SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gözünüz Aydın Bu Zevat ve Diğerleri!.. Sultansuyu Yıkıldı..

0
Güncellendi - 2021-03-10 09:42:04
Gözünüz Aydın Bu Zevat ve Diğerleri!.. Sultansuyu Yıkıldı..
A- A+ PAYLAŞ

'HABERİMİZ YOK' İDDİASINDA BULUNUP SEYRETTİLER!.. 24 Ocak 2020 depreminden aylar sonra, gerçekte depremden iddia edildiği ölçüde hasar görmemesine rağmen sipariş 'ağır hasarlı' raporuyla yıkım süreci başlatılırken, bir yandan da el altından bir bölüm tesisleri ile 55 bin metrekare arazisinin kiralanması işlemi kamuoyunun bilgisinden kaçırılarak gerçekleştirildiği ve böylece 'özelleştirme' sürecine sokulduğu anlaşılan Sultansuyu Harası ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve haranın yok edilmesine yönelik simgelerden biri olan 80 yıllık idare binası Salı günü yıktırıldı.

malatyahaber.com'un yıkım ve elden çıkarılmasına yönelik ilk adımlara dair tüm süreci adım adım kamuoyuna duyurduğu, 15 Ekim 2020'de genel kamu ihale duyuru platformu yerine sadece kurumun internet sitesine konulan bir duyuru ile yapıldığı, talip olanlardan başka kimsenin haberdar olmadığı anlaşılan ihale süreciyle ilgili AKP'nin milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı haberdar olmadıklarını söylemişlerdi.

MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu ise harayla ilgili sürecin 'sipariş' ağır hasarlı raporu alındığı döneminde ilk tepkiyi gösterenlerden biri olmuş, ancak daha sonra 180 derecelik bir dönüş yaparak, bu yıkım ve özelleştirme sürecinin mimarlarına destek veren açıklamalar yapmıştı.

Kamuoyundan gizlenen ihaleyle Sultansuyu Harası tesislerinin bir bölümünü ve 55 bin metrekare arazisini yıllık 300 bin liraya kiralayan, burada kiralama süresiyle orantılı olmayan yatırımlar yapacağı ve dolayısıyla ihale şartlarında kiralama süresiyle ilgili 'uzun bir dönemi' garantilediği anlaşılan YAREN adlı şirketin, Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerine dair iddialara karşın, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'dan da ne bu konuda ne de Sultansuyu'nu yok etme girişimiyle ilgili tek açıklama gelmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, Sultansuyu'yla ilgili, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması istemiyle geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanlığına bir soru önergesi vermişti.

Ayrıca, AKP milletvekillerinin konudan haberdar olmadığı iddialarına rağmen, malatyahaber.com'un haberiyle konu kendilerine duyurulmuş olan milletvekilleri, daha sonra herhangi bir girişimde bulunmadıkları gibi, açıklama da yapmamışlardı. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin de, harayla ilgili yıkım projesinin yanı sıra milletvekillerinin bu duyarsızlığına tepkisini ağır sözlerle dile getirmişti.

Sultansuyu Harası'nın bağlı bulunduğu TİGEM'in üst yönetiminin yanı sıra, haranın yönetiminin de özel çabasıyla, 'ağır hasar' raporu alındıktan sonra ortadan kaldırılma işlemi adım adım yürütülen yıkım ve özelleştirme için ilk adımların atılmasına ilişkin bürokratik sürecin nasıl bir "aldatmaca" ile sürdürüldüğü yolundaki 9 Mart Salı gününün ilk saatlerinde yayına koyduğumuz "Sultansuyu Yıkım ve Özelleştirme Süreci Durdurulmalı, ‘Aldatma’lara Son Verilmeli!." başlıklı haberimizin ardından, oluşan tepki ve çıkabilecek engellerin önüne geçmek isteyenlerce, aynı gün acilen harekete geçildi ve haranın simge yapılarından, Cumhuriyet mimarisi örneği idare binasının yıkımına başlandı.

malatyahaber.com

FOTO: AKP'nin Sultansuyu Harası ile ilgili faaliyetlerden haberdar olmadığını öne süren Malatya Milletvekilleri; Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

65 yorum yapılmış

  • Malatyalı Apo (3 yıl önce)
    Allahın izniyle Atatürk evi ile Gazi ilkokulu da yıkılıp yerlerine güzel birer AVM yapılsa ne güzel olur. Para harcayacak yer bulamıyoruz çünkü.
    0
    0
    Yanıtla
  • M. Kadıoğlu (3 yıl önce)
    Bir ülkede, bir memlekette, bir toplum da insanlar aklını kiraya vermişse artık onlardan hiçbir şey beklenemez kiraya verdikleri akılları (eğer varsa) karşılığında hiçbir şey umurlarında değildir; ne çocuklarının, ne torunlarının ne de ülkenin geleceği yalnızca beş on şehit verince evlerine arabalarına Türk bayrağı asarlar milliyetçiliği de kimseye kaptırmazlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44-44 (3 yıl önce)
    Yarın seçim olsun olsun yine açıkara kazanacaklarını hepimiz biliyoruz.Sözüm meclisten dışarı mecazen değil gerçekten de aday olarak bir eşeği koysalar 'vardır bir bildikleri' deyip yine kazanır bu memlekette...İnsanlar istediğine oy verir tabiki ama oy veripte konuştuğum 100 kişiden neredeyse hepsi bir daha oy verirsem elim kırılsın diyor.İyi de nasıl oluyor da bir eşeğin bile rahatlıkla kazanacağı bir destek hep çıkıyor.Ya yalancıyız ya da işin içinde başka birşeyler var
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih alikanlı (3 yıl önce)
    gelecek seçimlere bu 4 vekilden her hangi biri yine aday olursa oy vermem artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (3 yıl önce)
    Biz bir kesim Atatürk’ü hep kötü olarak biliyorduk ama sağolsunlar başımızdakilerin sayesinde Atatürk’ü sevmeye başladık. CHP askeri vesayetten ayrılıp sivilleşmeye başladı tüm muhafazakarların istediği buydu ams ne garip ki hükümet CHPnin sivilleşmesini kabullenmiyorlar. Atatürk’ü hep kötülüyorduk ama baktığımızda fabrikalar iş alanları hatta araba bile üretimine girmişti bu kendi imkanlarıyla, baktığınızda 1950 sonra hep sağ hükümetler gelmiş ülkemiZin tüm kaynaklarını güzelliklerini onlar sömürmüş ve bizde CHP diye biliyorduk yada öyle bize söylüyorlardı. Hep hükümete oy verdik 28 Şubat sürecinde çektiğimiz sıkıntılardan dolayı ama anlayamadık o günler bu günlerin haberciymiş. Yani sistem değişmedikçe gelen aynı zararı verecek özellikle dini yada insanı hassasiyetlerimizi kullanarak, milletimize gerçekten üzülüyorum lütfen akşam pazar kapanırken gidin bi bakın annelerimiz çöp topluyor ve hala bazıları bize bir ceket bir çorba söylüyor kendileri şeytani bir lüks içinde yüzüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım Gardaş (3 yıl önce)
    Yıkmaya gelince yiğitler.Umarım Atatürk Evinide depremde hasar gördü diyerek yıkıp yerine külliye,avm yapmazlar. Sarı saçlım mavi gözlüm nerdesin...
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (3 yıl önce)
    4 vekilsiniz haberiniz yoksa arastırın kimin yaptığını bulun tv kanalına milleti aydınlatın kim in yaptığını açıklamasanız labalı günahı boynunuza mubarek gecede
    0
    0
    Yanıtla
  • seyfettin (3 yıl önce)
    İnsan dik durur demek ki malatyalı dik duran temsilciler seçememişler. Seçimde malatyalıların yüzüne nasıl bakacaklar çıkın da adam gibi mertçe hesap sorun sizden bunu bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aak (3 yıl önce)
    Kim yada kimler oraya çökerse yıkım kararının (planının) arkasında onlar vardır. Bakacaz görecez. Masa başında halledilmiş şimdi gelişmeleri takip edelim. Bakalım kimlerin haberi varmış da susmuş(lar)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Mesela bu işte Selahattin Gürkan niye konuşmuyor. Bu bir fırsat. Her seferinde eski yonetimleri ve uygulamalari yerden yere vuran kıymetli başkanımız bu konuda tek kelime etmiyor. Vekillere değil Selahattın Gürkan'a bakın bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alarga (3 yıl önce)
    Yiyin kurtlar yiyin, Yağma Hasan'ın Böreği...
    0
    0
    Yanıtla
  • Apricot (3 yıl önce)
    Mübarek gecede bu zevatın ülke idaresinden kaybolması için dua edeceğim. Batırıyorsunuz ülkeyi eyy Müslüman olduğunu iddia eden zatlar. Sizin yüzünüzden sadece geceler karanlık değil, gündüzlerde karanlık. Milletin aklıyla dalga geçmek neymiş elbet bir gün göreceksiniz. Aldım gittim bitti yok, herşeyin hesabını bu millete vereceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    bunlar da işin içinde elbet bir gün yargıda hesap sorulur..
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandas (3 yıl önce)
    Her seçimde size oy verdim bir daha oy verirsem elim kırılsın ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mertersin (3 yıl önce)Vatandas isimli kullanıcı yorumuna
    Vermeeee
    0
    0
    Yanıtla
  • blackwhite (3 yıl önce)
    Admin hep olumsuz yorumlar yayınlıyorsun. Böylemi vatandaşın yorumlarına önem veriyorsun. Malatya'nın altına dinamik koyan internet sitesisiniz. Bu vekiller bunun hesabını sorar merak etme.
    0
    0
    Yanıtla
  • Birader ben ne yazarsam yazayim adam yayınlıyor niye adama çirkef atıyorsun ayiptir adm milletin hakki için çırpınıyor yoksa senin gibi şakşak cilik yapmiyor diye mi kızıyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah Allah gerçeklerin dile getirilmesi zoruna mı gitti? Asıl bu millet hesap soracak merak etme ?
    0
    0
    Yanıtla
  • İyiki varsın (3 yıl önce)
    Her şeyi sahiplenen Selahattin başkan bura mevzu olunca nedense hiç sesi çıkmadı. Yoksa YAREN şirketi ile bir bağımı var? Belediyeninde tüm işlerini bu şirket yapıyor!
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer (3 yıl önce)
    yandaş bir müteahhidin zengin olması niye sizi üzüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • cirmiktili (3 yıl önce)
    Dikkat edin, yurtdışına satılmaya satılmadık buralar kaldı çünkü....
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (3 yıl önce)
    Satan kendileri Alan kendileri Satan razı Alan razı Bu Malatya KAZI. Böyle saça böyle tarak Kul hakkı mı? O ne ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (3 yıl önce)
    Onların malatya da olup biten herşeyden haberleri var işine gelene girerler işine gelmeyenede biz bilmeyiz bizi aşar haberimiz yok der işin içinden çıkarlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Kilicci (3 yıl önce)
    Bu kadar eleştiriye cevap veremeyen vekillerimiz, eleştirilerin hepimizi kabul ediyor demektir
    0
    0
    Yanıtla
  • blackwhite (3 yıl önce)
    Zevattan kastınız kim admin. Habercilikten çıkıp yorum katmissin. Böyle habercilik olmaz. Malatya siyasileri bu başlığın hesabını elbet sizden sorar birgün.. büyük olasılıkla yorumuda yayınlamayacak siniz çünkü siz zaten yorum yapmışsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (3 yıl önce)
    (Bir milletvekili) haberim yok diyor ama ihaleye ortak olarak girmedi mi ? En son olarak 280 bin lira teklifte bulunmamışlar mı ? (Bir diğer milletvekili de) aynı şekilde ihaleye katıldı ortaklarıyla. Kim kimi nasıl kandırıyor ? Bu Nasıl izansızlık bu nasıl göz göre göre yalan söyleme ? Malum ihaleye giren 13 firma var bunları açıklasınlar o zaman yada insanların aklıyla dalga geçmesinler
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet ali (3 yıl önce)
    Malatya tarihinin en kara dönemi galiba bu dönem. İlde devlete ait ne varsa ya satıldı yada farklı illere taşındı. peki Malatyalılar ne yaptı hiç birşey, bugün yaptığımız gibi sadece kahve muhabbetlerinde yada haber sitelerinin altına bir kaç kelime yazdık. seçim yakındır, sandıkta görüşürüz, bizi kurtarın, artık yeter gibi eylemler haricinde hiç birşey yapmadık. kaç seçim daha geçmesi lazım, kaç sandık başında görüşeceğiz, sizi kurtaracak olan kim mesela, biz vekilliere yada başkana oy vermiyoruz Cumhurbaşkanına oy veriyoruz diyenler güzelim Malatya'yı cumhurbaşkanımı idare ediyor, yada miting haricinde kaç defa geliyor Cumhurbaşkanı. daha kaç seçim geçmesi lazım ki bunu anlayalım, şehrin değerlerinden daha hangileri 3 5 kişiye peşkeş çekilmeli ki sesimizi çıkaralım? hangimiz sesimizi çıkardık, hangimiz yada hangi stk hadi bi eylem yapalım, gidelim sultansuyunun kapısında bir basın açıklaması yapalım dedi. bazıları ise oturdukları koltuktan yıkmayın dediler. zaten yıkacak ekipte sizin yıkmayın sözünüzü bekliyordu ya, o yüzden, Gözünüz Aydın Bu Zevat ve Diğerleri!.. Sultansuyu Yıkıldı. başlığı yerine hepimizin gözü aydın olsun ki yıkıldı. Şuna da eminim Malatya'da artık nefes almak paralı deseler vatandaştan Malatya'da yaşadıkları için ekstra para alsalar AKP'ye oy vermiş kesimi yinde durduramayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (3 yıl önce)
    Firma YAREN ise olay anlaşılmıştır. Hayırlı işler Başkanım. 60 mühendisin yapamadığını bir gecede yapar geçer.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Üstadın deyimi ile "Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa, dokuz kişiye bir, bir kişiye dokuz pul." Yiyin efendiler yiyin bu devran böyle gitmez, millet hakkının, tüyü bitmemiş yetimin hakkının hesabı zaman ı mahşere kadar bitmez." Rabbim Milletin ve Devletin malına her kim ki göz dikiyorsa, çalıp çırpmaya, yakıp yıkmaya, haraç mezat satmaya kalkıyorsa Rabbim onu kahretsin inşallah. Bu mazlum milletin başından terör belasını, yolsuzluk belasını, namussuzlar belasını, kişiliksizler belasını, yüzü başka, sözü başka, mücahit görünüp başka şeylere tevessül edenlerin belasını, davul u kişilere göre başka başka çalan iki yüzlü insanların belasını, şerrini; şehitlerin, inanmışların, büyük bir Ülkü ye iman edenlerin, bu vatana canını feda edenlerin yüzü suyu hürmetine tez zamanda def eder inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vesselam.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    milletvekillerine ve selahattin gürkana laf yokk. adamların maşallahı var. malatya için harıl harıl çalışıyorlar. çevre yolu olmayan tek şehir malatya daha ne istiyosunuz ve 20. yıldan beri çevre yolu yapmak için harıl harıl çalışıyolar.. diğer illerin hem kuzey hem güney çevre yollları var yaa bizim olmasa ne olurki. malatyadaki bölge müdrülükleri başka ile gitmiş aman sizinde söylediğiniz şeylere bakın.. elazığ ve şanlı urfada hipodrum varmış.. malatyada sultan suyu harasını talan etmişler amaaann sizinde peşine düştüğünüz şeylere bakın helee. selahattin gürkana gelince adamnın maşallahı var bir yere iki kürek toprak atsın reklamını hayatta yapmaz. bir yere iki kazma vursun hayatta reklamını yapmaz. göstermelik için hortumu eline alıp cadelere su verir hayatta reklamını yapmaz.. 30.km asvalt döşeriz 300 km asvalt döktük diye hayatta demeyiz. o kadar anlayışlı belediyemiz varki kaldırım kenarlarında müzik çalanları zabitalar tarafında apar topar toplarız müzik çalanlara yasak getiririz ama bakıldığında diğer illerde konser verirler ses çıkaran olmaz çünkü o belediyeler cahil biz ileri düşünceliyiz. bir tane dabruka çalan var bi tek o var. eeee milletvekillerimizle belediye başkanlarımızla bizde böyleyiz işinize geliyosa
    0
    0
    Yanıtla
  • haci (3 yıl önce)
    Sürekli elestirip secim zamani ayni adamlari secmek ciddi bir psikolijik sorundur! Hastaliktir ve iyice tetkik edilmelidir! Bu arada kendi düsen aglamaz!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Artık eski duzen yok. Vekillerin, ili için bir yaptırımı sozu yok. Onlar da çaresiz, aynen meclisin çaresizliği gibi... bütün kurumlar tek elden yönetiliyor. Herkes C.baskaninin ağzının içine bakıyor. O da Malatyalilari gördükçe, onlara birsey lazım değil diyip, ne var ne yok Elaziga veriyor. Yani Elazığ dahil, birçok yer, yeni yatırımlar alirken, Malatyadakiler yerinden sokulup başka yere taşınıyor veya yıkılıyor. Diger secimde daha çok oy verirsek, Malatyayi da bir yerlere taşıyacaklar. Devam...
    0
    0
    Yanıtla
  • sezgin (3 yıl önce)
    Malatya vekillerine ve partilerine oy vermeye devam !..Nasıl olsa biii bildikleri var..! adamların haberi yokmuş nasıl olsun ! niye adamları suçluyorsunuz memleketin medahari iftiharları maalesef bu eser hepimizin eseri ,bizler %80 oy vererek onları biz bu hale getirdik...Her şeçim oy vermeye devam..!
    0
    0
    Yanıtla
  • erdal (3 yıl önce)
    hepimiz suçluyuz. hangi partili olursak olalım, sadece malatyalı olarak belediyenin önünde bir miting yapıp medeni bir şekilde tepkimizi dile getiremiyoruz. rusya'da bile millet miting yapıyor. biz internet demokratlığına devam...
    0
    0
    Yanıtla
  • tunahanafsar (3 yıl önce)
    İnsanlar hak ettiği gibi yönetilir. Malatya halkına yaraşan vekiller budur. Kimse boşuna şikayet etmesin. Gökten inmedi bu adamlar sizin oyunuzla seçildiler. Memleketinizi el birliğiyle elli kişiye sattılar, siz de seyrettiniz. Yok öyle itiraz etmek felan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    7 seçim de ak Parti'ye rey atmışım son iki seçimde gitmedim,gidemedim elim başka bir partiye oy vermeye de gitmedi işin açıkçası.bu kadar kendi gölgesine hayran olmak neyin nesidir siz orada cumhurbaşkani sayesinde varsınız...ben sizin yeriniz de olsam (ak parti vekillerinin yerinde yani)partiden istifa ederdim bakın o zaman Malatya'yi arka mahallesi olarak gören,Ankara ne tepki veriyordu ve sizin adınız, ölümsüzler listesinde olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • tunahanafsar (3 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim bu aslında ce ha penin bir projesiymis. Diğer seçimde ak parti vekillerimize oy verirsen özelleştirme iptal olacakmış haberin olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (3 yıl önce)
    Seçimlerde görüşmek üzere
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    Bu akp tarım ın düşmanıdır.Üretimin düşmanıdır.Ülkede tarımı bitirirken bir yandanda gdo lu ürünü ülkede serbest etti.Ve halka hep gdo lu ürün yediriyor.Ülkemizde ilk defa 2019da (2020 istatistikleri açıklanmadı daha) Kanserden ölenlerin sayısı Kalp krizini geçti. Neden biliyormusunuz bu GDO lu ürünler yüzünden.Bu GDO lu ürünleri kiler ithal ediyor biliyormusunuz.Valla bende bilmiyorum ama kokusu çıkar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Ben bundan sonra olacakları söyleyeyim. Bu sayın vekiller birkaç gün ortalıkta gözükmezler. 10 gün sonra çıkar bir müjde verirler. Nasıl olsa hemen unutuyoruz. Sen sağ ben selâmet aynı tas aynı hamam devam eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (3 yıl önce)
    Kendilerinin şahsi malıymış gibi her istediklerini yapıyorlar. Seçmen aklını başına almadan bu işler düzelmez. Hesap verecekleri kurum yok, her yere kendi adamlarını yerleştirdiler. Yıktılar, sattılar, sömürdüler ve bunu millete icraat diye sattılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Sanirim "el eli yıkıyor, el de dönüp yüzüne yıkıyor" bir şehrin siyasetçileri sehri hizmet alanı olarak degil de, nerde, kimlere, nasil rant oluşturabiliriz kaygısıyla hareket ettiği müddetçe, birileri kazanır ancak sehir ćoraklasir, kaybeder, sorun esasında siyaseti hizmet görme yarışı olarak görmek yerine, post kapma yarışından kaynaklanıyor, siyaset erbabı ve etrafındakiler zenginleşiyor, şehir çoraklasiyor, sözün özü mevzu siyasetin finansmanı sorunu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bu kandil gecesinde herkes dua etsin Rabbim bizi bu yönetimde bu vekillerden kurtarsın inşallah hakkımızda en hayırlısı budur
    0
    0
    Yanıtla
  • VAYLOG 44 (3 yıl önce)
    Malatya ya yakışır bu işler çok güzel olmuş daha neler göreceğiz bu daha iyi günlerimiz
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    “Hadi gel yıkalım şu Süleymaniye’yi desen, İki kazma kürek, iki de ırgat gerek, Ancak hadi gel yapalım şunu geri desen, Bir Sinan, bir de Süleyman gerek.” Yıkın efendiler yıkın, olmadı yakın. kalmasın bir zerre daha geçmişten kalan...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Çalışkan (3 yıl önce)
    Uzun lafın kısası: Kendi düşen ağlamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gelecek nesiller ağlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Pötürgeli Xalo Ramo (3 yıl önce)
    Babalar gibi satarız, kar edeni de satarız zarar edeni de; parayı veren düdüğü çalar , ruslara da satarım arkadaş.Ne banka bırakacağız ne fabrika ne de işletme limanda satacağız , işletmede (AKP'li eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan) Malatya durmak yok yola devam ?
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    bakıyorumda bu sultansuyu harasının yok edilmesine MHP. CHP. milletvekilerinden de ses seda yok. muhalefet partili il başkanlarında da ses seda yok. hayırdırr
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Çalışkan (3 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Sevgili kadir bey yazıyı bile okumadan yorum yapmışsınız. Oysa yazının içeriğinde kimin ne tepki verdiği açıkça kaleme alınmış. Işte vatandaş olarak duyarsızlığımiz bu. Kaldiki adamlar herşeyi ayarlamış ses seda oldu da ne değişti. Iktidar vekillerinin haberi yokmuş. Yerseniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    önemli olan mütahhidlerin nemalanması bunun için bir yerlerin yıkılıp yapılması gerek
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)
    allah sağlık verirse 2023. seçimlerine az kaldı. hem belediyede hem milletvekilliğinde sekteye uğramaları lazım. sosyal aktiviteleri olmayan milletvekillerine ve belediyeye sahibiz. sultansuyu harası nasıl yok edilir ya. bölge müdürlükleri gitti suspussunuz. malatyanın değerleri gidiyor suspussunuz. yeni malatyaspor dibe vuruyor suspussunuz. allah aşkına ne işe yarıyosunuz veyahutta ne eseriniz var. eski belediye başkanlarına bakıyorum eserleri var. örnek ahmet münir erkal. maşttiyi yapttı kaılcı eser.. sümer evlerini yıkttı sümer parkı yaptı büyük bir meydan ortaya çıkttı kalıcı eser. şehir mezarlığı.. kalıcı eser.. esenlik şirketlerini kurdu yüzlerce malatyalı ekmek yiyior kalıcı eser.. ve bir çok şehri işgal eden kuruluşları şehir dışına çıkarttı. ve aklımıza gelmeyen bir çok kalıcı eser. mehmet yaşar çerçiye bakıyosunuz. belediye binası kalıcı eser. su arıtma merkezi kalıcı eser alt yapı çalışmaları çerçinin döneminde daha çok önem verildı kaıcı eser. çöp arıtma merkezi kalıcı eser aklımıza gelmeyen bir çok kalıcı eserler. mehmet çerçi ve münir erkaldan sonra gelen belediye başkanlarının eserleri varmı..? bence var o da ne kerneği yap boz haline getirdiler. bide milletvekilleri ile beraber sultan suyunun yıkılmasını umarsamama. iyide neden umursanmıyo acaba sebebi ne. var bişeler var az çok tahmin ediyoruz.. malatyalı olarak kim iyi niyetli değilse kim alrt niyetliyse allah belasını versin. kim malatyanın sırtında egolarını tatmin ediyosa allah belasını versin ve yüzü gülmesin
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (3 yıl önce)
    Bu vaka AKP ye çok oy kaybettirecek.Ak Partili bir seçmen olarak sizleri kınıyorum. Kime peşkeş çekildi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Behlül (3 yıl önce)
    HAni bülent bey ben takipçisi olacağım demişti. Olmaz öyle demişti..
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (3 yıl önce)
    uyanın uyanın sayın vekiller bu gidişle aya değil akçadağa gidemeyiz maltyaya ne yaptınız bölge müdürlükleri gitti sultansuyuda gitti elinizde şimdi ne kaldı hastaneler kaldı onuda verin rahatlayalım
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sonunda haberimiz yok diyerek dört maymunu oynayan miletvekilerinin bu işten bal gibi haberi olduğu ortaya çıkmış oldu. Çünkü isteseler bu usulsüz yıkımı durdurabilirlerdi. Rant, yıkım ve yok etme projesi tüm hızıyla Malatya tigem de uygulanmaya devam ediyor. Kamuoyuna hiç bir açıklama yapmayarak, bilgilendirmeyerek sus pus olan bu vekiller ve belediye başkanları acaba bu rant, yıkım ve yok etme projesinin neresindeler bilmiyoruz. Ancak Malatya halkı bu yıkım, yok etme ve rant projesinin mimarlarını umarım seçim sandığına gittiğinde de hatırlayacaktır. Hangi yüzle Malatya halkının karşısına çıkacaklar bilmiyorum ancak bir Malatyalı olarak onları sadece Allaha havale ediyorum. Malatya halkımızı da bu konuda duyarlı olmaya, bu vekilleri gördükleri her yerde bu yıkım, yok etme ve rant projesi hakkında sorgulamalarını davet ediyorum. Bir de mhp vekili sayın Fendoğluna sormak istiyorum. Sizi nasıl bu yıkım, yok etme ve rant projesine ikna ettiler? Sayın Çalık, sayın Tüfenkçi, sayın Fendoğlu, sayın Kahtalı, sayın Çakır başardınız BRAVO. Osmanlıdan Malatya ya miras 1865 yılında kurulmuş 156 yıllık Sultansuyu tarım işletmesinin yıkımına başladınız. Özelleştirilmesine izin verdiniz. BRAVO. Kendinizle gurur duyun. İlerde çocuklarınıza, torunlarınza gururla anlatırsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Ellerinize kina yakin
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal (3 yıl önce)
    Bir suça, günaha, zulme sessiz kalan herkes o suça, günaha, zulme ortaktır. Sadece o mu, hayır. Hrant Dink'in eşi Rakel ne demişti. Bir bebekten bir katil yaratan karanlığı sorgulamadan hiçbir şey yapılmaz kardeşlerim... demişti. Her gün kadın cinayetleri, arsızlık, hırsızlık, dolandırıcılık, rüşvet, irtikap, yalan, dolan, talan haberleri okuyup dinliyoruz. Suçlu sadece bu olayların failleri mi? Yoksa o failleri yetiştiren, o faillerin bu menfur fiilleri işlemesine olanak sağlayan ortamları yaratan toplumun her bir ferdi mi? Bence hepimiz suçluyuz. Ahlâksızları toplum olarak neden düşkün ilan edip dışlamıyoruz. Neden ahilik geleneğinde olduğu gibi papuclarını dama atamıyoruz. Neden ahlâksızlar bu toplumun içinde hiç bir şey yokmuş gibi ellerini kollarıni sallaya sallaya, göğüslerini gere gere ve hatta başları dağlara erişecekmiş edasıyla, daha da acısı bu topluma ahlâk dersi vere vere gezebiliyorlar. Neden toplum olarak kendi iç, sosyal kontrol mekanizmalarımızı çalıştırıp meşru, makul demokratik tepkilerimizi ifade edemiyoruz. Mesele sadece Sultansuyu değil. Neden CİMER e bir dilekçe yazmaktan bile aciziz. Malatya Haber günlerdir bas bas bağırıyor. Kamu malı talan ediliyor, kılıfı dünden hazırlanan minare çalınıyor diyor ama hepimiz sus pus izliyoruz. Hiç olmazsa bu haberlerin altına bir yorum yazalım. Ayıptır diyelim, kendinize gelin diyelim. Siyaset fedakârlıktır, memlekete, millete kurban olmaktır. Bir evde bir kurban yeter diyenlerin, bu milletin ortak malını, mülkünü kendi paravan şirketlerine kurban etmesine fırsat vermeyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarık Meriç (3 yıl önce)Bilal isimli kullanıcı yorumuna
    Çok güzel bir yazı olmuş, tebrik ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adam kendini memlekete değil, memleketi kendine kurban ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (3 yıl önce)
    Bugün kandil gecesi, sanırım dertlerden kurtulmak için dua ederken, milletvekilerinden de bu memleketin kurtulması için özel dua edeceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özhan EKİCİ (3 yıl önce)
    Doğmamış çocuğumun hakkını yiyenlere zehir zıkkım olsun çocuklarından çıksın inşallah beddua olarak söylemiyorum belki kul hakkı yedilerse anlarlar kim olursa olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya lı duyarlı vatandaş (3 yıl önce)
    Yazıklar olsun bu memleket gercekten sahipsiz Malatya da ağır hasarlı binalar yıkılacağı zaman kamuoyu ve basın bilgilendiriliyordu ne hikmetse Sultansuyu TİGEM de gizlice yıkımın gerçekleşmesi kuşkuları artırıyor bugün gizlice habersiz yıkılan bina yerine ilerde şahşahalı temel atma töreni yapılır bugün haberi olmayanlar Ogün çoktan haberdar olmuş olarak ortaya çıkarlar iyiki Malatya Haber sitesi var burda görev yapan değerli ve duyarlı basın mensupları var. Yine duyarlı STK temsilcilerinden Şevket Keskin İhsan Akın ve Tarım kuruluşlarında uzun süre başarılı hizmetleri olan emekli Ziraat mühendisi Nizametten Opanoğlu nun duyarlı tepkileri dikkate alınmalıdır. Bütün bu gelişmeler devam ederken Sultansuyu müdürü hala görevdeyse kimseyi boşa oyalamayın bütün bu gelişmelerde herkesin haberi vardır. Tek kelime ile Yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesur (3 yıl önce)
    Ümmet millet hizmet dava... böyle kente böyle vekiller.. ağlamak yok!!
    0
    0
    Yanıtla