SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Genel Taşıma Araçlarında Denetim

0
Güncellendi - 2021-03-09 21:50:21
Genel Taşıma Araçlarında Denetim
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından Malatya sınırları içerisinde faaliyet gösteren otobüs, minibüs, servis araçları ve taksilerde yapılan denetimler sürüyor. Kontrollü normalleşme tedbirleri kapsamında vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat edebilmesi adına yapılan denetimler sıklaştırıldı.

Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler tarafından toplu taşıma yönetmeliklerinde belirtilen kriterlere uygun olarak toplu taşıma faaliyeti gösteren araçların belirlenen kriterlere uygun olup olmadıklarının yanı sıra fazla yolcu taşıyıp taşımadıkları, maske ve hijyen kurallarına uyup uymadıklarının kontrolleri yapılıyor.

İl genelinde ve ilçelerde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarında yapılan kontrollerle ilgili açıklamalarda bulunan Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Abdullah Adanur, “ Malatya Büyükşehir Belediyemizin sınırları içerisinde olan ilçeler ile kırsal mahalleler dâhil olmak üzere buralara çalışan toplu ulaşım araçlarının tümünde Büyükşehir Belediyemize bağlı toplu taşımadan sorumlu ekiplerimiz denetimlerini sürdürmektedir. Özellikle kısmi normalleşmeyle birlikte vatandaşlarımızın sokağa çıkması, eğitim sürecinin başlaması ve lokantaların açılmasıyla hareketlilik daha da arttı. Bununla birlikte denetleme ekiplerimiz denetimlerini sıklaştırdı. 4 Mart Perşembe günü 207 servis ve minibüste denetim gerçekleştirildi. UKOME kararlarında belirlenen kriterlere uymayanlara cezai işlem uygulanmaktadır. Yaklaşık bir yıllık süre içerisinde 8 bin 765 denetleme işlemi gerçekleştirilmiştir. Yapılan denetimlerde 208 araca cezai işlem uygulanmıştır. Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kurallar çerçevesinde denetimlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız