SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Geçmişten Günümüze Malatya'da Toplumsal Yapı'

0
Güncellendi - 2021-12-17 03:42:41
'Geçmişten Günümüze Malatya'da Toplumsal Yapı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi kadın bilinçlendirme programlarına kaldığı yerden devam ediyor. Bu kapsamda MABESAM Konferans Salonu’nda “Geçmişten Günümüze Malatya’da Toplumsal Yapı” konulu bir konferans düzenledi.

Düzenlenen programa konuşmacı olarak Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri ve Kadın Meclisi üyeleri katıldı.

Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, pandemi döneminden sonra tekrardan bir arada olmanın mutluluk verici olduğunu ifade ederek, kadın bilinçlendirme programlarının aralıksız devam edeceğini belirtti.

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Malatya isminin anlamının dünyanın en tatlı besinlerinden olan baldan aldığını ifade ederek, Melit isminin bal anlamına geldiğini söyledi.

Av. Abdulkadir Artan, “Hititler döneminde Melit adının verildiği bölge bugün dünya kalıcı miras listesine eklenen Arslantepe Höyüğüdür. Burada kurulan şehir Dünya’nın en eski devlet organizasyonunun başladığı bölgedir. Hititlilerin ve Asurluların yaşadığı şehir olan Melit Romalıların eline geçmesiyle Melitene ismiyle yeniden kurulmuştur” dedi.

Hz. Ömer döneminde İslam topraklarına dâhil olan Malatya’nın 900’lü yıllarda tekrardan Bizansların eline geçtiğini, fakat 18 Eylül 1101 yılında Melik Ahmet Danişment Gazi tarafından fethedildiğini belirten Artan, “Selçuklular döneminde şehrimizin unvanlarından bir tanesi Dar-ül Rifat’tı yani bilge insanların şehri olarak anılırdı” dedi.

Artan, “Selçuklular döneminden sonra Memlük Devleti’ne ve ardından Osmanlı Devleti’ne katılan Malatya, günümüz de bu devletlerin kültürel etkilerini taşımaktadır” dedi.

Program sonunda Kadın Meclisi üyeleri sunumlarından dolayı Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan’a teşekkür ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız