Krizi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, evinde eşi, iki çocuğu ile komşu kadını pompalı tüfek ve bıçak tehdidiyle rehin alan kişi, Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren'in ikna çabaları sonucu 1,5 saat sonra teslim oldu.

Alınan bilgiye göre, psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Doğan I., Çarşamba'yı Perşembe'ye bağlayan gece 00.45 sıralarında merkez Hacı Abdi Mahallesi'nde Hasanbey ve Zapçıoğlu caddelerinin kesiştiği kavşak civarında, Taç Sokak'taki evinde, eşi, iki çocuğu ve komşusunu pompalı tüfek ve bıçak tehdidiyle rehin aldı.

Evdeki rehinelerden biri fırsatını bulduğu bir anda dışarıya üzerinde evde silahlı kişi tarafından rehin alındıklarını yazdığı pusulayı camdan dışarıya attı. Bu pusulayı farkeden vatandaşların durumu bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi.

Polis ekiplerinin, evi ve çevreyi çember altına alıp, trafiğe kapatmasından sonra, bölgeye olası bir operasyon için Özel Harekat Timleri de sevkedildi.

Ara ara elindeki silahla balkona çıkan ve  rehinelere de şiddet uygulayan şahıs, polis arabulucuları tarafından ikna edilmek istendi. Şahsın direnişi üzerine operasyon hazırlığı yapıldı ve Cumhuriyet Savcısı'ndan da gerektiği takdirde operasyon yapılması talimatı alındı.

Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren de olay yerine gelerek, şüpheliyi ikna etmeye çalıştı. Doğan I., 1,5 saatlik ikna çabası sonucu saat 02.15 sıralarında teslim oldu.

Gözaltına alınan Doğan I., polis merkezine götürüldü.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • emre (4 yıl önce)
    çok kral bi emmiyet müdürüne sahip durumda ilimiz hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın yerlisi (4 yıl önce)
    Malatyaya bak be burda doğup büyümesem doğrudur olur böyle şeyler derdim amma gel gorki malatyada doğup büyümüşüm ve bizim toprağın insanından böyle hareketler ummam ve görmedimde.suriyelisine ne kadar tepkiliysek iller arası göçlerede öyle tepkili olmalıyız yoksa halimiz duman
    0
    0
    Yanıtla
  • T.C.her vatandaşın bu ülkede seyahat etme ,istediği yerde yaşamını sürdürme özgürlüğü vardır.iller arası göç ne alaka şimdi? Kendine Malatyanin yerlisi diyen zat sen havadan inmedin bu memlekete mutlaka bir yerlerden göç ettin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın yerlisi (4 yıl önce)BARAN isimli kullanıcı yorumuna
    Değerli kardeşim burda fikir beyanı yapıyorum bu benim şahsi fikrimdir seninde katılmama gibi bir durumun olabilir bende buna saygı duyarım.ancak evi kira olup çocuk okutan herkes birilerini rehin alacak olsa vay halimize buda senin düşüncen katılmıyorum ama saygı duyuyorum.bu arada babam rahmetli 1929 doğumlu ve 7 kardeşin en küçüğü 1800lü yılların sonlarından beri Malatya kültürüyle yoğrulup büyümüşüz.saygilar
    0
    0
    Yanıtla
  • Baran (4 yıl önce)
    Bizi biz yapan en güzel özelliğimiz aile bağımızdır..Toplum olarak nasıl bu hale geldik inanılır gibi değil..Böyle haberleri duyunca oluşturulan algı cani bir baba ve mağdur olan kadın ve çocuklar oluyor..Sebepler kimsenin umrunda değil..Ekonomi denen terörizm başımıza öyle bir bela olduki nefes alacak hal bırakmadı..Mutsuzluğun huzursuzluğun en büyük nedeni geçim sıkıntısıdır..Evin kira ve 2 çocuk okutuyorsan zaten bitmişsin demektir..Allah’ım sabrımızı arttırsın,sadrımızı genişletsin inşallah..
    0
    0
    Yanıtla
  • vaylog44 (4 yıl önce)
    Malatya Adana ilini geçti herhalde yazık oluyor.Bu topluma
    0
    0
    Yanıtla
  • Adem (4 yıl önce)
    Helal olsun emniyet müdürüne bizzat kendi ilgilendiği için sanırım yeni gelen müdürümüz makamda oturan müd olmayacak sokakta halkın arasında olacak
    0
    0
    Yanıtla