SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hakemin Tavrı Bizi Derinden Üzdü"

0
Güncellendi - 2019-11-05 20:38:09
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, sarı-siyahlı futbol takımının Süper Lig'in 10. haftasında Kasımpaşa ile deplasmanda 2-2 berabere kaldığı maçta hakem Halis Özkahya'nın ciddi hatalar yaptığını savundu.

Kulüpler Birliği Vakfının olağanüstü genel kurul toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gevrek, BtcTurk Yeni Malatyaspor'un Kasımpaşa ile yaptığı maçta teknik direktör Sergen Yalçın ve oyuncu Robin Yalçın'ın kırmızı kart gördüğünün hatırlatılması üzerine, "Hata da futbolun bir parçası. Ancak pazar günü maalesef çok ciddi hatalar oldu. Kırmızı kart kararı çok ağırdı. Faul verilir mi verilmez mi tartışılan bir pozisyon var. Yediğimiz bir gol... Sergen Yalçın sakin biri. Hoca çizgiyi ihlal etmiş olabilir. Kart da verebilirsin. Hakemin tavrı ve vücut diliyle yaptığı hareketler bizi derinden üzdü." ifadelerini kullandı.

Hiçbir takımın hakem hatalarından etkilenmemesi gerektiğini vurgulayan Adil Gevrek, "Bir hakem; hocayı, futbolcuyu ve teknik adamı cezalandırabilir ama vücut diliyle yapmış olduğu hareketleri kamuoyu izlerse görür. Üstüne üstüne gitti. Biraz da olayı gerdi. Bizi ciddi bir şekilde üzdü. İnşallah bu hatalar tekrarlanmaz. VAR ile yüzde yüz adaleti sağlayamazsınız ama VAR, yüzde 80 hataların giderilmesi için." diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun Sergen Yalçın'a ceza vermesi halinde itiraz haklarını kullanacaklarını kaydeden Gevrek, "Mutlaka savunmamız olacak. Hoca ve futbolcu ceza alıyor. Hakemi de değerlendirmeleri lazım." şeklinde görüş belirtti.

- "18 kulübün Türk futbolu için mücadele etmesi gerek"

Adil Gevrek, Kulüpler Birliği Vakfının başkanlığına seçilen Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ve yönetim kuruluna başarı dileğinde bulundu.

Yeni yönetimin Türk futbolu için hayırlı olmasını dileyen Gevrek, "Hem olağanüstü genel kurulu yaptık hem de önemli konuları görüştük. Birlik ve beraberliğin olması çok önemli. Birbirimizle rekabet içindeyiz ama bir masanın etrafında 18 kulübün Türk futbolu için mücadele etmesi gerek. Bugün, o günlerden biriydi. Daha önce Kulüpler Birliği Vakfında beraber çalıştığımız Fikret Orman'a da teşekkür ediyorum. Yeni seçilen yönetime de başarılar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- "Anadolu'dan şampiyon çıkması lige ayrı bir renk katar"

Sarı-siyahlı kulübün başkanı, bir basın mensubunun "Bu sezon bir Anadolu takımının Süper Lig'de şampiyon olabileceğini düşünüyor musunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Şu an zirvede 3 kulübün olması çok önemli. Anadolu takımlarının şampiyonluk yarışının içinde olması Türk futbolunun kalitesini artırır. Neden olmasın? Anadolu'dan da şampiyon olsun. Bu, lige ayrı bir renk katar. Marka değerini artırır. İyi bir takımız. Süper Lig'de oynadığımız oyunla seyir keyfi veren bir takımız. Hedefimiz var. Yarışın içinde olmak isteriz."

Gevrek, şampiyonluk hedefiyle ilgili olarak da “Planlı şekilde gidiyoruz. Sportif anlamda hedefimiz olacak ama ekonomik dengeleri unutmamamız lazım. Bunları da dengeli götürmeye çalışıyoruz ve bu şekilde yola devam edeceğiz. Şu anda hedef konusunda bir şey söylemek doğru olmaz” açıklamasında bulundu.

-"Sergen hoca Beşiktaş’ın bir parçası ama bizim hocamız”

Beşiktaş taraftarının tribünlerde Sergen Yalçın için yaptığı tezahüratlarla ilgili de konuşan Gevrek, “Beşiktaş’ın o gün de bugün de bir hocası vardı. Sergen hoca da bizim hocamız. Taraftar isteyebilir. Sergen hoca o camianın bir parçası ve onu seviyorlar. Altyapısında yetişmiş, futbol oynamış, sevilen bir kişi. Saygı duyarız, yakıştırabilirler ama o takımın da bir hocası var, Sergen hoca da bizim hocamız” dedi.

İstanbul, AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Kemal AKGÜL (4 yıl önce)
    ÖNCE SİZ Bİ MAÇA GİDİN ONDAN SONRA BAŞKANA AHKAM KESİN
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (4 yıl önce)
    Başkan neden korkuyor anlamıyorum,hoca futbolcusuna bir şeyler anlatmak istiyor,sarı kart görüyor,neden kart gördüğünü anlamaya çalışırken hakarete uğruyor,kırmızı kart görüyor,buz gibi ofsayt golü veriyor,yetmedi adam geliyor soyunma odasını basıyor..........tık yok sanki, adam suratımıza şamarı indiriyor biz ne yapıyoruz biz öbür yanağımızı çeviriyoruz yaptığımız bu ...............ne kadar üzüldük ne kadar............Göztepe maçına başkan gelmesin gene üzülür filan ne gereği var.Tüm Malatya ya saygılar..........
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet DELİORMAN (4 yıl önce)
    Sayın Adil Gevrek, bir kulüp başkanı olarak böyle konuşursan Malatyasporun üzerine daha çooookkkk gelirler. Masaya yumruğunu vurduğun zaman ses gelmelidir. Aksi takdirde bu cılız sesini ne TFF ne de PFDK duyar. Gerekirse Ankara'ya gidip siyasileri harekete geçireceksin. TFF de gündem yaratacaksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (4 yıl önce)
    Adil başkan senin herzaman konuşmadığını biliyoruz.Konuşacaksan şimdi tam sırası konuş yada sonsuza kadar sus.Bu iş öyle alttan alınacakbir iş değil,Mhk başkanı izmirli,yardımcısı izmirli,bu hakemde izmirli,haftaya da bir izmir takımıyla maçın var başkan .Bu hakem hem bizi liderlikten etti hemde kötü günler geçiren göztepe maçına takımı bu şekle soktu.bu kadar tesadüf arka arkaya gelirmi?Başkan birşeyler yap.Sesiniz zayıf geliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    Başkan kusura bakma 18 klup baskanıda hic biri aziz yıldırım etmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaptan (4 yıl önce)
    Masaya yumrunuzu vurun adil başkan Malatya’yı temsil ediyon sen bu hafta bizi lider etmemek için elinden geleni yaptılar sahada ezdi hakem bizi sende söyle hoca konuşamıyor sen de bari ağırlığını koy
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (4 yıl önce)
    İcraat yap orda bostan korkuluğu değilsin hakkıni ara haftaya izmirde ayni kabusu yaşatmasinlar
    0
    0
    Yanıtla