SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gençlere Korona Bilgilendirmesi

0
Güncellendi - 2021-02-05 02:03:48
Gençlere Korona Bilgilendirmesi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Kadın Aile Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Gençlik Merkezinde Coronavirüs salgını ve aşılama çalışmaları hakkında Gençlik Merkezi Üyelerine yönelik bir eğitim semineri düzenlendi.

Malatya genelinde Coronavirüs salgını dolayısıyla hijyen ve dezenfekte çalışmalarına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi gençlere yönelik olarak gerçekleştirmiş olduğu eğitim seminerleriyle birlikte bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları sürüyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kadın Aile Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü Doktoru Seval Bartan tarafından Sanat Sokağında bulunan Gençlik Merkezi üyelerine Coronavirüs salgını ve aşılama hakkında bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Seminerde; coronovirüs salgını, Dünya ve Türkiye’deki yayılışı ve etkileri, ülkelerin bu duruma yönelik almış olduğu tedbirler, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının önemi, hastalığın ağır veya hafif geçirilmesi sebepleri, yayılma nedenleri, ölüm oranlarının yaşlara göre dağılımı, hastanelerde uygulanan tedavi yöntemleri ve kullanılan ilaçlar, Türkiye’de ve dünyada kullanılan aşılar (sinovac, biontech pfizer, moderna) Türkiye’de yapılan aşıların öncelik sırası, aşının virüse karşı bağışıklık kazandırması ve yan etkileri, coronivirüs aşı türleri ile üretim ve saklama koşulları hakkında gençlere bilgiler aktardı. Salgın sürecinde alınan tedbirlere sıkı sıkıya uyulmasının önemine vurgu yapan Bartan,  “Alınan tedbirlere uyduğumuz takdirde bu salgından daha kısa süre içerisinde kurtuluruz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız