SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Günde 25-30 Yangına Gidiyoruz" Dedi ve Uyardı

0
Güncellendi - 2018-07-27 05:58:16
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Dairesi Başkanı Hanifi Acar, yaz aylarında günde 25-30 arası yangına müdahale ettiklerini, bunların yüzde 90’nın anız, ot ve bahçe yangını olduğunu belirterek, bu konularda vatandaşları dikkatli olunması konusunda uyardı.

Acar, ”Yaz aylarındaki sıkıntılarımızdan biri anız, ot ve bahçe yangınları. Malatya ‘ günde 25- 30 arası yangına gidiyoruz bunların yüzde 90’nı anız, ot ve bahçe yangını. En küçük bir yangın söndürülmese diğer bölgelere sıçrayarak büyük bir felakete sebep vermektedir” dedi.

Yaz aylarında meydana gelen bahçe, ot ve anız yangınları konusunda vatandaşları uyaran Acar, "Yaptığımız istatistiklerden bahçe yangınlarının çoğunun bahçe temizliği yapıldıktan sonra oradaki çalı ve çırpıyı temizlemek için yakarak birçok yangına sebep verebilmekteler. Ayrıca piknik yapan vatandaşlarımızın piknik sonunda ateşlerini kesinlikle söndürmeleri gerekmektedir, söndürülmemiş sigara izmaritlerini kesinlikle bahçelere ve otlu alanlara atmamalılar. Arazilere, ormanlara ve tarlalara cam şişeleri atılmamalı ve atılmış olanları da toplanarak emniyetli bir yere bırakılmalı ya da gömülmeli böylece birbirimiz yardımcı olarak yangınlara daha aza indire biliriz. Malatya Büyükşehir İtfaiye Hizmetleri Dairesi Başkanlığı olarak anız ve ot yangınlarına karşı bir broşür bastırdıklarını ‘Anız yakarak geleceğini karartma ‘ sloganımız bu çünkü anızları yaktığımızda bununla birlikte toprak içerisinde faydalı canlılar ve organik maddeleri de yakmış oluyoruz. Bir sonraki yıl verimi artırmak için daha fazla gübreye ve ilaca ihtiyaç var, böylece daha fazla ilaçlı daha fazla suni gübreli gıdaları tüketmiş oluyoruz” diye konuştu

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Malatya (5 yıl önce)
    Murat bey isterseniz bir gün itfaiyeye beraber gidelim günde kaç olaya gidildiğini beraberce görelim bence başkan bey az bile söylemiş neticede Malatya'nın 13 ilçesi var bunuda göz ardı etmemek lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Günde 25-30 yangın oluyor mu Malatya'da, yoksa ayda 25-30 yangına mı gidiliyor? Ya da 25-30 olay mı oluyor da itfaiye müdahaleye gidiyor. son 1 aydır herhangi bir yangın haberi de almadık Allah'a çok şükür. SONUÇTA ANLAMIŞ DEĞİLİZ GÜNDE 25-30 YANGINI HANİFİ BEY...
    0
    0
    Yanıtla