SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Görüş Gazetesi 47'nci Yayın Yılında

0
Güncellendi - 2021-05-08 02:57:46
Görüş Gazetesi 47'nci Yayın Yılında
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın yayın hayatına devam eden en eski gazetesi unvanına sahip olan Görüş Gazetesi 47. yayın yılına girdi.

Gazeteci Cevdet Barış'ın imtiyaz sahipliğinde, yayın hayatına 8 Mayıs 1974 tarihinde başlayan ve ilk yazı işleri müdürlüğü görevini Talat Barış'ın üstlendiği Görüş Gazetesi, kısa süre içinde Malatya'nın toplumsal, siyasi, kültürel ve sportif hayatındaki olay, olgu ve gelişmeleri okuyucusuna aktarma yolunda önemli ve etkin işlev üstlendi.

1977 yılından itibaren uzun yıllar Celal Yalvaç'ın yazı işleri müdürlüğü yönetiminde yayın hayatına devam eden Görüş Gazetesi, sonraki yıllarda, ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarının önemli kademelerinde görev yapan çok sayıda nitelikli gazeteci yetiştirdi. Bu yönüyle, "Görüş ekolü", güçlü bir gazetecilik okulu olarak da Türk basın hayatına kayda değer katkılar yaptı.

malatyahaber.com yayıncılarının da yetiştiği okul olan ve "Görüş yazıyorsa doğrudur" sloganı ile özdeşleşen Görüş Gazetesi'nin yeni yayın yılını kutluyor; başarılar diliyoruz.

malatyahaber.com

GÖRSEL: Görüş Gazetesi'nin 8 Mayıs 1974'te yayınlanan ilk sayısı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Has Malatyali (2 yıl önce)
    Malatyamizin yüzakı, Malatya gazeteciliğinin fabrikasi konumundaki Görüş Gazetemizin belki bizler göremeyiz ama 100. Yılını kutlamak nasip olur inşallah. Ismet Bey sizden ricam elimizde hatira olmasi icin gazetemizin ilk 5 sayısını okuyucularımıza hediye etmenizdir yada hergun malatyahaber de gorus gazetesinin kurulusundan bugune hergun bir sayisini paylasmaniz guzel bir hizmet olur diye dusunuyorum. Bu arada nacizane bir eleştirdim olacak. Malatyahaber sitesinin eski formatı daha sıcak, daha samimi,daha güzeldi. Yeni formatı çok soğuk ve karisik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin karabulut (2 yıl önce)
    Görüş gazetesi değilde Görüş gazetemizin kuruluşunun 47.yılı içerisinde az da olsa bir katkımız olduysa çok mutluyum. Hala Görüş Gazetesi ahlaki çerçevesi içerisinde tutum ve davranış biçimimiz devam etmektedir. Bunuda yine gazetemiz olan Görüş'e borcluyuz. Gazetenin kuruluşundan bu güne kadar emeği geçenleri kutluyorum. Selamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Enver KALAYCIOĞLU (2 yıl önce)
    1975 yılında 1976 yılında 1977 yılında Şiirlerim fıkralarım yayınlanmıştı. Malatya sevdasından dürüst gazetecilikten ödün vermeyen, basın camiamıza çok değerli kişileri kazandıran Türkiye'nin en iyi gazetecilerine okul olmuş olan Görüş Gazetesinin 47 yılını kutluyorum....
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Görüş yazmışsa doğrudur. Çocukken özellikle Efsane Malatyasporumuz un 80 li yıllarda bizim dükkancı rahmetli Hacoş emminin (Hacı Bayram ) yanına gider okurdum, rahmetli fanatik Malatyasporluydu, bana hep şut Oktay (Oktay Çevik) diye seslendirdi , bu da bana büyük onur verirdi. Beni ve benim gibilerini geçmişe götürdüğü için başta gazetenin kurucusu olmak üzere tüm çalışanlarını tebrik eder, bundan sonraki yayın hayatlarında başarılarının devamını diliyorum. Malatya yazılı basının amiral gemisinin 47. yılını kutluyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Bek (2 yıl önce)
    Hala eskimalatya min suyu sorun.45 yıldır değişen bir şey yok.
    0
    0
    Yanıtla