SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Genç Kaşifler' Projesine Katıldılar

0
Güncellendi - 2018-08-12 02:06:26
'Genç Kaşifler' Projesine Katıldılar
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu (İÜBİS) üyeleri Merve Borucu ve Fadime Özge Şahin, ‘Genç Kaşifler’ projesi kapsamında Yörük obalarının bulunduğu alana kamp atıp obalardaki aileleri tek tek ziyaret ederek yerel halkla bütünleşti.

İÜBİS üyeleri Merve Borucu ve Fadime Özge Şahin’in de katıldığı ‘Genç Kaşifler’ projesi sona erdi. 14 gün süren etkinlik kapsamında bisiklet sporcuları Borucu ve Şahin, 2 bin 400 ve 3 bin 200 metreler arasında Yörük obalarının bulunduğu alana kamp atıp obalardaki aileleri tek tek ziyaret ederek yerel halkla bütünleştiler.

Bir bisiklet turundan daha fazlası olan bu projede sporcularımız doğada yaşamayı ve bize sunduğu güzellikleri en iyi şekilde kullanmayı hedefleyen Merve Borucu ve Fadime Özge Şahin, iki haftalık bu süreçte kendilerine tulum peyniri yapmaktan keçi sağmaya kadar çeşitli yenilikler kazandırıp sabahın erken saatlerinde uyanarak güneşin doğuşunu izleme fırsatı yakaladı.

Etkinlik süresi boyunca doğada kimyasal hiçbir şey kullanmadan doğal imkanlarla turu tamamlayan sporcular, maceraya padellamanın mutluluğunu yaşadı.

Genç Kaşifler” projesi, az bilinen/bilinmeyen Anadolu rotaları ile hikayesi olan rotaların araştırılması ve çıkarılmasına yönelik bisikletli gençlerin, özellikle üniversite öğrencilerinin, çalışmalarını yönlendirerek destekleyen kapsamlı ve bütünleyici bir proje ağını oluşturuyor. Bu kapsamda bu yıl Malatya İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu’ndan Merve Borucu ve Fadime Özge Şahin şanslı bisikletçiler arasında yer alarak, projeye dahil oldu.

2012 yılından bu yana bisikleti ile Dünyayı gezen Gürkan genç bisiklet kültürünün önemli noktalara gelmesi ve ülkemizde ki bilinmeyen tarihi ve coğrafi güzellikleri gün yüzüne çıkartmayı hedefleyerek her sene farklı üniversitelerden onlarca öğrenciyi genç kaşifler projesi kapsamında bisikletleriyle bir maceraya pedallamaları için destek oluyor.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız