SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tuttuğunu Koparan Bir Rektör"

0
Güncellendi - 2020-01-08 07:01:20
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’u ziyaret ederek, üniversitenin Battalgazi Tarım yerleşkesinde yapılacak olan ve yürütülen projeler ile çalışmalar hakkında istişarelerde bulundular.

Ziyarette konuşan Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, ziyaretin çalışmalar için istişare amaçlı olduğunu ifade ederek, ziyaret için teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Üniversitemizin ilk yerleşkesi olması nedeniyle Battalgazi’deki Tarım Yerleşkemiz bizim için medarı iftiharımızdır. Biz her daim bizim kapımız açıktır, burası Malatya’nı kendi öz üniversitesidir.  Üniversitemizin Malatyalı hemşehrimiz merhum 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın ismini taşıması onur ve gurur kaynağımızdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversitemizin Malatya’da açılmasını istemesinin sebebi merhum Turgut Özal’ın isminin yaşatılmasıydı. Gelişim sürecinde çok güzel projelerimiz var. Süreç içinde bunları kamuoyu ile paylaşacağız.  Amacımız, üniversitemizi uluslararası marka bir üniversite yapmak, ülkemizin ve şehrimizin ekonomisine aynı zamanda katma değer sağlamaktır.  Bizlere güzel ev sahipliği gösterilmesi konusundaki hassasiyetten dolayı Battalgazi Belediyesi Başkanımız Osman Güder’e teşekkür ediyoruz. Bizler akademik kadrolarımızla burada bilim yapacağız. Sizlerde burada birer yerel otorite ve dinamikler olarak Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Başkanlarımız ile koordineli olarak, milletvekillerimizin de desteği ile üniversitemizin önümüzdeki süreçte 5 yıl içinde öğrenci sayısını 10 bin ile 20 bine ulaşacak şekilde çalışma yürütüyoruz. Bizlerde Battalgazi Belediyemizin her türlü projesine partner olmak ve bilimsel katkı sunma ve elimizden geleni yapma konusunda hazırız. Ziyaret için teşekkür ediyoruz. “ dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise , “Malatya’da ikinci bir üniversitenin kurulması, Malatya için, bizler için ayrıcalık olarak biz kabul ediyoruz. Bu bağlamda daha önce siyasetin içinde iken, Malatya’da ikinci bir üniversitenin kesinlikle kurulması gerektiğini, bu hususta milletvekillerimiz başta olmak üzere parti teşkilatımızla beraber o zaman bir çaba sarf etmiştik. Şükürler olsun ikinci üniversitemiz Malatya’mıza ve Battalgazi’mize kurulmuş oldu ve isminin Özal ile anılmış olması da bizim için bir ayrıcalıktır, aslında Malatyalı olmak bir ayrıcalıktır. Çünkü Malatya dediğimizde 81 il içerisinde fikirlerin, düşüncelerin neşv ü nem olduğu, kök saldığı ve buradan Türkiye’ye yayıldığı bir il olarak biliyoruz. Malatya hepimizin ortak paydası. Gerek üniversitemiz, gerek idari kadrolarımız olsun hepimizin amacı özelde Malatya’mızı hakkettiği yere taşımak, bunun için çaba ve gayret sarf etmek. Bu yönüyle üniversiteler önemli işler yükleniyorlar. Rektörümüz Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’u daha önceden de tanıyoruz, hakikaten azimli, kararlı ve dirayet sahibi bir hocamız. Kendileri rektör olarak atandığında Malatya’nın bir değer kazandığını biz o zamanda dile getirmiştik.  Tuttuğunu koparan bir rektörün ikinci kurulan üniversitemize atanmış olması bizleri sevindirmiştir. Hep birlikte Turgut Özal Üniversitemize, Malatya’mıza, Battalgazi’mize ne kazandırırız, onun çabası ve gayreti içindeyiz. Zaman zaman medyada bizler adına yanlış algılar yürütülebiliyor. Ama biz biriz ve bir bütünün parçalarıyız.” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Malatyasevdalisi (4 yıl önce)
    Işiniz gücünüz insanları kıskanmak kötülemek. Bunun yerine destek verin Malatya ikinci üniversitesi ile daha iyi yöne dogru kalkınsın. Acın bakın kadıncağızin emeğine çalışmalarına . Bilgi yok fikir cok. Allahtan korkun bi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Başkan malatya sizden hizmet bekliyor siz neyin peşindesiniz malatyalı akılerdiremiyor size
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (4 yıl önce)
    allah var. yeşilyurt belediyesi daha güzel çalışıyor yeşil alan konusunda güzel çalışıyor. diğer aktiviteler konusunda da. vatandaşın menfaitine ne lazımsa hayata geçiiryor
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa (4 yıl önce)
    sayın başkan, siz de tuttuğunuzu koparmaya başlayın artık. seçileli neredeyse 1 yıl olacak, bu boş ziyaretlerden sıkıldık. 350 bin nüfuslu battalgazi ilçesi sizden hizmetler bekliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feyzi (4 yıl önce)
    Sayın başkan batal gazi eski malatya yolu patates tarlasına beziyo yoların durumu galiba görmüyosun her yıl yapıp yıkıyosunz yoların durumu bibak çevre yolu yok çifci gübre fiyatı mazot fiyatı çifçiye vereceyi desteyi mazotu düşür ve gübre fiyatını bi düşün hayvan yemi fiyatı saman fiyatı siz ünüverste ya ne anlar çifçi halinde
    0
    0
    Yanıtla
  • itiraz44 (4 yıl önce)
    Sayın başkan protokole ayırdığınız zamanı vatandaşa ayırsanız hem hizmet etmiş olursunuz hem de aldığınız maaşınız helal olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.ali (4 yıl önce)
    Rabbim esirgeye,rabbim,elemtere fiş kem gözlere gözlere sis
    0
    0
    Yanıtla
  • ABUZER (4 yıl önce)
    ablası vekil olursa tabiki tuttuğunu koparır. önemli olan üniversite açmak değil. dışarda milyonlarca üniversiteli işsiz dolaşıyor. önemli olan ülkeyi bir adım ileri atabilecek vasıflı üretken nesil yetiştirmek. 25 yaşına kadar okul sıralarında işine yaramayan bilgilerle nesli köreltmenin anlamı yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akcadagli (4 yıl önce)ABUZER isimli kullanıcı yorumuna
    Abuzer dayı ver elini öpen ne kadar doğru söylemişsin Allah'ına GURBAN
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (4 yıl önce)
    Karşılıklı methiyeden başka somut bir şey yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • serkan (4 yıl önce)
    Ben oranin ogrenci sayisinin 500 u gectigini gormedim .toplasan 1000 ogrenci ancak cikar .iyi bolumler acilmali mesala tip.fakultesi ilahiyat muhendislik .yoksa hicbirseye yaramaz
    0
    0
    Yanıtla