SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gelecek Yazıyı Beklemeden Çalışmamızı Yürütüyoruz"

0
Güncellendi - 2019-12-05 23:54:10
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısını gerçekleştirdi. İmar ağırlıklı maddelerin bazıları ertelenip bazıları ilgili komisyona havale edilirken gündem maddeleri de görüşülerek karara bağlandı.

7 kattan 10 kata artış izni

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder başkanlığındaki toplantıda gündem maddeleri arasında bulunan ve mevcut imar planında ayrık ikiz nizam 5 kat olan Uçbağlar mahallesi 5185 ada 1 No’lu parselin 5 kattan 6 kata, Uçbağlar Mahallesi 3920 ada 1 Nolu parselin 7 kat olan yüksekliğinin de 30.50 metreye (10 kata)  çıkarılmasını içeren maddeler kabul edildi.

Eskimalatya’da bulunan belediyeye ait binanın Malatya Ağız ve Diş Sağlığına devredilmesi,  yine Eskimalatya’daki 6664 No’lu parsel üzerinde bulunan Melik Sunullah Mescid ve Türbenin restorasyonu için söz konusu parselin Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne devredilmesi kararlaştırıldı.

 “Oradan gelecek yazıyı beklemeden çalışmamızı sürdürüyoruz”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Hanımınçiftliği ve Orduzu Mahallelerindeki imar konusunda son durumu meclisle paylaşırken, “Hanımçiftliği ve Orduzu Mahallesi’ni kapsayan bu gündem maddesi üzerinde çalıştığımız ve Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiğimiz Büyükşehir Belediyesi tarafından da üzerinde çalışılıp daha sonra askıya çıkarılıp, itirazlar büyükşehir belediyesi meclisince değerlendirildi. Kısa süre içerisinde askıya çıkaracaklar. İkinci itiraz süresi olur ise tekrar değerlendirilecek. Biz Battalgazi’de işlerin daha hızlı bir şekilde yürüyebilmesi için Büyükşehir Belediyesi kendi çalışmalarını yürütürken biz de Belediye olarak çalışmalarımızı hızlandırıp, en azından oradaki gelecek yazıyı beklemeden, çalışmamızı yürütüyoruz. “ dedi.

Derme Deresi Islah Projesi hakkında meclise bilgiler veren Başkan Osman Güder, “Çevreyolu altı kavramının ortadan kaldırılması için, o bölgelere daha fazla yatırım götürülmesi, yapılabilmesi için Derme Deresi Islah Projesi ile ilgili de çalışmalarımızı yaptık. Geçtiğimiz cuma günü yaptığımız telefon görüşmesinde oranın bu ay içerisinde hem proje hem yapım ihalesi yapılmış olacak. Battalgazi’miz için çok önemsediğimiz projelerden bir tanesiydi. İnşallah oranın 2020’de yapımına başlanmış olacak. Etap etap olsa dahi Derme Deresi’ni ıslah edip Battalgazili hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. DSİ ıslah çalışması yaparken,  bizde peyzaj çalışmalarını aynı paralelde yapmış olacağız. Şuan arkadaşlarımız oradaki proje üzerinde çalışıyorlar. Çınar Park nasıl Malatya’mıza kazandırılmış güzel bir mekan ise orayı da inşallah Battalgazi’mizin istifadesine sunmaya gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Sn Başkan yıldıztepe mah imar durumu ne oldu zenlerin arsasına 10 kat fakirin arsası 4 kat senelerdir bu mahleye hiç bir yatırım yapmıyor 17 yıldır AKP yönetiyor ben yeni geldim deme şansınız yok her gelen bşk yapacağız olaçak bekleyin acele etmeyin yeter insanların aklıyla alay etmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • maho (4 yıl önce)
    yanılmıyorsam Cumhurbaşkanımızın söylediklerini çabuk unuttular, hani dikey mimari yok yatay mimari olacaktı. adam kalkmış 5 katlı yere 6 kata yok şurayı 10 kata çıkardık diye övünüyor. 5 kattan fazla izin verilmemeli. hatunsuyu nada acile yol yapılmalı, köprü yapılmalı. çarşıya 10 dak. uzaklıkta bir yer ama malesef mahrumiyet bölgesi konumunda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskimalatya'lı (4 yıl önce)
    Formalite başkan neden Eskimalatya'da halkın kullandığı umumi helaları yıktın şimdi vatandaş nereye gidecek senin ve ekibinde zerre kadar akıl yok .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Hatunsuyu ve çevres merkez ile ulaşım konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Mevcut tren yolunun altındaki tünel artik yeterli gelmiyor. Merkeze Fahri Kayhandan, Bostanbaşından daha yakın olmasına rağmen degil yürüyerek arabayla bile gece gitmek insanı korkutuyor. Yol yok, kaldırım yok. Cevreyolunun altı tabiri sadece Battalgazi bölgesi için kullanılıyor. Dileke Topsogute bir bakın aynı güzergahta olmasına rağmen daha iyi durumda. Başkan ve yetkililerin bir an önce bu bölgede çalışmalarını bekliyoruz. Mevcut tren yolu şehrin içinden çıkarılmalı. Daha aşağılara götürülmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (4 yıl önce)
    Helal olsun Osman Başkan... Aday gösterildiğin zaman veterinerden başkan mı olur demiştim. Ama helal olsun! Mevcut belediye başkanları arasında 1 numarasın başkanım. İnşallah büyükşehirde görmek nasip olur bizlere.
    0
    0
    Yanıtla