SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gelincik Tepesi'nin Doğal Yapısı Korunmalı'

0
Güncellendi - 2020-08-16 05:17:07
'Gelincik Tepesi'nin Doğal Yapısı Korunmalı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Şehir Gönüllüleri Meclisi Danışma Kurulu, Orduzu Bölgesinde yer alan Gelincik Tepesi’nin bulunduğu bölgenin, yaşanan 24 Ocak Malatya - Elazığ depreminden sonra toplu konut alanı olarak tahsisi edilmesi ile ortaya çıkan yapılaşmanın Gelincik Tepesi’nin tarihsel ve doğal görünümüne ilişkin avantajları ve dezavantajları istişare etmek üzere bir toplantı düzenlendi.

Kent Konseyi’nde düzenlenen toplantıya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Şehir Gönüllüleri Meclisi Başkanı Mehmet Karabay ve danışma kurulu üyeleri katıldı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Kent Konseyi yönetmeliği ve yönergesinde belirtilen kentin hak ve hukukunun korunması noktasına atıfta bulunarak bu doğrultuda çalışmalar yapmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Şehir Gönüllüleri Meclisi’nin çalışmalarına da değinen Artan, “ Şehir Gönüllüleri Meclisimiz informal bir yapıya sahip olup, Malatya’yı ilgilendiren her konu hakkında kamuoyunu bilgilendirmek, mevcut sorunları tespit edip çözüm önerileri ile birlikte başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara iletmek gibi önemli görevleri bulunmaktadır” dedi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, gündem maddesi olan Gelincik Tepesi’nin fiziki yapısı ve hikâyesi hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Orduzu Mahallesi sınırları içerisinde TOKİ tarafından projelendirilen Gelincik Konutlarının tapu kayıtlarında Margap Mevkii olarak yer alan bölgede yapıldığını, Gelincik Tepesi’nin bu mevkinin kültürel ve jeolojik açıdan en önemli bölümü olduğunu, Margap Göleti ve Tüllük Tepesi ile birlikte bu bölümün yeşil alan olarak değerlendirilmesi gerektiğini, bu itibarla Gelincik Tepesi’nin Malatya’nın her bölgesinde rahat bir şekilde görülebildiğini söyleyen Artan, 24 Ocak Malatya - Elazığ depreminden sonra bu bölgede TOKİ tarafından 1500 konutun yükseldiğini belirtti. Bu anlamda Gelincik Tepesi’nin mevcut konumu ve doğasını koruyarak önlem alınmasının elzem olduğunu belirten Artan, “Şehir Gönüllüleri Meclisi olarak burayı korumak adına neler yapabiliriz? Öneri ve fikirlerimizi Büyükşehir Belediyemize sunmak üzere toplandık” dedi.

Toplantıya katılan katılımcılar Gelincik Tepesi’nin mevcut durumunun korunması konusunda hem fikir olarak konu ile ilgili mimar, mühendis, arkeolog, sosyolog ve ilgili kişilerin yer aldığı bir komisyon oluşturulması ve bu alanın tarihi, kültürel ve doğal güzelliği ile bütünleşmiş bir rekreasyon alanına dönüştürülmesi konusunda görüş ve öneriler belirttiler.

Bülten-

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Onur (3 yıl önce)
    Şehir gönüllüleri Malatya sevdalısı insanlar olarak Tüm Malatyanın doğası, tarihi dokusu , yeşili ile sahip çıkan bir gönül ekibidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozan (3 yıl önce)
    Hiç bir yönetici ileride nefretle anılmak istemez,gelincik tepesi bir tarihtir. Bu alan her ne kadar tokilerin arasında kalsa da zararın neresinden dönersek kârdır.Bu alana arkeoloji müzesi veya tabiat parkı uygun olacağı görüşündeyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar Karaaslan (3 yıl önce)
    Geçmiş ola Kent Konseyi! TOKİ o evleri kondururken neredeydiniz. 1500 konutla mı kalacak sanıyorsunuz. ek yerleşim binaları, ticari alanları-okulu- sağlık tesisi, ulaşım yolları yapılmayacak mı sanıyorsunuz? Nasıl durduracaksınız bu yapılaşmaları? ve hemen başındaki dünya mirası Arslantepe'yi nasıl koruyacaksınız? O nedenle
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (3 yıl önce)
    Aynen
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Mehmet Efe kardeşim tarihinden haberin yoksa o taşlık beyninin Konsey ne yapsın..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Gelincik tepesinin altını çoktan boşalttılar...Geçmiş olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut Efe (3 yıl önce)
    Gun geçmiyor ki bir gariplik daha yaşanmasın...bu kent konseyi kernek meydanına değirmenin dikilirken neredeymiş???? dogal yapisi bozulmasın dediği gelincik tepesi taşlık bir tepe..turist mi gidiyormuş oraya, agaclik alan mi? O konseydekilerin kaçı gitmiş o tepeye daha once??? Mehmet can kardeşimiz de orduzu imara acilmasin demis..kardesim adi tarımsal alan ama su sikintisi var...pinarbasi oradaki aktivitelerden dolayı sürekli suyu dolu olsun isteniyor, orduzu daki bahçelere su az veriliyor...ikinci olarak sehrin yani basında tarımsal alan mi olur allah askına...yesilcam sokaginin yani tarim alanı...Tarim alanı dediğiniz bölgeler sehrin disinda, ova uzerine kurulu, hemen yanında sehir merkezi olmayan, su sikintisi yasanmayan yerdir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne kadar arazin var hemşerim orduzuda
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut Efe (3 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Menfaat icin degil hemşerim, aklin yolu bir...tarim alanı tanımı nedir bu belli, şartları da belli. Orduzu'nun durumu da konumu da belli...su sikintisi olan yer tarim arazi olmaz...Bu arada Orduzu da arazim de yok..ozetle, hanimciftligi de orduzu da imara acilmalidir. Kent konseyi acaba devlet hastanesinin, büyükşehir belediye binasınin, Yeşilyurt belediye binasınin, sehrin tek avm binasinin, sehrin en büyük parkinin, kadın ve dogum hastanesinin, dis hastanesinin, seker fabrikasının hep ayni bölgede 1 kilometre karelik alanda olmasina ses cikariyor mu? boyle sehir planlaması mi olur?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaptığınız yorum çok cahilce, özellikle de gelincik tepesini taşlık alan olarak nitelendirmeniz bunu apaçık ortaya koyuyor. Anlaşılan orduzuda araziniz çok.Ne kadar da heveslisiniz tarım arazimi gelip beton yapsınlar , ağaçların arasında nefes alan çocuklarımız betonların arasında eve tıkılsınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalnız o konseydekilerin kaçı gitmiş o tepeye demişsiniz ama bilmediğiniz bir nokta var,kent konseyi genel sekreteri Abdulkadir Bey orduzuludur,sizin taş tepe olarak ifade ettiğiniz gelincik tepesini çok iyi bilir bu tepenin önemini, hem iyi bir tarihçi kimliğine sahip olduğundan hemde Orduzunun yerlisi olduğu için. Sadece gelincik tepesini de değil tüm Malatyanın coğrafi yapısına sahip taşların özelliklerine kadar bilen bir uzmandır
    0
    0
    Yanıtla
  • Gardaş kaç kez gittin gelinciğe ,tüllüğe.cahil cüheda yorum yapmaya çalışmışsın.yazdıklarından kuyruk acın olduğu anlaşılıyor. Madem çok biliyordun Belediye başkanı olaydın. Sen görmüyorsun diye adamlar gitmiyorumu sanıyorsun.Buraya yazmak kolay.İcraat yapıyor adamlar,çalışıyorlar. Boş yapma.haddini bil
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (3 yıl önce)
    O kadar toki ilemi orduzu çığrından çıkar ama mecburuz en sağlam zemin orda tokinin yapacağı bölge dışında diğer bölgelere kesinlikle ruhsat verilmemeli orduzu imara açılmamalıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (3 yıl önce)Mehmet can isimli kullanıcı yorumuna
    Akcadaga dayanmis merkez nereye acmiyosun :)
    0
    0
    Yanıtla