SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gurur Duydum, Düşünmem Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2018-10-06 04:27:42
A- A+ PAYLAŞ

REKTÖR KIZILAY'IN PROF.DR. FRANGİPANE'YE TEKLİFİ.. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 1976 yılından bu yana Arslantepe’deki kazı çalışmalarında görev alan, 1990 yılından sonra ise kazı heyeti başkanlığını üstlenen,  Roma La Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcella Frangipane’ye İnönü Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışması teklifinde bulundu.  Teklifin onur verici olduğunu belirten Prof. Dr. Frangipane ise ‘Düşünmem gerekiyor” diye yanıt verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Malatya Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü,   İnönü Üniversitesi, Roma La Sapienza Üniversitesi, Battalgazi Belediyesi ve İtalyan Kültür Merkezi’nin işbirliği ile dün başlayan 1. Uluslararası Arslantepe Arkeoloji Sempozyumunda  İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İtalya’da görev yaptığı La Sapienza Üniversitesi’nde emekli olacağı öğrenilen Arslantepe Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane’ye İnönü Üniversitesi’nde görev alması teklifinde bulundu.

Prof. Kızılay, Marcella Hanım’a daha önce de İnönü Üniversitesi’nde çalışması telifinde bulunduğunu belirterek “O zaman ‘Düşünmem lazım’ demişti. Aynı talebimizi yineliyorum” dedi. Prof. Kızılay, salonda bulunan protokol üyelerine dönerek , “Hocamızı üniversitemizde çalışması için ikna edin” diyerek destek istedi.

Teklifin onur verici olduğunu ifade eden Prof. Dr. Marcella Frangipane ise “Gerçekten gurur duydum. Bu konuyu düşünmem gerekiyor” sözleriyle cevap verdi.

Prof. Frangipane’nin İnönü Üniversitesi’nde çalışıp çalışmayacağı ilerleyen günlerde netleşecek.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • malatyalı (5 yıl önce)
    kabul ederse yanlış yapar. danışman olursa daha iyi olur.üniversitelerimizin ne durumda olduğunu bilmesi lazım .kabul de edeceğini sanmam.rektöründe bu teklifi aleni yapması kibar olmamış.eğer kabul etmezse nasıl açıklayacak sayın hanımefendi .bunca yıllık muhabbet yara alacak haliyle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (5 yıl önce)
    iste bana bunlarla gelin sayin rektor :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen kimsin...
    0
    0
    Yanıtla