SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Camilerimizi Çok Önemsiyoruz"

0
Güncellendi - 2019-10-19 02:37:20
A- A+ PAYLAŞ

Hacı Abdi Mahallsi'nde yapımı tamamlanan Hacı Abdi Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Açılışa Vali Aydın Baruş, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Hakan Kahtalı, Battalgazi Kaymakamı Abdülkadir Duran, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmada, “Camiler bizim medeniyetimizin simgeleridir, şehirlerimizin, köylerimizin simgesidir. Milletimizin iskân olduğu, vatan bildiği yerlere kurulmuş mühürlerdir.

Biz öyle bir milletiz ki ezan sesi duymadığımız yeri İslam Yurdu olarak görmeyiz ve bağımsızlığımızın en önemli işaretlerinden birisi minarelerinde özgürce ezanların okunduğu yerler olmasıdır. Rahmetli Mehmet Akif:

“Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli,

Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli" mısralarını yazarken bu hususu veciz bir şekilde ifade etmiş. Bugün de milletimiz bayrağı, ezanı, vatanı, bağımsızlığı için bu mücadelesini sürdürüyor ve yurdumuzun, milletimizin huzurunu bozmak isteyen hainlere karşı Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bugün de gerek sınırlarımız içerisinde gerek sınırlarımızın dışında canla başla mücadele ediyor. Barış Pınarı Harekâtı’nda yüce Mevla’ya erişen şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah mekânlarını cennet etsin diyorum.

Biz dünyaya, insanlığa barış, adalet götürmek isteyen bir milletiz. Bu arzumuz uğrunda da bu milletin evlatları daima canlarını feda etme onuruna sahip çıkmış bir millet. Bugün de Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu bölgeye barış getirmek için yapılan çalışmalarda çok şükür nihayete erecek ve oradaki insanlar da bu milletin adaletine, hakkaniyetine şahit olacaklar. Dualarımız onlarla. Bu mübarek cuma gününde de bu güzel mekânda bu dualarımızı eksik etmeyelim.

Camiler sadece ibadet edilen yerler değil camiler aynı zamanda sosyal mekânlar, bu sosyal mekânlarda çocuklarımız dini eğitimlerini alıyorlar, ahlak eğitimlerini alıyorlar ve burada milletine yaraşır evlatlar yetiştirme fırsatlarına, imkânlarına sahip oluruz. Onun için camilerimizi çok önemsiyoruz. Camilerimiz temiz, nezih ortamlar olmalı. Bugün de Hacı Abdi Mahallesi nezih ortama kavuşuyor. Bu camide çocuklarımız yanındaki Kur'an kursunda eğitimlerini alacaklar anne, babalarına, vatanlarına hayırlı evlatlar olacaklar.

Camiyi yaptıran başta dernek başkanımız olmak üzere tüm hayırseverlerimize çok çok teşekkür ediyorum. Bu mekânda nezih bir ortamda ibadet eden vatandaşlarımız burada edecekleri dualarla milletimize, askerimize güç verecekler. ” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dualar edildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız