SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Babamız Gibiydi"

0
Güncellendi - 2019-11-25 07:27:57
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, kendisini okutan emekli ilkokul öğretmeni Hamza Aşıcı’ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Başkan Güder, 1974 yılında Yaka ilkokulu o zamanki ismi Mezere İlkokulunda öğretmenlik yapan Hamza Aşıcı’yı evinde ziyaret etti. Yıllar sonra öğrencisini karşısında gören emekli öğretmen, büyük mutluluk yaşadı. Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette ilkokul öğretmeninin elini öperek gününü kutlayan Başkan Güder, öğretmenlik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu belirtti.

AŞICI: “ONUNLA GURUR DUYUYORUM”

Eski öğrencisini karşısında gören emekli öğretmen Hamza Aşıcı, gözyaşlarını tutamadı. Aşıcı, yaptığı açıklamada; “Eski Malatya’da bir süre öğretmenlik yaptım. Orada bizim arazimiz de vardı. Ben aslen Orduzuluyum. O dönemler Orduzu’dan Eski Malatya’ya mesleğimi icra etmek için yaya olarak gidip geliyordum. O dönemlerde eğitim görmek için çok uzak yerlerden gelenler de vardı. O dönemde yaka köyünde oturan öğrencilerden çok dışarıdan gelen öğrenciler vardı. Ama bizde elimizden geleni yapmaya çalışıyorduk. Okuttuğum öğrencilere sadece eğitim vermiyorduk. Eğitim vermenin yanı sıra eksiklerini gidermeye çalışırdık. Üzerinden çok zaman geçmesine rağmen öğrencilerimiz sağ olsun her zaman halimizi hatırımızı sormak için bizi ziyaret ediyorlar. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder evladımızda sağ olsun 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bizi ziyaret etti. Bu ziyaret bizleri ziyadesiyle memnun etti. Onunla gurur duyuyorum. Kendisinden Allah razı olsun. İnşallah kendisinin Malatya’ya çok büyük hizmetleri olur. Önemli olan çocukları yetiştirmek ve geliştirmektir. Ne mutlu bizlere ki çocuklarımızın öğrencilerimizin eğitimlerinde söz söylemişiz. Öğrencime bu ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Görevinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN GÜDER: “SADECE ÖĞRETMEN DEĞİL, BABAMIZ GİBİYDİ”

Tüm öğretmenlerin Öğretmenler gününü kutlayan Başkan Güder, “Samanköyü’ne bağlıyız. Bizim köyde aslında okul vardı. O dönemlerde Yaka köyünde eğitim biraz daha iyi olduğundan dolayı Yaka köyünde bulunan okula gidiyorduk. O dönemlerde öğretmenimin de belirttiği gibi çok uzak yerlerden gelen öğrencilerde vardı. Mesela Dilek’ten gelenler vardı. Eskiden kış mevsimi çok çetin geçiyordu. Bizler o zamanda eğitimimiz için çok cefa çektik. Kıymetli hocama çok teşekkür ediyorum. Ellerinden öpüyorum. Bize çok emekleri geçti. Bize öğretmenden ziyade bir baba gibiydi. Kıymetli hocamdan Allah razı olsun. Allah İman, sağlık ve huzur nasip etsin. Hocam yetiştirdiği evlatlar olsun, öğrenciler olsun taktire şayan ve örnek öğretmenlerimiz arasındadır. O zaman köyde hocamı içselleştirmişti. Hocam o bölgede yabancı diye telakki edilmiyordu. Köy halkı hocamı her zaman bağrına basıyordu. Oda bizleri bağrına basıyordu. Kendisine tekrardan teşekkürü bir borç biliyorum. 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyorum. Tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun” dedi.

Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, eski ilkokul öğretmenine çiçek ve Malatyaspor forması takdim etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız