SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hamzaoğlu'na Ağır Eleştiri!. 'Kazandıkları Maçı Galatasaray'a Bıraktı'

0
Güncellendi - 2021-01-17 19:22:42
Hamzaoğlu'na Ağır Eleştiri!. 'Kazandıkları Maçı Galatasaray'a Bıraktı'
A- A+ PAYLAŞ

A Spor Yorumcusu ve Sabah Gazetesi Yazarı Hıncal Uluç, Ziraat Türkiye Kupası, son 16 turunda oynanan Yeni Malatyaspor – Galatasaray maçında, Yeni Malatyaspor’un aslında maçı kaybetmediğini, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nun galip durumda ve maçın bitimine saniyeler kala Umut’u çıkarması ile maçı “Galatasaray’a bıraktığını” öne sürdü.

A Spor’da Ender Bilgin’in hazırlayıp sunduğu Hıncal Uluç ile Baş Başa programında, YMS- Galatasaray maçını değerlendiren Huncal Uluç, YMS Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun maçtaki tavrının, kazanmak isteyen bir teknik direktör tavrı olmadığına yönelik imalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in, maçtan sonra YMS Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun yanına giderek sarıldığını hatırlatan Hıncal Uluç, bu davranışın, "Maçı bize bıraktığın için teşekkür ederim" anlamına geldiğini söyledi.

Hıncal Uluç'un, konuya ilişkin cümlelerinin tamamı analiz edildiğinde, Uluç'un, "maçın Galatasaray'a bırakılması"nı, Hamzaoğlu'nun yetersizliği ya da beceriksizliği ile değil, farklı unsurlarla ima etmeye çalıştığı iddia ediliyor

GS dışında herkes hakemi eleştirirken, Hamzaoğlu'nun tek kelime eleştiride bulunmaması dikkat çekti

Başta çok sayıda eski hakem olmak üzere, futboldan biraz olsun anlayan herkesin, söz konusu maçta Yeni Malatyaspor'un iki penaltısının verilmediği görüşü üzerinde ittifak etmesine karşın, maç sonrası Hamza Hamzaoğlu'nun hakemin taraflı yönetimine yönelik tek kelimelik eleştiri getirmemesi de dikkat çekmişti.

Hıncal Uluç'un A Spor'da, YMS - Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu maçının değerlendirdiği 14 Ocak 2020 tarihli konuşmasındaki Hamza Hamzaoğlu'nun tavrına ilişkin şöyle konuştu:

"Dün akşam Yeni Malatyaspor – Galatasaray kupa maçını seyrediyoruz. Maçı anlatan arkadaşımız şöyle dedi: 'Fatih Terim ilk hamlesini yapıyor. İki ya da üç kişi değişecek' dedi. Döndüm maçı birlikte izlediğim arkadaşlara, 'Şu Galatasaray’da şu dakikada maçtan çıkmayacak tek adam yok' dedim. 11 kişi oynuyor, 11’i de birbirinden beter oynuyor Galatasaray’da. Çünkü oynama taktiği verilmemiş; herkes sahaya salınmış, aynen eskilerin dediği gibi, ‘Saldım çayıra, mevlam kayıra’… Herkes bildiğini oynuyor. Herhangi bir taktik idmanı yapmamış o takım. Yapsa belli olur.

"Tahmin ediyorum, Terim, Hamzaoğlu'na, ‘Bu maçı bana bıraktığın için teşekkür ederim’ dedi"

Aslında Galatasaray maçı da kaybetmişti; elenmişlerdi resmen. Ama maçtan sonra Fatih Terim gitti sarıldı Hamza Hamzoğlu’na. Tahmin ediyorum teşekkür etti Hamza Hamzaoğlu’na. ‘Bu maçı bana bıraktığın için teşekkür ederim’ diye…

Maçın 120. Dakikasını göstermesine birkaç saniye kala, korner noktasının 2 metre önünde bir duran top kazandı Galatasaray. Ömer Bayram topun başında, birden Hamza Hamzaoğlu Umut’u oyundan çıkardı; yerine birini soktu. O Umut ki, Galatasaray’ın attığı tüm kornerlerde, duran toplarda savunmada topu kafayla kesen tek adam. Galatasaray kornerinde önünde duran top kazanıyor maçın bitmesine saniyeler var… Hamza efendi Umut’u çıkardı, yerine birini soktu ve Ömer, Luyindama’nın kafasına topu kondurdu. Luyindama, kendinden bir karış aşağı, zıplamayı bile bilmeyen Yeni Malatyasporlu adamların arasından, antrenmanlarda bile rahat olamayacağı kadar rahat bir kafa vurdu ve 1-1 oldu maç. Düüüt bitti".

malatyahaber.com- A Spor TV

FOTO: Yeni Malatyaspor- Galatasaray maçında Hamza Hamzaoğlu ve Fatih Terim (AA)

ARŞİV FOTO: Hıncal Uluç

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • Mehmet (3 yıl önce)
    Gs maçları hariç herkezi yenebilir ya gs liler kızarsa
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilirkişi (3 yıl önce)
    Saçma sapan şeyler yazan arkadaşlar var Hamza hoca maçı vermişmiş adam maçı verse 120.dakikaya kadar önde götürürmüydü 1 dk kala o golü yemesek eleyecektik gs yi Hamza hocam doğru yoldasınız malatyasporun gerçek taraftarları herzaman arkanızda en ufak sıkıntıda hoca gitsin başkan gitsin ayaklarını bırakın artık kulübe zarar veriyorsunuz iyi günde kötü günde takımınızın hocanızın baskaninizin arkasında durmayı öğrenin artık
    0
    0
    Yanıtla
  • 44_44 ferdi (3 yıl önce)
    Fuzuli yapılan bir faul ve ortasında gol oldu bunda hocanın bir hatası yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Carbon (3 yıl önce)
    Rize kırılma maçı galibiyet gelmesin Hamza mı kalır 3.haftadan gitmeliydi de başkanda iş yok ki..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ariva (3 yıl önce)
    Sivas karşısında hakem sayesinde puan alınca sesiniz çıkmıyordu, ne oldu şimdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakem ile mi puan aldık? Buna ancak güleriz ve ne kadar boş bir yorum olduğu buradan belli oluyor. Malatyaspor o maçta ikinci yarı çatır çatır top oynadı. Hakem ile ilgili tek bir kere bile konuşulmadı. Peki neden konuşulmadı? Çünkü hakem maça etki etmedi. Gayet ortada bir maç yönetti. Ama siz Fanatik 6S'liler hakem sayesinde yendiğiniz için herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz. Yeni Malatyaspor - Galatasaray maçında Malatya'nın turu hakem sayesinde geçemediğini bir Türkiye gördü. Boşuna uğraşmayın. Allah var yukarıda o görüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Hamza hocayı gondertip malatyasporu küme duserecekler gaza gelmeyin Hamza hoca ligin en iyi 3 hocasından biri devam ettiği sürece Malatya düşmez ligde kalır bizim isteğimiz de bu şampiyonluk beklemiyoruz zaten takımdan ligde kalsın orta sıralarda olsun yeterli
    0
    0
    Yanıtla
  • M. Kadıoğlu (3 yıl önce)
    Bu memleketin ekmeğini kim yiyip de ihanet ediyorsa Allah belasını versin
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Maçın 120.dakikasında zaman kazanmak için umut oyundan çıkarılırken koşarak çıkıyor.penaltı pozısyonuna hamzaoğlunun sesi çıkmıyor.kısacası malatyaya ait olmadıkları her an belli oluyor.en acı tarafıda yönetimdende çıt çıkmıyor.ve hala hamzanın raporuyla transfer yapmaya çalışıyor.taraftar kafayı yiyecek neredeyse.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbet (3 yıl önce)
    Bence hıncal çok doğru tespitte bulunmuş.Bizim yerli yazarlar bile bunu yazamadi helal sana hincal.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Yahu bu yaşlı adamın ne dediği önemlisi bu adamın yaşı başı nedir ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Cirmikti li (3 yıl önce)
    Evet hocanin hatasi var.oyuncu larinda,hadebe arkada kafasina gore takiliyor.aytac.aman bane,ne dercesine topa cikiyor. Ve golu atan uzun boylu oyuncu. Hadebeyle normalde aytac yer degismesi lazim. Vel hasil hoca buyuk hata yapti degisiklik yaptigi icin. Aklinca turbun dolu ya, alkis latiracak.buyuk hocalar bitmis maci uzatirmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (3 yıl önce)
    Adam doğru söylemiş. Hamza maç Sonu açıklamasında yenildiği için seviniyor hali onu gösteriyor. Umut efendi gol atıyor sevinmiyor bu takımın oyuncusu değil sanki. Ama bunların tek sorumlusu Adil Gevrek, bu şekil devam edilirse işimiz çok zor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (3 yıl önce)
    Hamza hoca iyi ama Christian Cueva dan yararlanması gerekirdi. Onu kazanmalıydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • emirza (3 yıl önce)
    11.dakiakada penaltı pozisyonunda Adem,Semih,Umut biri hakeme itiraz etmedi.Adem,normalde her pozisyonda hakeme itiraz eder.Ama malesef GS nin U 21 takımı gibi davrandılar.Hamza ile ilgili yorum yapmaya gerek yok,Umut attığı gole sevinmez...Hakem eyyamcı,Malatya yönetimi ortada yok.BY BY gulüüm
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (3 yıl önce)
    Bay Uluç yıllardır yaptığı en doğru tespit. Malatyalı sporseverleri Adil ile Hamzaoğlu el birliği ile futboldan soğuttular.Takımda iki grup futbolcu olduğunu görüyorum ,Adil beyin oyuncuları,Hamzaoğlu'nun oyuncuları .İnşallah yanılırım ama görünen cam kırılmış istediğin kadar yapıştır tutmaz cam parçaları.Malatyaspor da dağılmış bir defa olmaz ...olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Geçen sezon gibi olmaması için katı tedbirler alınması gerekiyor. Takımı kendi haline bırakırsanız yine aynı şeyler yaşanır. Başarısızlıkta payı olanlara gereği yapılmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Doğru söylemiş Hıncal Uluç son saniyede yıkıldık yönetim hesap soramaz olan taraftara olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Taraftar (3 yıl önce)
    Aynı yorumu maç günü yaptım ben yayinlamadiniz taraflisiniz taraftarın sözünü takmayan medya
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim Malatyalı (3 yıl önce)
    Çok doğru tespit.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (3 yıl önce)
    Kim gelecek Ertuğrul Erol Sergen kemal hikmet Hamza kimse kalmadı gelmeyen
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (3 yıl önce)
    Yönetim parasını vermez ne teknik heyetin ne futbolcunun tek suçlu hamza hamzaoğlu bırakın herkes kendi işine baksın chabake son dakika da o faulü yapmasa çeyrek finaldeydik Benim gördüğüm tek suçlu Kulübü Batıran Adil Gevrek tir Borç 200 milyon yani 200 Trilyon icralık bir kulüp var ve kimseden ses çıkmıyor yazıklar olsun Hoca gitsin bu kulüp geçen yıldan beter olur demedi demeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil Turgut (3 yıl önce)Mehmet can isimli kullanıcı yorumuna
    Size katılıyorum. Düşüşün baş aktörü Adil Gevrek'tir. Diğerleri yan ve tesirsiz unsurlardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Cakmak (3 yıl önce)Mehmet can isimli kullanıcı yorumuna
    Ufak at da civcivkerde yesin
    0
    0
    Yanıtla
  • M.K. (3 yıl önce)
    Malatya Düşmanı bi adamın bunları söylemesi şaşırtıcı değil, çünkü kendisi daha öncede Malatya aleyhtarı şeyler söylemiş ve ciddi eleştiri almıştı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bozok44 (3 yıl önce)
    Kendisini hiç sevmem ama doğru söylemiş. İyi bir teknik direktör ile bu takım bu kadro ile şuan rahatlıkla 30 puan üstündeydi. Mükemmel bir teknik direktör olsa şu yaşına kadar klüp klüp gezmezdi. Sürekli şehir şehir gezen bir teknik direktör alıyorsa demek ki o klüpte hedefsiz amaçsızdır, 2-3 yıl sonrasını hesaplamayan bir yönetime sahiptir demek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kara44 (3 yıl önce)
    Adam Doğru Söylüyor hamzanın hesabı olaki Fatih Giderse yedeklerden biri de ben olam hesabı kim dallar malatyayı..saf olmayın..yazın bir köşeye.. umut çıkmasa acemiler yerine bir penaltıda o atacaktı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)Kara44 isimli kullanıcı yorumuna
    Mustafa eskihallaca penaltı attirilirmi adam maçta yoktu aldığı her topu kaybetti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (3 yıl önce)
    Konuşması gereken Hamzaoğlu mu adamın niye günahını alıyorsunuz.yönetim nerede şehrin yöneticileri nerede STK lar nerede kısacası Malatyalılar nerede
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağı şehirli (3 yıl önce)Yusuf isimli kullanıcı yorumuna
    Malatyalilarin her derdi.bitti yilda milyonlar alan futbolculara uzulecek gardas millet evine ekmek cocuguna mama alamiyor is as yok her derdimiz bitti malatyaspor kaldi ,futbol.afyondur ...
    0
    0
    Yanıtla