SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hamam Müzesi ve Kültür Merkezi Olacak

0
Güncellendi - 2017-07-19 04:08:48
Hamam Müzesi ve Kültür Merkezi Olacak
A- A+ PAYLAŞ

Tarihi Tahtalı Hamam’ın restorasyon çalışmaları devam ediyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tahtalı Hamam’ı Hamam Müzesi ve Kültür Merkezi olarak hizmete sunacaklarını söyledi.

Kitabesi bulunmayan, ancak mimari özellikleri ile son Osmanlı eseri olduğu belirtilen Tarihi Tahtalı Hamam’ın atıl durumdan kurtarılması noktasında sürdürülen restorasyon çalışmaları devam ediyor. Battalgazi Belediyesi tarafından tapusu alındıktan sonra restorasyon çalışmalarına başlanılan Tarihi Tahtalı Hamam’ın restorasyonunun Eylül ayı içinde bitirilmesi hedefleniyor.

Tahtalı Hamam’ı Malatya’ya Hamam Müzesi ve Kültür Merkezi olarak kazandıracaklarını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Tahtalı Minare Hamamı tabi Malatya’nın en eski yapıtlarından bir tanesi. 1800’lü yılların sonlarına doğru yapılmış ve Malatya’da kalan hamam boyutu itibariyle tek yapı. Bunun bir an evvel Kültür Mirasına kazındırılması noktasında Belediye Başkanı olduktan hemen sonra oranın kamulaştırma işlemlerini başlattık. Kamulaştırma süreci bittikten sonra Sivas Koruma Kurulu ile birlikte yaptığımız çalışma sonunda rölevelerini ve restorasyon projelerini onaylattık. Akabinde de ihaleye çıktık. Şu an ihaleyi ilgili müellif firma aldı. Çalışmalar devam ediyor. Eylül ayı içinde de oranın bitirilip bize teslim edilmesi sağlanacak. Bitirilmesinin ardından oranın Hamam Müzesi ve Kültür Merkezi olarak işlev görecektir” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız