SON DAKİKA
SON DEPREMLER

GSS Yapılandırmaları Devam Ediyor

0
Güncellendi - 2016-12-08 21:30:18
GSS Yapılandırmaları Devam Ediyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile ilgili yapılandırmanın 2 Ocak 2017 tarihine kadar devam ettiği bildirildi.

"Yapılandırma kapsamına alınmış olup  söz konusu borçlardan Genel Sağlık Sigortası hariç diğer borçlar için müracaat tarihi 25/11/2016 tarihinde sona ermiştir." denilen açıklamada daha sonra şu bilgilere yer verildi;

"Ancak,  GSS (Genel Sağlık Sigortası) borçları için  müracaat süresi devam etmektedir.

Genel sağlık sigortası borçları için  02/01/2017 tarihine kadar müracaat edilebilecektir. Kanun hükmü ile bugüne kadar gelir testi yaptırmayanların 02/01/2017 Pazartesi günü mesai bitimine kadar yerleşim yerindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına “Gelir Testi” yaptırmak için başvuruda bulunmaları halinde, 01/01/2012 tarihinden itibaren adlarına oluşturulan Genel Sağlık Sigortası prim borcu güncellenecektir. Ayrıca peşin veya 12 ay eşit taksitle ödenmesi durumunda  herhangi bir faiz uygulanmayacaktır.

Bu itibarla,

-Herhangi bir işte çalışmayan ve sigortalı olmamakla birlikte kendisine bakmakla yükümlü kimsesi bulunmayanlar,

- Hiçbir sosyal güvenlik kurumundan gelir veya aylık almayanlar veya bunların bakmakla yükümlüsü olmayanlar,

- Üniversiteye gidiyorsa 25, liseye gidiyorsa 20 yaşını, okula gitmiyorsa 18 yaşını geçen

kişilerden bugüne kadar kadar gelir testi yaptırmayanların 02/01/2017 Pazartesi günü mesai bitimine kadar adreslerine en yakın  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına  “Gelir Testi” başvurusunda bulunarak en geç 31/01/2017 tarihine kadar ikamet ettikleri yere en yakın Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne / Sosyal Güvenlik Merkezine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Gelir testi yaptırmayanların bugüne kadar 5510 sayılı Kanun gereğince en yüksek tutardan tahakkuk ettirilen GSS prim borçları gelir testi sonucuna göre silinebilecek, miktarı düşürülecek veya ana para üzerinden 12 aya kadar taksitlendirilecektir.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI

Genel Sağlık sigortalılardan gelir testi yaptırmamış olanlara 2 Ocak 2017 tarihine kadar gelir testine müracaat etme ve  yeni belirlenecek gelir testi sonucuna göre genel sağlık sigortası primi ödeme imkanı sağlanmıştır.

Ayrıca genel sağlık sigortalıları, Kanunun yayım tarihini takip eden ay başından itibaren (19/8/2016) 5 ay içinde başvurmaları halinde (1 Eylül 2016 ile 31 Ocak 2017),

2016/Haziran ve önceki dönemlere ait genel sağlık sigortası prim borçlarını  gecikme cezası ve gecikme zammı ödemeksizin, borç aslını vade farkı uygulanmaksızın peşin veya oniki eşit taksitte ödeyebilecektir. Peşin  veya taksitle ödemede peşin ödeme veya ilk taksit ödemesi altı ay içinde yapılacaktır (28/2/2017).

GSS borçlarının 12 ayda eşit taksitler halinde eksiksiz ödenmesi halinde herhangi bir faiz alınmayacaktır.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mustafa (7 yıl önce)
    Hiçbir yerde çalışmayan ve geliri olmayana çıkan borç anayasada yer alan sosyal devlet ilkesi ile nekadar uyuşuyor bir taraftan da Suriye lileri bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla