SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gün, Bir ve Beraber Olma, Kenetlenme Günüdür"

0
Güncellendi - 2020-02-28 19:58:55
A- A+ PAYLAŞ

Suriye İdlib'de, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı yapılan hain saldırı nedeniyle Malatya'da da tepki mesajları yayınlandı.

33 askerimizin şehit olduğu saldırı nedeniyle yayınlanan mesajlar şöyle:

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçleri tarafından gerçekleşen hain saldırıda şehit düşen askerler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Çakır, "Gün bir ve beraber olma, kenetlenme ve tek yürek olma zamanıdır. Şanlı Türk bayrağımızı evlerimize ve iş yerlerimize asarak bir kez daha dünyaya; bu aziz milletin bir ve beraber olduğu mesajını verelim. Devletimizin ve askerimizin her zaman yanındayız. Mesele siyasi değil memleket meselesidir, bunu da en iyi bilen ferasetli Türk milletidir. Vatansever milletimiz her daim, her karışı kanla yoğrulan bu aziz vatanın ve devletinin yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir. Mehmetçiklerimize yapılan hain saldırı sonuçları rejim güçlerine en ağır şekilde vurduğumuz ve vurmaya devam ettiğimiz ağır darbeler devam etmektedir. Devletimiz, milletimiz ve ordumuz çok güçlüdür, şunu herkes iyi bilmeli; hiçbir vatan evladımızın kanı yerde kalmayacaktır. Suriye İdlib’deki alçak saldırıda şehadete kavuşan kahraman vatan evlatlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet; gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Rabbim şu mübarek ayların ve gecelerin hürmetine sen şanlı ordumuzu; nusretinle ve kudretinle her daim mansur ve muzaffer eyle."dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, idlib'de şehit düşen Mehmetçikler için yayımladığı baş sağlığı mesajında saldırıya tepki göstererek, “Tüm kalbimiz ve dualarımızla vatan, millet ve bayrak uğruna mücadele veren şanlı ordumuzun yanındayız. Şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağolsun” dedi.

Mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Gürkan, “Suriye'nin İdlib kentinden gelen acı haber hepimizi derinden üzerek, yüreğimizi yaktı. İdlip kentinde rejim güçleri tarafından gerçekleşen hain saldırıda şehit düşen 33 kahraman Mehmetçiğimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Gün birlik ve beraberlik günüdür” ifadelerini kullandı.

Hain ve alçak saldırıya hak edildiği şekilde cevap verildiğini vurgulayan Başkan Gürkan, “Türkiye hiçbir saldırıya sessiz kalacak bir devlet değildir. Türkiye, kendi coğrafyasında barışın, huzurun ve güvenliğin yegâne adresidir. Mehmetçiğimizin büyük zaferler kazanacağından şüphemiz yoktur. Allah tüm güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin. Şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağını bir kez daha bütün dünyaya göstererek, saldırıların hemen ardından gerçekleştirilen askeri hamlelerle ortaya kondu” şeklinde konuştu.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, Suriye’de rejim güçleri tarafından yapılan saldırı kınandı.

Suriye’nin İdlib kentindeki Türk askerlerine Esed Rejimi tarafından düzenlenen hava saldırısında 33 askerin şehit edilmesi sonrası Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada yaşanan saldırı sert bir dile kınandı. Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, “Sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda bölge ülkelerinin, bölgedeki halklarının da istikbali için mücadele eden, milyonlarca Suriyeliyi yıllardır misafir eden, Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunan, mazlumun ve mağdurun yanında olan Türk Silahlı Kuvvetlerimize yönelik Esed Rejimince gerçekleşen hain ve alçak saldırıyı şiddetli kınıyoruz. Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Türkiye’nin ve milletimizin bağrında çıkmış olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, şanlı tarihimizin vermiş olduğu sorumluluğu dün olduğu gibi, bugün ve yarında yerine getireceğine inanmaktadır. Hain saldırıda şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan Rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Suriye’nin İdlib kentinde hain Esad güçleri tarafından gerçekleşen saldırı sonu şehit düşen Mehmetçiğimiz için başsağlığı mesajı yayımladı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, mesajında birlik beraberlik vurgusu yaparken, şunları ifade etti: “Mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaip kandilinde Suriye’nin İdlib kentinden gelen acı haber yüreğimizi yaktı. Kendi halkına zulmeden terörist Esad, bölgedeki sükûneti sağlamak adına İdlib’te olan Mehmetçiğimizi hedef almıştır. Rejim güçlerinin hain saldırısı üzerine çok sayıda Mehmetçiğimizin şehit olduğunu derin bir üzüntü ile öğrendik. Gece saatlerinde gelen haber Türk halkının yüreğine bir kor olarak düşmüştür. Hain saldırıya milletimizin de desteği ile anında karşılık verildi. Saldırıda hayatını kaybeden şehitlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Ciğerimiz kor gibi yansa da, milletimizin vakur duruşuyla tüm dünyaya tek yürek olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Üç ayların başladığı bu mübarek günlerde şehitlerimizin acısını yaşıyoruz. Yaralı çocuklarımızın vatan uğruna kanlarını ve canlarını, gözlerini kırpmadan veren çocuklarımızın gösterdiği kahramanlıklarını tüm dünya ibret ve korkuyla izliyor. Bizler genlerimizden gelen kahramanlıkları dünyanın sonuna kadar sergileyeceğiz. Dünya ölüme gülerek giden evlatlarımızın kahramanlıklarını izliyor. Hükümetimiz yapılan hain saldırıya karşın bütün adımları atacağından hiç şüphemiz yoktur. Hainlere hak ettiği şekilde cevap verilecektir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Mehmetçiğimizin büyük zaferler kazanacağından şüphemiz yoktur. Allah tüm güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin. “De ki: Ey kafiler yenileneceksiniz ve toplanıp cehenneme sürüleceksiniz. (Al-i İmran/12) Milletimizin başı sağ olsun."

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçleri tarafından gerçekleşen hain saldırıda şehit düşen 33 Kahraman Mehmetçik için başsağlığı mesajı yayımladı.

Türk Milletinin özgürlüğü ve bağımsızlığına yönelik gerçekleşen hain saldırılara karşı millet olarak her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmeleri gerektiğini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili gecesinde, ülkemizin varlığı, bağımsızlığı ve özgürlüğüne yönelik gerçekleşen hain saldırıları bertaraf etmek, terörist unsurları ortadan kaldırmak ve albayrağımızın ilelebet bu topraklarda dalgalanması uğrunda canını ortaya koyan Kahraman Mehmetçiklerimize yönelik gerçekleşen hain saldırı hepimizi derinden üzmüştür. Gerçekleşen hain saldırıda şehitlik şerbeti içen 33 Kahraman Mehmetçiğimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri başta olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve aziz milletimize başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Yaşanan hain saldırıda yaralanan Kahraman Mehmetçiklerimize de Yüce Rabbimden acil şifalar diliyoruz. Etnik ve dini kökeni ne olursa olsun şehit kanlarıyla sulanmış bu aziz vatan topraklarında ve albayrağımızın gölgesi altında hür ve bağımsız yaşayan milletimizin her bir ferdinin, sağduyulu, sakin ve metanet içerisinde vatan topraklarına sonuna kadar sahip çıkma günüdür. Millet olarak hep birlikte hareket ederek, aziz şehitlerimizin bize bıraktığı mirasa sonuna kadar sahip çıkmalıyız. Ülkemizin varlığı ve bağımsızlığı uğrunda cephede alın teri döken, canını vermekten bir an olsun imtina etmeyen, gösterdikleri fedakârlıklarla isimlerini şanlı tarihimizin altın sayfalarına yazdıran kahraman Mehmetçiklerimiz kalbimizin en müstesna yerindedir. Ülkemizi parçalamak ve bölmek adına asırlardır plan yapanlara karşı tarihin her döneminde büyük zaferler kazanmış kahraman bir ecdadın torunları olarak, yine birlikte hareket edeceğiz, bu zor zamanlarda kenetleneceğiz, birlik ve beraberlik ruhuyla hareket edeceğiz ve bizi birbirimizden ayırmak isteyen iç ve dış hainlerin bütün planlarını yine bozacağız. Bizlerde şu anda cephede hainlere karşı mücadele eden bütün güvenlik güçlerimizin başarılı neticeler almaları için dua ediyoruz. Cenab-ı Allah vatanımızı ve milletimizi her türlü tehlikelerden korusun, kahraman Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun.” dedi.

Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz

“Üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili gecesinde, ülkemizin varlığı, bağımsızlığı ve özgürlüğüne yönelik gerçekleşen hain saldırıları bertaraf etmek, terörist unsurları ortadan kaldırmak ve albayrağımızın ilelebet bu topraklarda dalgalanması uğrunda canını ortaya koyan Kahraman Mehmetçiklerimize yönelik gerçekleşen hain saldırı hepimizi derinden üzmüştür. Gerçekleşen hain saldırıda Şehit olan Kahraman Askerlerlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri başta olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve aziz milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Bizlerde şu anda cephede hainlere karşı mücadele eden bütün güvenlik güçlerimizin başarılı neticeler almaları için dua ediyoruz.

Cenab-ı Allah vatanımızı ve milletimizi her türlü tehlikelerden korusun, kahraman Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun.”

Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, İdlib'deki rejim güçlerinin askerimize yönelik hain saldırıya ilişkin "Acımız büyük, İdlib'den aldığımız haberle ciğerimiz yandı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.

Özcan yazılı mesajında “Mübarek kandil gecesinde İdlib’den gelen acı haberle ciğerimiz yandı. Uluslararası anlaşmalar çerçevesinde İdlib'de bulunan sivil can kayıplarını önleme, sınırlarımızı güven altına almak ve barışı koruma misyonunu üstlenen Mehmetçiğimize, Suriye rejim güçleri tarafından yapılan alçak saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu saldırıyı yapan alçaklar, bizim sabrımızı sınamanın sonuçlarını en kısa zamanda görecektir. Türk milleti, bölünmez bütünlüğünü yok saymaya cüret edenlere tarih sahnesinde her zaman karşılığını vermiştir. Hain ve acımasız saldırıyı gerçekleştirenlerin hak ettikleri cezayı alacaklarına dair en ufak bir şüphem yoktur. Sadece yüreğimizle değil, sadece duamızla değil, aynı zamanda bütün varlığımızla, canımızla bu vatan görevinde devletimizin ve milletimizin yanındayız. Bugün her zamankinden daha güçlü şekilde biriz ve birlikteyiz.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Allah, vatanı korumak için yaptığı bu mücadelede şanlı ordumuzu ve Mehmetçiğimizi muzaffer eylesin." ifadelerini kullandı.

Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu

Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan 33 Mehmetçiğin anısına amatör maçlarda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını, takımların sahaya siyah kol bandı ve pankartla çıkabileceklerini duyurdu.

MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kulüplerimizin dikkatine; Suriye'nin İdlib bölgesinde bulunan askeri güçlerimize rejim unsurları tarafından düzenlenen hain saldırı sonucu şehit olan askerlerimizin anısına 29 Subat-1 Mart tarihlerinde bölgemizde oynanacak bütün spor müsabakaları öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması, ayrıca dileyen kulüplerimizin müsabakalara siyah kol bantı takmaları ve

‘Milletimizin başı sağolsun. İdlib’deki şehitlerimizi saygı ile anıyoruz’ yazılı pankartla sahaya çıkabileceği hususunu önemle rica ederim."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Cahit (4 yıl önce)
    Kürsüye çıkıp espiri yapan sırıtan siyasiler birlik ve beraberliğimizi bozar bu Birlik ve beraberliği önce İktidara oy veren 22 milyon sağlamalı onlar iradesini vakfettiği şahsa kürsüye çıkıp da kendini kontrol et diyemiyor ise kusura bakmasınlar belalar musibetler dönüp dolaşıp birgün kendilerini de bulur
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Allahü ekber rabbim dinimizi ve vatanımızı bayrağımızı miletemizi esirgeyesin (amin)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (4 yıl önce)
    Şu siyasiler olmasa millet daha iyi olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • bulent (4 yıl önce)
    gün idlibten bir an once çekilme günüdür...yazıktır..
    0
    0
    Yanıtla
  • Devlet biziz (4 yıl önce)
    Öncelikle şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet kederli ailesine sabır dilerim. Bu fidanları dibsiz kuyu ve sonu olmayan bataklığa gönderen leri rabbime havale ediyorum sadece şunu sormak istiyorum burada ölen kim öldüren kim kimler kazanıyor kimler kaybediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Kara (4 yıl önce)
    Gün bir ve beraber olduğumuzu gösterme günüdür, en güzel mesajı da vekilimizin dediği gibi evlerimize ve iş yerlerimize asacağımız bayraklarla veririz.
    0
    0
    Yanıtla