SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gri Pasaport Skandalına 80 Yıl Geriden 'Savunma'!

0
Güncellendi - 2021-05-20 23:43:24
Gri Pasaport Skandalına 80 Yıl Geriden 'Savunma'!
A- A+ PAYLAŞ

YEŞİLYURT MECLİSİ'NDE 'İNSAN KAÇAKÇILIĞI' SUÇLAMALARINA AKP'DEN 'BİLİNÇALTLARINDAKİ İNÖNÜ'LÜ AKLA ZARAR CEVAPLAR!..Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve AKP Meclis Grup Başkan Vekili  Ramazan Yakıcı; yöneticisi ve karar organı üyesi oldukları Yeşilyurt Belediyesi eliyle, “Gri pasaport sağlayarak ve para karşılığında insan kaçakçılığı yapmak” skandalının Malatya’yı bütün dünyada prestij kaybına uğratmasına karşın,  Belediye Meclis Toplantısı’nda, bir de, ‘yasa dışı bir iş yapılmamış ve asılsız iddialara muhatap olmuşlar’ gibi bir tavırla, skandalı ortaya çıkaran CHP’li üyeleri ve CHP’yi suçladı.

AKP içerisindeki 'radikal' kanattan olduğu öne sürülen AKP'li Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi Ramazan Yakıcı hızını alamayarak, Yeşilyurt Belediyesi'nin Malatya'yı dünyaya rezil eden "İnsan kaçakçılığı"nı, CHP'nin İnönü dönemi politikalarına yönelik eleştirileriyle savunmaya kalkıştı.

Ramazan Yakıcı'ya göre meğer, AKP'li Yeşilyurt Belediyesi'nin Gri Pasaport skandalı, Atatürk ve İnönü dönemi CHP'sinin anlaşılmasını sağladığı için, şer gibi görünen bir hayıra vesile olmuş!..

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, merkezinde Yeşilyurt Belediyesi ve yöneticilerinin olduğu "Gri Pasaport ile ve para karşılığında yurt dışına insan kaçırma" skandalı konusunda öz eleştiri yapmak yerine, skandalı ortaya çıkaran CHP'li Meclis Üyelerini suçlayarak, "29 ilde ve 60 kurumda olanı, sizin genel başkan yardımcınız (Veli Ağbaba) tarafından gündeme getirilmesi ayrı bir bir soru işareti" dedi.

Gri Pasaport skandalını 85 Yıl önceki CHP ile savunmaya kalkıştılar

Yeşilyurt Belediyesi tarafından alınan pasaportla yurt dışına gidip de dönmeyen 45 kişi ile ilgili CHP’li Grup sözcüsü Günnur Tabel’in sorusunu, AKP Grup Başkan Yardımcısı Yakıcı, 80-85 yıl önceki CHP’yi eleştirerek yanıtladı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Çınar başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerine geçilmeden önce CHP Meclis Grup sözcüsü Günnur Tabel’in Yeşilyurt Belediyesi aracılığıyla Almanya'ya gidenlerin Türkiye'ye dönmemesi ve  İŞGEM ile ilgili soru önergesi Başkan Çınar ve AKP Grup Başkanvekili ile CHP’li üyeler arasında karşılıklı atışmalara neden  oldu.

"43 kişiye ilave olarak 55 kişi daha Gri Pasaport ile Almanya'ya gönderdiğiniz doğru mu?"

CHP’li Tabel’in soru önergesinde; "Çeşitli basın ve sosyal medya kaynaklarında yer alan haberlere göre Şubat’ta 55 kişinin daha aynı yolla gittiği doğru mudur? Sayın Battalgazi belediye başkanı “bize de geldiler ve 300 bin TL teklif ettiler" dedi. Bu itiraf aslında bu işlerin para ile yapıldığının ispatıdır. Yine soruyoruz; size ne kadar teklif ettiler? Tüm bu gelişmeler olurken belediye başkanının basın danışmanı “İt ürür kervan yürür" diye bir tweet atmıştır. Bu tweetle ne kastedilmektedir? içerdiği hakaret bir yana bir kervan vardır Almanya’ya giden ve bu devam mı edecektir? Biz net olarak bunu öyle anladık. Başkanın haberi olmadan atılan bir tweet ise bu bir yaptırım gerektirir, yok eğer başkanın haberi varsa bu olay vahim bir skandaldır." denildi.

Başkan Mehmet Çınar'dan, "Başkaları da yaptı" savunması...

Soruşturmanın Yargı ve savcılığa intikal ettiği için detaylı bilgi veremediklerini belirten Başkan Çınar, "Şu an hem İçişleri Bakanlığımız hem belediyemiz hem de savcılığın soruşturmasında olduğu için geçen ay sizin gündeme getirdiğiniz aslında içinde bulunduğunuz belediyeyi itibarsızlaştırdınız, bütün meclis üyelerimizin o şekilde düşündüğüne inanıyorum. Bizim haricimizde yaklaşık 29 il, 60 kurumda olmasına rağmen Yeşilyurt'un adının özellikle sizin genel başkan yardımcınız tarafından gündeme getirilmesi ayrı bir soru işareti. Olay yargıya intikal ettiği için kimin bir kusuru, eksiği, beklentisi, çıkarı varsa gereken yapılacaktır. Sizde biliyorsunuz her şey canlı olarak yayınlanıyor, toplum karşısına açık ve şeffaf bir şekilde çıkıyoruz. Belediye olarak her şeyimiz net ve kanunlara tabi" ifadeleriyle CHP’li Tabel’in, Almanya’ya gidip dönmeyenlerle sorusunu yanıtladı.

AKP'li Yakıcı, Gri Pasaport skandalını savunmak için İnönü dönemine kadar uzandı

Başkan Mehmet Çınar daha sonra, CHP’nin soru önergesi ile ilgili olarak AKP Meclis Grup Başkan Vekili Ramazan Yakıcı’ya (yandaki fotoğrafta) söz verdi.

CHP analizi yapacağını iddia ederek sözlerine başlayan  Ramazan Yakıcı, şöyle konuştu:

"Elbette CHP muhalefet partisidir. Takip edeceği, eleştireceği bir durum varsa bunu eleştirebilirler bu en doğal haklarıdır. Ama bizim için başlangıçta şer gibi görünse de bu olay hayra vesile oldu. En azından 30-40 yıldır uygulanan sistem, yeniden gözden geçirildi. Diğer kısımları da başkanımız arz etti. Olay yargıya intikal etti. Ben CHP’nin bu eleştirileri yaparken girdiği bu psikolojiyi anlamaya çalışıyorum. Yani onlarca belediyede yaşanan bir olay var. Ama bir tek Yeşilyurt Belediyesi, muhalefet milletvekili olsa bile Malatya Milletvekili Türkiye’nin gündemine bu kadar şık olamayan bir şekilde getirilmesini doğrusu ben bunu psikolojisine bağlıyorum. CHP’nin geçmişine baktığımız zaman Atatürk dönemini bir kenara bırakıyorum. Savaş sonrası ve dünya buhranının yaşandığı bir dönem. O yüzden o döneme zerre kadar sözümüz yok. Ama İnönü dönemine baktığımız zaman gerçekten Cengiz Aytmatov’un romanında çocukluk dönemini geleceğin tohumu olarak nitelendiriyor. Bence CHP’nin ilk dönemi bebeklik, İnönü dönemine çocukluk dönemi diyelim. Bence CHP’nin bu karakteri İnönü döneminde oluşmuştur. Nedir İnönü dönemi, Cumhuriyet rejimi adı altından istibdat dönemi, karneyi, yoksulluğu da bir kenara bırakalım. O günkü CHP’nin demokrasi ve cumhuriyet hakkındaki icraatlarına bakalım. CHP hiçbir zaman halkçı olmamıştır. Adında halk kelimesi olmasına rağmen hiçbir zaman halka ve cumhura güvenmemiştir. CHP partili cumhurbaşkanı olur mu olmaz mı diyor ama o önemde bırakın partili Cumhurbaşkanını partili devlete dönüştürmüş ülkeyi".

Atatürk ve İnönü'ye dikta göndermesi: "CHP’nin ismi var cismi yoktu, Atatürk ve İnönü ne dilerse o olurdu…"

Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin AKP Grup Başkanvekili Ramazan Yakıcı hızını alamayıp daha sonra şöyle devam etti:

"Parti müfettişlerinin raporlarını okuyorum. Kocaeli delegesi 7. Kurultayda söz alıyor, CHP’nin hiçbir zaman kitle partisine kavuşmadığını söyleyerek sözlerine şöyle devam ediyor: CHP diye bir zümre vardı. Fakat hiçbir şeye karışmazdı. Atatürk ve İnönü ne dilerse o olurdu. Esasen CHP isteseydi de işlere karışamazdı. Çünkü ismi var cismi yoktu".

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da, Ramazan Yakıcı'nın sözlerini onayladığını söyledi.

CHP'li üyelerden Yakıcı'ya: "Siyaseti bırakın şimdi; insan kaçakçılığı yaptınız. Bunu anlatın"

Ramazan Yakıcı'nın, Yeşilyurt Belediyesi'nin sağladığı diplomatik pasaport ile yurt dışına gidip dönmeyen ve gri pasaport karşılığında, her bir kişinin ortalama 6-10 bin euro para ödediği iddia edilen skandala ilişkin itham ve soruları cevaplamak yerine 80 yıl öncesine giden Ramazan Yakıcı'ya CHP'li Meclis üyeleri tepki gösterdi.

CHP'li Üyeler, Yakıcı'ya, "Bu söylemlerle nereye varmayı hedefliyorsunuz? Siz önce yaptığınız işlere ve attığınız imzalara bir bakın, siz insan kaçakçılığı yaptınız. Biz muhalefet olarak size söyledik. İşinize gelince hukuka bırakıyorsunuz. Biz bu olayı sizin gibi kapatıp, gizleyelim mi? Siyaset yapacaksanız, bende AK Partinin geçmişini açayım. Kimse burada benim partimi eleştiremez. Biz burada belediyenin yaptıklarını eleştiriyoruz. Partileri değil, AK Parti diyor muyuz?" ifadelerini kullandı.

CHP'li Günnur Tabel "Oraya CHP diye çıkmış konuşuyorsun. Benim partimi neden eleştiriyorsun. Eleştirme hakkın yoktur. Sizin yanlışlarınızı söylediğimiz an, size dokunuyor. Bu başka hiçbir şey değil. Sen benim partimiz geçmişiyle ne uğraşıyorsun? Bu dediklerinizin konuyla alakası yok. Biz burada siyaset yapmıyoruz. Belediyenin yaptıklarını eleştiriyoruz" sözleri ile AKP Grup Başkanvekili Yakıcı'ya  karşılık verdi.

"Siyaset değil, sadece 43 kişi nasıl gitti onun cevabını istiyoruz"

CHP Tayfun Yücel, ise Ramazan Yakıcı'nın konuşmasına  "Biz burada siyaset yapmıyoruz sadece 43 kişinin nasıl gittiğini tartışıyoruz. Ramazan bey, sürekli olarak CHP'nin geri planı ve zihniyetinden bahsederek, sorulan bütün sorulara cevap vermeyerek, bunu bir cevap vermeme yöntemi haline getirdi. Bir usulsüzlük soruluyor, Cumhurbaşkanının arkasına sığınıyorlar. Yolsuzluk soruluyor CHP tek parti dönemi deniliyor. Bu ülkeyi 20 yıldır tek parti yönetiyor" diye cevap verdi.

"Ramazan bey iddialara cevap veremeyince, 2. Cumhurbaşkanımıza hakaret ediyor"

CHP'li Belediye Meclis Üyesi Tayfun Çakır da yaptığı konuşmada, Gri Pasaport skandalının üzerini örtmeye yönelik olarak yapılan siyasi konuşmada Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye hakaret edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

CHP'li Tayfun Çakır, meclis toplantı tutanaklarında iki belediye başkan yardımcısı ve belediye çalışanlarının yurt dışına gönderilmesi için karar alındığını ileri sürdü.

Bunun üzerine Çınar, belediye çalışanları demediğini söyledi. Çınar'ın açıklamaları üzerine Çakır, "Halen Yeşilyurt Belediyesinin sosyal medya hesaplarında o toplantının kayıtları var. Lütfen izleyin o kayıtları. Orada belediye başkan yardımcıları ve çalışanların gideceğinden bahsediyorsunuz. Sonra Malatya ile hiçbir alakası olmayan onlarcası götürülüyor ve akıbeti belirsiz. Ramazan bey bunlara cevap vermeyip, 2. Cumhurbaşkanımız ve partimize hakaret etmesiyle 45 gün sonra verilen ilk cevap" dedi.

Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin Gri Pasaport ve "Belediye eliyle insan kaçakçılığı" skandalı gölgesinde geçen toplantısındaki bu tartışmalardan sonra karara bağlanan maddeler şöyle:

2020 Mali yılı kesin hesabının kabul edilmesi.

Görgü Mahallesine Güneş Enerji Santralinin (GES) kurulumu için Başkan Çınar’a, başvurusunu yapmak, iş ve işlemlerini takip etme ve imza atma yetkisinin verilmesi,

İlçeye sınırları içerisinde yer alan ve mülkiyetleri belediyeye ait olan Bostanbaşı, Duranlar, Görgü, Mollakasım, Gündüzbey, Uğrak, Salkonak ve Yakınca’daki 42 taşınmazın satışının yapılıp-yapılmayacağı, yapılacaksa da iş ve işlemlerin Belediye Encümeni'nce yürütülmesi.

malatyahaber.com- gazetemalatya.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

56 yorum yapılmış

  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Sayın akp li meclis üyesi bugün 19 Mayıs , rahmetle ve minnetle andığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Mustafa İsmet İnönü yü ağzınıza almadan önce ağzınızı bir güzel silin sonrada bir besmele çekin çünkü bugün bu temsil ettiğiniz makamı da, çoluğunuza çocuğunuza yedirdiğiniz ve sizinde yediniz ekmeği de, düşman askerinin çizmeleri altında çiğnenmemiş onurunuzu namusunuzu da, beş vakit okunan ezanı özgürce yaptığınız (eğer yapıyorsanız) ibadeti de onlara borçlusunuz bunu hiçbir zaman unutmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • a. karakus (2 yıl önce)
    Ya bu nasil bir mantik bu nasil bir bakis acisi arkadas başka belediyelerinde bunu yapmis olmasi senin yaptigini mesrulastiriyor mu unutma badkasida yapti demek suc kadar buyuk bir suctur nersinden tutsan tel tel dokulen bu insanlarin nesinden vazgecemiyor bu parti bunlar her anlamda Recep Tayyip Erdogana zarar veren insanlar yazikki bunlar hala o koltuklari isgal ediyorlar .
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Birine 43 kişi nerde diyorsun Tayyip Erdoğan diye cevap veriyor. Belediyeye kendi şirketinden malzeme aldın diyorsun İnönü dönemi diye öbürü atlıyor. Vah vah ki bu vasıfsız bu liyakatızları biz seçmişiz. Elleriniz kırılsın. Ama çanlar senin için çalıyor Çınar. Korkak olmasan beni engellemezdin
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Öyle bir devirde yaşıyoruz ki. Söyleyecek hiç bir şey kalmadı. Kendi bakanlığına kanunen yasak olmasına rağmen kendi şirketinden piyasadan daha pahalı dezenfektan satan bakan, suçu sabit olmasına rağmen soruşturma açılmıyor. Nerede adalet, nerede hak, nerede hukuk, nerede din, nerede iman?
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Bir şeyler demeye çalışmış ama artık millet itibar etmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alarga (2 yıl önce)
    Bunların özürleri kabahatlerinden büyük..
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Klasik akp işte. Kendisine cevaplayamayacağı soru yöneltilir hemen "bayraaağımız, ezanımız, dinimiz, şehitlerimiz kan döküldü bu topraklara kann ülkemiz vs." Duygu sömürüsü yaparak olayı tamamen başka yere çekerler. Ayrıca istibdat demiş ama saçma sapan genelgelerin kanun yerine geçtiğinden haberi yok yersen. O zaman 2.dünya savaşı vardı yeni kurulmuş, sovyet tehditi altında bir ülke vardı. Şimdi neden Partili c.başkanının bir sözü kanun oluyor bir gece yarısı karar değiştiriyor? Akp geçmişte neyi eleştirdiyse şimdi kendi hükümetinde gerçekleşiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (2 yıl önce)
    yuro dolar yüksekdi suçlu ismet paşa derlerse şaşmayın yazık böyle tipler malatyamızda nasıl yetişir şanlı malatya neler oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Tr44 (2 yıl önce)
    Başkan dünyaya entegre olmuş uluslararası faaliyet göstermiş ihracat yapıyor adam hizmette sınır yok haksızlık ediyoruz madalyası eksik kaldı bu başarının üstüne madalyayı haketti
    0
    0
    Yanıtla
  • AK PARTİLİ (2 yıl önce)
    Bunlar partiyi bitirdi yakında erdoğanı da bitirecek çünkü bunlar çıkarlarını düşünen insanlar erdoğan bu gibi başkan ve üyelerinin önünü kesmez ve kamuoyu önünde cezalandırmazsa kendi sonunu getirecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)
    Ramazan Yakıcı'mıdır nedir yağcılıkta level atlamış Akp yağcılığı yapayımda ne olursa olsun demiş
    0
    0
    Yanıtla
  • aky (2 yıl önce)
    O yaşadığınız yerin bir adıda" İSMET PAŞA" unutmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Koyun delisi arkadas dogru soyluyorsun O Zaman gri pasapor isteyen yurt disina Insanlari gonderen valilige yazi yazan belediye baskani ve yitgililer yorum yapanlara cevap ve hesap versin
    0
    0
    Yanıtla
  • KöyünDelisi (2 yıl önce)
    Sayın yorum yapan hemşerilerim. Ayıptır, günahtır. Kendisine sorulan zor soruya cevap veremedi. Ramazan beyin üzerine neden bu kadar gidiyorsunuz ? İlkokulda tahtaya kaldırılan ve soruya cevap veremeyen arkadaşımıza sufle yapar, el kol işareti ile yardım ederdik. Vallahi ben bilmiyorum bu konuda yardım edemiyorum. Eğer içinizde bilen varsa Ramazan beye yardımcı olsun. yoksa durum " Uçurtmayı vurmasınlar " filmindeki - Ben yapmadım miki yaptı. Aslan Ramazan, derin bilgilere sahip Ramazan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Neredeyse Atatürk ve İsmet İnönü de gri pasaport kaçakçılığı yapıyorlardı!Onlara niye zamanında bir şey demediniz diyecekler.Az kaldı.Yakında bunu da söylerlerse şaşırmayın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Birol (2 yıl önce)
    Bunlar başkana şakşakcılık yapan takımdır vicdanları cüzdanlarının arasına sıkışmıştır.yarın başkan koltuğundan alınsın da görelim en önce onlar başkanlarını satarlar aha da buraya yazıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44. (2 yıl önce)
    Bu nasıl açıklamadır. Bu vatandaşlar bizim belediye meclisimizi yönetiyorlar. Sorulan soru haricinde herşeye cevap verilmiş. Bence önce yapılan yanlışın üstünde durun. 80 yıl önceyi anlatıyor vatandaş siz bu güne bir bakında yapılanın hesabını verin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (2 yıl önce)
    Kurtuluş Savaşımızı bir türlü hazmedemeyen, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ile sonuçlanan bu zafere yaklaşımları, 'mağlup' Yunanlılardan farkı olmayan, bu hazımsızlıklarını da pirlerinden birinin 'Keşke Yunan galip gelseydi' itirafıyla ortaya koyanların soyundan, devletimizin kurucularına kin ve nefretten, yalan ve iftiradan başka ne beklenirdi ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    85 yıl önce cehape de gri pasaportla insan kaçakçılığı yapmaya yeltenmiştir.Ancak o zaman gri pasaport olmadığından yapamadılar.?inanıp inanmamak size kalmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44. (2 yıl önce)
    Vay be bizim encümene bak sen. Adamların sorduğu soruya cevap vermenin haricinde başka ne kadar alakasız kelime varsa konuşmuş. Bahsettiğiniz dönemden bu güne 80 yıl geçmiş. Sizler de belediye meclisinde bizleri temsil ediyorsunuz. Yada edeceksiniz sözüm ona. BİRİNİZDE ÇIKIP HATANIZI KABuL EDİP MALATYA VE MALATYALILARDAN ÖZÜR DİLEMİYORSUNUZ. üstüne üstlük milletle dalga geçiyorsunuz. Hesap soran herkesi dışlıyor ve neredeyse hainlikle itam etmeğiniz kalıyor. Seçimlerde oy isterken bu şekil konuşmuyorsunuz. Bu kadar sesiniz yüksek çıkmıyor insan oğlu işte her insan makam ve mevkii kaldıramıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Her şey tamam. İnsan kaçakçılığı. Yakıcının akla zarar açıklamaları. CHP meclis üyelerinin konuşmaları suçlamaları. Yeşilyurt Belediyesinin topyekûn beceriksizliği. Hepsi haklı açıklamalar. Başkanın cevap vermesi beki de hesap vermesi gerekiyor. Benim alamadığım bunu nasıl şelaleye bağaldı yorumcular. İnsan her şeyi de baglamaz ki....
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    20 senedir AKP sayesinde iktidarın tüm nimetlerinden faydalanan, liyakatsizliklerine rağmen kravatları takıp en fiyakalı ve paralı yerlere yerleşen, bir anda ahireti unutup cenneti bu dünyada kurmaya çalışanların suçüstü yakalanmalarının telaşıyla çaplarınca yaptıkları savunmalar bunlar. Şelale meselesine gelince. Bakın bu işin içindekilerin tamamına yakınının orijinine. Ondan sonra konuşun derim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan Yakıcı nın orijininin ne olduğunu bimem. Ama şunu biliyorum. Saçmalamış. Malatya'nın itibarını yerle bir eden bu kaçakçılık olayını konuşmayın. Yeter! Susun! Başta Mehmet Çınar olmak üzere destek vermek istediği herkese zarar vermiş Ramazan Yakıcı'nın konuşması. Orjine gelince. Herkesin bir orjini (kök soy sop) vardır. Dernekler için orjin kelimesi kullanılmaz. Çünkü insan ırkını, soyunu, sopunu, rengini seçmez. Seçemez. Derneğini hatta dinini kendisi seçebilir. Bunda özgürdür insan. Bütün olayları götürüp bir derneğe mal etmek dar kafalı bir düşüncedir. Sıkıştığında hemen suçu bir gruba atmak basitliktir. Asıl görülmesi gerekenin üstünü örtmektir. Ben tek dernek bilirim o da Türkiye. Gerisi hikâye. Derneklerin hiç birine inanmıyorum. Basit basit bahanelere sığınıp kendi orjininizi sümen altı etmeyin. Mesela senin orjinin nedir. Belli midir? Nereden gelir? Biraz geniş bakın olaylara. Malatya'nın menfaati için gelişmesi için ne gerekiyorsa onu yapmak lazım. Bak malatya haber doğru bildiklerini Malatya menfaati için yazıyor. Bazı haberlerini ben de beğenmiyorum. Ama MALATYA menfaatini düşündüklerine yüzde yüz eminim. Benim için en önemlisi de bu. "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" M. Kemal Atatürk
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Ali hemşerim, gerçek durum şu: 18 yıllık AKP iktidarında bu şelaleciliğin açmadığı kapı yok. Kadrolar, iş ve ihaleler, belediye meclisleri vsvsvs hep bu referansla dolduruldu. Liyakat, adalet hak getire... Kelimenin etimolojisine gireceğine sağından solundan şelaleciliği, oradan olmanın nasıl bir anahtar haline geldiğini sor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Söz konusu dernek bunu kullanmış olabilir. Yalnış bişey. Bir çok dernek sağcısı solcusu her dernek oluşum bu anlamda yalnış işlere girişmiştir. Ben ihalelere işlerim nedeniyle giriyorum. Bir firma ihale alamadığı zaman inanın hemen selaleciler bırakmadı diyor. Yok öyle bir şey eminim. Ya da başka bir firma aldığında bunlar selaleci diyorlardı. Belediyeleri bir incelemek lazım kaç kişi var bu derneğe mensup. Veya üyesi. İnanın Darendedeki şeyhin Akcadagdaki şeyhin müritleri kadar değildir. Tahmin benimki. İstersen gidip sayabilirsin. Bunları çoğaltabiliriz. Ha bir de isteyen istediği derneğe üye olabilir sevebilir mensubu olabilir. Bu benim için hiç onemli değil. Ben insan olarak bakarim. Mesele nedir hemşerim biliyor musun? Ortada bir şelale var. Onu diline dolayan popüler oluyor. kendi başarısızlığını beceriksizliğini derneğe bağlıyor. Ben yaşadım. Elbette bütün derneklerde olduğu gibi mevzu bahis dernek de yalnış yapmıştır. Ama her işte bunu öne çıkarmak işin aslını gözardı etmektir. Ben Malatya için faydalı bir şey üreten kimse ona bakarım. Başımın tacıdır. Hangi fikir düşünceye sahip olursa olsun. Böyle geniş bakmak lazım bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Çok doğru bir yaklaşım. Nitekim Viyana Kuşatması'na dikkatlerinizi çekmek istiyorum sevgili dostlar. Viyana'yı alsak Avrupa bizin olacaktı belki de. Esas suçun Kanuni Sultan Süleyman'da olduğunu düşünüyorum. Teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Yesilyurt belediye akp sozculeri sizler yurt disina insan ihracati yapiyorsunuz kendi baskaninizi yetkilileri suclamiyorsunuz chp ataturku ismet pasayi Sucluyorsunuz bunlar olmasaydi sizler bu topraklarda yasayamazdiniz atatur ismetpasa arkadaslari ve turk milleti vatan bayrak icin calisdi sizler ne yaptiniz onun hesabini verin millete
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Bu kucuk meclis kapali kapilar ardinda boyle sacmaliyorlar Allah bilir buyuk mecliste nasil sacmaliyorlardir
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyirci (2 yıl önce)
    Ramazan yakıcı şelale derneğinin, ilce teşkilatının ve il başkanının ortak adayıdır.Eline yazılan ve konuştukları akla zarar siyasettir.Belediyeciligin B sinden bile anlamadığı saray medyasından duyduğu cümleleri sarf etmesiyle tescillenmistir.Cinar hasbelkader giderse il başkanının ortağı , şelalenin onayı ve İlçe başkanının önümüzdeki dönem önünü açma pazarlığı ile onay almıştır.Hayirli olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • YıKaMaCı (2 yıl önce)
    Bunlara rahmetlik kemal sunal ın filmindeki gibi bir hakim lazım yağlı kazığa oturtsun
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet kaya (2 yıl önce)
    kimi, kaça, ne zaman , kiminle, hangi akla hizmeten gönderdiniz ? soru çok ama cevap hep aynı. chp zihniyeti,fetö, pkk,vatan haini, terörist. nasılsa hesap soran yok. vur patlasın, çal oynasın!
    0
    0
    Yanıtla
  • DİLAVER GÜR (2 yıl önce)
    Vallahi zeytinyağı gibi suyun üstüne çıkmaya çalışıyor.. Yemezler.. Yapılan doğrumu yanlış mı cevap verin hepsi o kadar..
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (2 yıl önce)
    Yeşilyurt ve civar kasabalarda CHP iktidar olduğu yıllarda silme CHP ye oy çıkardı. Ondan dolayı Yeşilyurt a İsmetpaşa ismi verildi. Sayın Yakıcı nın çocukluğu da sanırım , babasının yada dedesinin CHP ye oy verdiği yıllara dayanıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal (2 yıl önce)
    Belediyenin kırtasiye alımları ilgili sıkıntıların üzerine ciddi şekilde gidilmeli semt konaklarına ve millet kütüphanesine doğrudan alımla ürün veren tedarikciler ve satanlar listesine bakmak lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • kesin baskanin kitapci akrabasindan aliniyordur
    0
    0
    Yanıtla
  • alp (2 yıl önce)
    Geçen senelerde kendi kendilerine pariste UNESCO ödülü verince eleştirdik ama bu senaryolar ile en azından en iyi senaryo dalında OSCAR'ı hakkettiler... OSCAR goes to Çırmıhtı Belediyesi...
    0
    0
    Yanıtla
  • alperen (2 yıl önce)
    2023 yılında seçim zamanı bu konuları değerlendireceğiz hakkımızı helal etmiyorum. Evraka imza at giden gelmesin neyin kafasını yaşıyorsunuz. Balık baştan kokmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Sayın konuşmacı İçinde yaşadığınız zamanda yaşananları görmeyip veremediğiniz cevap yerine, 85 sene geriye gitmeyi tercih ediyorsanız ve örnek veriyorsanız?Biri de kalkıp100,200,,300 450 sene geriye gider örnek verirse ne diyeceksiniz?Hâla Neyin savunmasını yapıyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    ilk genel seçimlerde ,erken ya da 2023 de akp büyük bir yenilgi alacak.beklenenin de çok altında oy alacak.bu söylemler azar azar akp yi bitirdi.haberleri yok...
    0
    0
    Yanıtla
  • cemc (2 yıl önce)
    Chp neymıs be.. Herseyın altından cıkıyor.. ??
    0
    0
    Yanıtla
  • YAVUZ HIRSIZ (2 yıl önce)
    Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Kardeşim insanda biraz utanma olur. Yaptığınız pisliği anca böyle savunurdunuz. çok basit sorular var ve siz bunlara cevap veremiyorsunuz. Niye mi. Kesin sizlerde bu işin içindesiniz. Belediyeye veya sizlere para veyahut araç ekipman gibi maddi değeri olan rüşvet sayılabilecek bir şeyler verdiler mi. Sadece bunu açıklayın yeterli. Yok İnönü yok CHP yok o yok bu laflarını da bir kenara koyunda, ileride çocuklarınızın dahi utanacak şeylerle uğraşmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hanifi (2 yıl önce)
    **Sayın Başkan Gri pasaport konusunda açıklama yapacakmısınız? —Siz benim 15 Temmuzda nerde olduğumu biliyormusunuz? **Efendim,konu ülke gündeminde.. —Biz o gece tankların önüne yattık tankların.. **Başkanım,Bakanlık soruşturma açmış? —Sabaha kadar meydanda tetikte bekledik.. **İlimizde iki müdür vali yardımcısı açığa alındı! —Partimizi bölemezler!Biz bu milletin hizmetkarıyız?Ramazan bey hele bak hele yemekte ne var?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hanifi bey tebrik ediyorum çok güzel yorum yazmışsın bukadar güzel anlatılır
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Yapılan işin savunulacak bir yönü yok. Esas neyi merak ediyorum. Bu zatı muhteremin hangi şartlarda yetiştiği, çocuk ve torunlarına nasıl öğütlerde bulunacağı. ALLAH ıslah etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNC (2 yıl önce)
    Size, sade ve net bir soru soruyorlar ve cevap bekliyorlar. Cevap veremediğiniz bir yana birde laf salatası yapıyor, konuyu başka yerlere çekmeye çalışıyorsunuz. Birde bıktık bu eski kafalardan, geçmişten çıkamamış, geçmişi savurup duran insanlardan. Gün bu gün kardeşim, bugüne ve yarına bakın, önünüze bakın artık. İyisiyle kötüsüyle geçmiş geçmişte kaldı artık. Vatandaş olarak yaptıklarınızı, savunmalarınızı izleyip, okuyup görüyoruz. Bu şekilde geçiştirmeniz işe yaramıyor. Şu anda karneniz bizim gözümüzde zayıf, sınıfta kalmak üzeresiniz. Yanlış bir işe yanlış demekte ne var. Haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır diye bir söz var. Böyle şeytanlaşmayın, her şey ortada, inkar yoluna gitmek, konuyu kapatmak la olmuyor. Yaptık bir hata deyin, tekrarlanmaması için tedbirler alın, belediyeyi bu pis işlere alet etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • koray (2 yıl önce)
    Şehrin ve ilçesinin ismi ülke gündemine kötü bir olayla geliyor ise bunun müsebbibi, olayı ortaya çıkaran değil olaya karışanlardır. Yakıcı ve benzerlerinin tek derdi sadece elde ettikleri statü ve ayrıcalıklardır. Tek korkuları da onları kaybetmek. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış misali konuşması normal bu nedenle. Ama ne yaparsanız yapın gideceksiniz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper (2 yıl önce)
    Allah adaleti ni ne zaman gösterecek bilmiyorum en kısa zamanda olursa sevinecez uzun vadede olunca hatalarını anlamıyor lar utanmadan biz şu yanlışı yaptıkta cezalandırıldık demezler Allah tan geldi diyip otururlar
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (2 yıl önce)
    Maşallah Yakıcı Siyaseti Becermeye Başlamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Ortada bir usulsüzlük var. Ortada para karşılığı yapılanbir insan kaçakçılığı var. Belediye bilerek veya bilmeyerek bu insan kaçakçılığına vesile olmuştur. Battalgazi belediyesi bu olayın içine çekilmeye çalışılmış ancak, konuyu anlayınca girmemiştir. Bu olay Yeşilyurt belediyesinin hangi ciddiyet ve özenle yönetildiğini ortaya koyuyor. Muhalefetin sorularına cevap vermek yerine konuyu buradan alıp Atatürk ve İnönü chp sine bağlamak bu işi sulandırmaktan ve suçu kabullenmekten başka bir şey değildir. Demek ki akp li belediye meclis üyelerinin bu konuya verecek makul ve mantıklı bir cevabı bulunmaktadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • BİRİSİ (2 yıl önce)
    artık bıktık yeter kabiliyetsiz ve sorumsuz hatta utanma olamayan siyasetçilerden bıktık
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    tükürmüşler yağmur yağıyor demiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Boybeyi (2 yıl önce)
    Sonuçta ortada yapılan bir organizasyon hizmeti var ama bu hizmetin karşılığında verilen paralar nerde ? Kimler aldı? Neden bunlar sorulmuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Tr44 (2 yıl önce)
    Herkes yapmış cnm çınar başkan yapmış çokmu vaybe geldiğimiz noktaya bak yapılan açıklamaya bak
    0
    0
    Yanıtla
  • Müdafa-i Hukuk (2 yıl önce)
    İşin en komik yanıda neresi biliyor musunuz? Cumhuriyet Türkiye’sine ve Türk Milletine karşı İngilizler tarafından kurdurulan İhvan Örgütünü “radikalce” savunup, diğer taraftanda Cumhuriyet ve millet savunucusu gibi gözüküyorlar ya en çok da buna gülüyorum. ? Yine de “radikal” beye ufak bir cevap vermek isterim. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu olan 1923 yılından 1961 anayasa değişikliğine kadar “kuvvetler ayrılığı” değil “kuvvetler birliği” sistemi vardı. Yani Montesque’nin neredeyse tüm dünyada uygulanan “kuvvetler birliği” modelini uyguladık. Ancak 1961 anayasa değişikliği ile Jean-Jacques Rousseau‘nun “kuvvetler ayrılığı” modeline geçebildik. Anayasa Mahkemesi, MGK gibi fren denge mekanizmaları bu yıllarda oluştu. Yani kısacası Atatürk dönemi ruhu gereği “tek adam” inönü dönemide lafzı gereği “ikinci adam” modeli olarak yürümek zorundaydı. Diğer bir konu Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Enver Sedat’ı Halkının gözü önünde canice katleden Halid bin islambuli’nin resmini duvarınızdan indirmezsiniz sonrada kalkıp düşüncenşn özgürleşmesi için yönetimi halka bireye indiren Mustafa Kemal’e ve İnönüye etmediğiniz laf kalmaz. Kusura bakmayın beyim! Sizde işler nasıl bilmeyiz lakin Türk milletinde kim e devletten soy ağacına baktıysa hepsinin ki köylere dayandı saraya değil! Böyle durumlarda Gazi’nin bir sözü hep aklıma gelir “... Milli Mücadeleye inananlar kadar inanmayanlarda vardı.” 1)S Yalçın İhvan Sevgisi 2) Şevket Süreyya Aydemir İkinci Adam 3) M K Atatürk Nutuk 4) Çınar Menderes İslamcılık 5) Necip Mahfuz Başkanın Öldürüldüğü Gün
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Hic kimse ismet pasaya chp camur atamaz sizlerin yapmis oldugu yolsuzlugun hesabini Vatandasa verin
    0
    0
    Yanıtla
  • Adamlar Allahtan korkmuyor milletemi hesap verecek Ismet paşaya çamur atmak aklı beyni imanı insanlığı olmayan yaratıklar işi olmalı ismet paşayı Yunan ve onların kalıntıları sevmez malatyanın havası suyu haram olsun paşamızı sevmeyene
    0
    0
    Yanıtla