SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gölde Su Yükseldi, Feribot Parka Yanaştı!

0
Güncellendi - 2019-05-14 05:16:52
Gölde Su Yükseldi, Feribot Parka Yanaştı!
A- A+ PAYLAŞ

MAKSİMUM SU KOTUNU SORMA GEREĞİ DUYMAYINCA.. Atabey İskelesi'ndeki parkın bir bölümü, Karakaya Baraj Gölü'nde seviye yükselince sular altında kaldı. Baraj gölünde su seviyesinin yükselebileceği hesaba katılmadan yapılmış düzenleme nedeniyle vatandaşlar geçtiğimiz yıl yapılan düzenlemenin sorumlusu dönemin Malatya Büyükşehir Belediyesi yönetimine tepki gösterdiler.

Malatya'nın Battalgazi ile Elazığ'ın Baskil ilçesi arasında feribotla taşımacılığın yapıldığı Karakaya Baraj Gölü'nün Battalgazi kıyısındaki Atabey İskelesi'nde Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başından itibaren başlatılan düzenleme çalışmaları kapsamında 8 bin metreküp dolgu çalışması yapılarak 14 bin metrekarelik alan oluşturulmuştu. Buraya yolcu bekleme salonunun yanı kamelya grupları, barbeküler, oturma grupları yapılmış, iskelenin çevresindeki kıyı park ve yeşil alan olarak düzenlenmişti. 2'si Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan toplam 4 feribot ile 1 yılda 100 bin araç ve 500 bin yolcunun taşındığı Atabey İskelesi'nde geçtiğimiz yıl Kasım ayında tamamlanan düzenleme çalışmalarıyla, Malatya'da Orduzu Pınarbaşı Tabiat Parkı'na alternatif bir mesirenin oluşturulduğu belirtilmişti.

Geçtiğimiz sonbahardan itibaren etkili olan ve halen yağmur olarak aralıklı devam eden yağışlar, kışın yağan karın erimesiyle taşınan sular nedeniyle Karakaya Baraj Gölü'nde su seviyesi maksimim kota doğru sürekli yükselirken, bugünlerde Atabey İskelesi'nin çevresindeki yeşil alanların bir bölümü sular altında kaldı. Ayrıca feribotların yanaştığı bölümde de, yaya ve araç giriş-çıkışında sorunlar yaşanmaya başlandı.

İskelede yapılan düzenleme çalışmaları sırasında, suların maksimum seviyeye kadar yükselebileceğinin hesaba katılmamış olduğunun ortaya çıkmasının ardından, birçok vatandaş bu duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Hacı Uğur Polat döneminde bu iskelede düzenlemeler yapılmış, önemli miktar para harcanmıştı. Ancak, akıl edip DSİ'den baraj gölünün yükselebileceği kotu, maksimum seviyeyi sormayıp yaptıkları projeyle bugünkü görüntüler ortaya çıktı. Oturma grupları, ışıklandırma, yeşil alanların bir bölümü su altında kaldı. Kar sularının erimesi ve yağışlarla su seviyesi daha da yükselecek, sular yolcu salonuna kadar dayanacak gibi görünüyor." diyerek tepkilerini dile getirdiler ve sorumlulardan hesap sorulmasını istediler.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

GÜNCEL FOTOĞRAFLAR: Karakaya Baraj Gölü'nde su seviyesi yükselirken, sular Atabey İskelesi'ndeki parkın kıyıya yakın bölümü sular altında kaldı, feribot parka yanaştı.

ARŞİV FOTOĞRAFLAR: Karakaya Baraj Gölü Atabey İskelesi'nde yapılan düzenleme çalışmalarının çeşitli dönemlerinden görüntüler

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • elk.tk (4 yıl önce)
    belediyedekiler torpili işten anlamazlar
    0
    0
    Yanıtla
  • misafir (4 yıl önce)
    Anlaşıldı bunu hesap etmediler.Şimdi ben şunu merak ediyorum BEYLER DERESİ VİYADÜĞÜ bakıma alındığı zaman Malatya' nın giriş çıkışları nereden yapılacak
    0
    0
    Yanıtla
  • elk.tk (4 yıl önce)
    Belediyeye iş yapacak adam yerine torpilili yakın akraba doldurursan olacagıda böyle olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (4 yıl önce)
    Ha gayret. Zorla ki kapalı çarşıya çıkasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aspuzulu (4 yıl önce)
    İşte bu yüzden ve bu yöneticilerden dolayı belediyenin borcu 1,8 Katrilyon.Şimdi anlıyor musun Malatyalı geçmişte ilin yönetimini kimlere teslim ettiğini.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gülhan Haliloğlu (4 yıl önce)
    Görünen sözün bittiği yerdir.İş hesap,kitap ister... Hesapsızlık ve kitapsızlık böyle bir sonuç çıkarır...
    0
    0
    Yanıtla
  • halit (4 yıl önce)
    Bu kadar güzel bir alan ancak bu kadar kötü değerlendirilebilir. On numara fiziksel alan 3-5 uyduruk kamelya ile cızbız alanına dönüştürülmüş Bu projeleri yapan yada uygulayan insanlar hiç mi malatya dışında bir yer görmüyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • HIDIR (4 yıl önce)
    BEYLER NİYE BU KADAR BAĞIRIYORSUNUZ.BASKİL TARAFINDAKİ İSKELEYE BAKIN, BİR DE BATTALGAZİ TARAFINA.BENCE ÇEKEMEYEN BASKİL'LİLER SUYU BİLEREK BU TARAFA ÜFLEMİŞLER.ONDAN OLMUŞTUR. :):):)
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat (4 yıl önce)
    Ağalar iş yapıyor,iş yapıyorlar ama nasıl yapıyorlar bilmiyorlar.selahattin başkanın yerinde olsam kendi önceki ekibini getiririm, büyükşehir dekilerini yanımda gezdirmem.arkasından konuşuyorlardı şimdi yanlarında geziyorlar görev vermiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Guven (4 yıl önce)
    Belediye ki harita mühendisleri ve teknikerleri uyuyormuydu
    0
    0
    Yanıtla
  • sevgi (4 yıl önce)
    battalgazi belediyesinin işidir
    0
    0
    Yanıtla
  • misafir (4 yıl önce)sevgi isimli kullanıcı yorumuna
    Ne farkeder kimin yaptığının ne önemi var yine vatandaşın parası heba oldu yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar (4 yıl önce)
    Sorun parkın su kotuna yapılması. Hangi akıllı belediye yaptı ona bakmak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şefik tay (4 yıl önce)
    Su seviyesi yüksek dahada yükselecek ama o hizmeti yapan belediye oraya giden yol güzergahında neden bir el atmıyor köstebek yuvası gibi sonra çözümmüş gibi yama yapıldı yazık o kadar oy Aldınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşit (4 yıl önce)
    Hacı Beg ortalarda yok nedense o kadar kendi hakkında borçlar ile alakalı iddialar var, 9-10 ayda nasıl bu kadar borçlandı tarzında ama beyimiz ortalarda yok. Yurt dışındaymış diye duydum. Orada da olsa bir bülten göndermeli, belediye personelleri onun yüzünden zan altında.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Geçen sene baraj boştu bu sene masallah
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya44 (4 yıl önce)
    Oysa ki bu da trambüs kadar geleceği gören bir projeydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • deniz memtuğ (4 yıl önce)
    maşallah deniz gibi olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Köylü (4 yıl önce)
    Vay ki, gidenin başına! Haci Uğur'a oy vermedim ama sizin de yaptığınıza el insaf! Haci Efendi tekrar başkan seçilseydi bu haberi YAPMAYACAKTINIZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilgemis (4 yıl önce)
    Hiç problem etmeyin arkadaşlar bunun gibi bu baraj etrafına 5 6 adet yapılmalı ve baraj çevresine iskeleler ve bisiklet yolları yapılmalı turizm bölgesi olur birazcık baraj etrafı doldurulursa,ve sağlam güvenlik önlemleri alınırsa iyi olabilir... Bu gibi turizm faaliyetleri malatyada yaygınlaşmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıza aktaş (4 yıl önce)
    Ekmeği ekmekçiye niye verin demişler?
    0
    0
    Yanıtla