SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gol Krallığı Yarışında Tek Türk Adem Büyük

0
Güncellendi - 2021-03-12 05:04:18
Gol Krallığı Yarışında Tek Türk Adem Büyük
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig’de 29.hafta geride kalırken gol krallığı yarışı da nefesleri kesiyor. Atakaş Hataspor’un Gabonlu forveti Aaron Boupendza, Süper Lig’de ortaya koyduğu performansla dikkat çekerken, gol krallığı yarışındaki 11 oyuncu arasında tek Türk oyuncu ise Adem Büyük oldu.

Lig’de 29 hafta geride kalırken, takımlar toplamda 761 gole imza attı. Beşiktaş 29 hafta sonunda kaydettiği 59 golle en golcü takım olurken, ligde şuana kadar en az golü ise 22’şer golle Kayserispor ile Gençlerbirliği kaydetti.

Süper Lig’de 29 hafta sonunda hem şampiyonluk hem de küme düşme hattında büyük bir mücadele ortaya konulurken, orta sırada yer alan takımlar ise Avrupa kupalarına katılmanın hayalini kuruyor.

Lig’de şampiyonluk, Avrupa kupası hedefleri ile ligde kalmak için mücadele veren takımların ortaya koydukları mücadele nefesleri keserken, gol krallığı yarışında da büyük bir heyecan yaşanıyor. Bu sezon Süper Lig’de mücadele eden Atakaş Hatayspor’un Gabonlu santraforu Aaron Boupendza, şuana kadar kaydettiği 18 golle, gol krallığında zirvede yer alıyor. 25 maçta görev alan Boupendza, kaydettiği 18 golle birçok takımın da dikkatini çekmeyi başardı.

Gol krallığı yarışında Yeni Malatyaspor’un takım kaptanı Adem Büyük ise attığı 10 golle 7.sırada yer alıyor. Büyük, şuanda 11 oyuncunun yer aldığı gol krallığı yarışında tek Türk oyuncu olarak da dikkat çekiyor.

Süper Lig’de gol krallığı yarışında sıralama şöyle:

AARON SALEM BOUPENDZA

ATAKAŞ HATAYSPOR

18
VINCENT ABOUBAKAR

BEŞİKTAŞ A.Ş.

15
CYLE CHRISTOPHER LARIN

BEŞİKTAŞ A.Ş.

13
ANASTASIOS BAKASETAS

TRABZONSPOR A.Ş.

12
ALEXANDRU IULIAN MAXIM

GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.

11
MAME BIRAM DIOUF

ATAKAŞ HATAYSPOR

11
ADEM BÜYÜK

YENİ MALATYASPOR

10
DAVIDSON DA LUZ PEREIRA

AYTEMİZ ALANYASPOR

10
HUGO RODALLEGA MARTINEZ

YUKATEL DENİZLİSPOR

10
MAX ALAIN GRADEL

DEMİR GRUP SİVASSPOR

9
MBAYE DIAGNE

GALATASARAY A.Ş.

9

 

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Attığı 10 golün 7 si penaltıdan helede son maçlarda sahada varlığı bile belli değil.süperligde oynadığımızı unutup bunlara methiyeler düzenler iyi niyetli değiller.süperligde bu kadar performans yetmiyor işte.ayağına aldığı her topta kendisini yere atan(hıncal uluç deyimini kullanmıyorum) artık hakemlerin faül numaralarını yutmadığı bir futbolcu oldu.birde yanında umut bulut olunca takım yerlerde tabi.
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (3 yıl önce)
    Süper taraftar düşman başına önce hoca başkan şimdide kaptan gol kralı onu da eleştiren Taraftar malatyalı olması imkansız çok üzücü yazık adem gibi oyuncumuz olduğuna gurur duymamız gerikir
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (3 yıl önce)
    Son 5 mactir sahada yürüyor Biz kaptan dan beklentimiz büyük ilk geldigi zamanlardaki gibi hirsli mücadele göstermeli örnek sekilde malesef kayiplari oynuyor disariya verdigi görüntü antremansiz gibi bir hali var yada baska sorunlar vardir €
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamza (3 yıl önce)
    İnşallah İrfan hoca ile asıl gölcümüzü Tettehi göreceğiz. 1.90 lık adamı Hamza hoca kanatta oynatıyordu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan Bulut (3 yıl önce)
    Adem'in attığı 10 golün 7'si penaltı yalnız. İlk sıradaki Boupendza'nın ise attığı 18 golün sadece 1'i penaltı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ender kızmaz (3 yıl önce)
    Penaltıları çıkar kaç golü var resmen sahada geziyor geçen yıl Galatasaray daki formu nere şimdiki formu nere yerlerde sürünüyor
    0
    0
    Yanıtla