SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hamzaoğlu'nun Futbol Oynatmaya Niyeti Yok ki!"

A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor, Galatasaray ile biri Ziraat Türkiye Kupası, diğeri Süper Lig maçı olmak üzere 10 günde defa karşılaştı.

Yeni Malatyaspor 13 Ocak'ta Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nda karşı karşıya geldi. Normal süresi 0-0 biten, uzatmalarda 1-0 öne geçmesine karşın bu üstünlüğünü son saniyelerde yapılan oyuncu değişikliği nedeniyle kaybeden Yeni Malatyaspor 1-1 biten uzatmalardan sonra yapılan penaltı atışları sonucunda, son 16 turunda Galatasaray'a elenmişti.

Galatasaray ile 10 gün sonra bu defa yine sahasında Süper Lig'in ilk devre son maçında karşılaşan Yeni Malatyaspor, bu defa Rayn Babel'in 88. dakikasındaki golü ile sahayı mağlup terk etti.

Ancak işin ilginç yönü, dünkü maçtan önce, Yeni Malatyaspor taraftarı hemen herkesin, bu maçta da Yeni Malatyaspor'un puan çıkarabileceği ya da Galatasaray'ı Malatya'dan puansız göndereceğine dair herhangi bir inanç taşımıyor olmasıydı.

Taraftardaki bu inançsızlığı besleyen arka plan ise YMS'de toplanan eski Galatasaraylı oyuncuların ve yine Galatasaray'da teknik direktörlük yapmış, GS Camiası'nın önemli ismi YMS Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun Galatasaray'a puan kaybettirme konusunda yeterli ve gerekli heyecanı duymadığı konusundaki ortak kanaatti...

Bu kanaatin, maçın 88. dakikasında Babel’in attığı golle somutlaşması, ilk yarının ilk 8 haftasından sonra yönetim anlayışı ve başarısı tartışılan Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nu bir kez daha tartışmaların odağına çekilmesine neden olurken, bazı karşılaşmalarda çok iyi performans gösteren eski Galatasaraylı futbolcular için de soru işaretleriyle dolu cümleler kurulmasına yol açtı.

A Spor yorumcusu ve Sabah Gazetesi Yazarı Hıncal Uluç’un, Türkiye Ziraat Kupası maçında, asıl kazananın Yeni Malatyaspor olduğu halde, uzatmaların son saniyelerinde yapılan yanlış oyuncu değişikliğinin ve maç sonrası Fatih Terim’in, Hamza Hamzaoğlu’na samimi biçimde sarılmasını, “maçın Hamzaoğlu tarafından Galatasaray’a bırakılması” olarak yorumlarken, dünkü Süper Lig maçında aynı sahnelerin yaşanması, 10 gün önceki “filmin” tekrarı izlenimi yarattı.

Haber Global’de Ağır Eleştiri: Malatya ve Malatyaspor Hamzaoğlu’nun oynattığı anti-futbolu asla hak etmiyor

Habe Global’de yayınlanan Kontra programında, sıra Yeni Malatyaspor – Galatasaray maçına geldiğinde, uzun süre Yeni Malatyaspor’un negatif futbolu konuşuldu.

Haber Global yorumcuları Serdar Ali Çelikler, Uğur Karakullukçu ve Candaş Tolga Işık, Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hamzaoğlu’nun oynattığı futbolun artık dünyada oynatılmayan ilkel düzeyde bir futbol anlayışı ile şekillendiğine dikkat çekerek şu ortak görüşte birleştiler: “Malatya Doğu Anadolu’nun futbol bakımından en iyi yerlerde olması gereken kenti. Malatya, Hamzaoğlu’nun oynattığı, kötü, kalitesiz anti-futbol oyunu asla hak etmiyor. Malatya’nın çok iyi kadrosu var ama bu kadronun kalitesini ortaya koyacak bir organizasyon aklı yok gibi. Hamza Hamzaoğlu’na inanamıyorum; bu kadar kötü, bu kadar futbol kafasından uzak bir futbol olamaz. Yeni Malatyaspor’un sahasının rezaletinden bahsediyoruz ama, varsayalım ki Wembley’de oynuyor Malatya. Hamza Hamzaoğlu’nun futbol oynatma niyeti yok ki… Malatyaspor,  tarla gibi kendi sahasında oynasa ne olur Wembley gibi sahada oynasa olsa ne olur… Farketmez, çünkü Hamza Hoca futbol oynatmıyor takıma. Galatasaray’ı şampiyon yapan adam ama inanamıyorum, Yeni Malatyaspor’a oynattığı anti-futbola.

Sizin Hiç Sporcu Onurunuz Yok mu, Bu Nasıl Futbol?

“Yeni Malatyaspor’da oynanan, oynatılan futbol filan değil. Bu nasıl oyun? Sproculuk onuru diye bir şey var kardeşim. Sizde bundan yok mu hiç? Çıkın bir şeyler yapın. Hiç demiyor musunuz ayıptır, en azından Galatasaray’a karşı bir iki şut atalım demiyor musunuz? Onurlu insan sokak kavgasında dayak yese de ‘bir iki yumruk da ben atayım’ der, öyle değil mi, en azından ‘ben de bir tane vurdum’ diyebilmek için bunu yapmaz mısın? Onuru olan yapar. Sizin hiç mi sporculuk onurunuz yok. Bu ne rezalettir?”

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

FOTO: Yeni Malatyaspor ve Galatasaray, Süper Ligde Pazar günü oynadıkları maçın seremonisinde (Ferdi DURDU)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Ali Şimşek (3 yıl önce)
    Malatyasor kendi değerinden 40-50 kat pahalı bir İstanbul takımı ile oynuyor. Oyuncular parasını alamıyor, antrenmana çıkmıyor. Beyefendi eski Galatasaraylı oyuncu ve hocalar yeteri kadar maça asilmadi diyor. Kurt dumanlı havayı sever derler ya... Kupa maçında gol son dakika geldi, bu hafta lig maçında gol bitime 2 dakika geldi. Eğer adam maçı kaybetmek istese son dakikayı mı bekler? Yapmayın etmeyin günahtır, kul hakkını yiyorsunuz! Bu mu gazetecilik?
    0
    0
    Yanıtla
  • Müdür (3 yıl önce)
    Ulusal basinda bile, Malatyasporun bu kadar futbolcu satışına ragmen nasıl ekonomik krizde oldugu ilginc karsilanirken, duzeltemeyecegini ve kulubu daha çok borç batagina sürüklediğini bilerek, hala başkanlık koltugunda oturmakta ayrı bir tuhaflık. Yusufu sezon sonu daha iyi rakamlara satabilecekken, şuan ucuz yollu bir satışa izin vermeden, başkanın kulupten bir sekilde istifa etmesi saglanmalıdır. İnatlaşmak kişiye zarardan başka birsey vermez, başkan inatlaşmaya devam ederek hem kendine hem Malatyamıza zarar veriyor. Bu saatten sonra Messiyi, C.Ronaldoyu..getirsende, kulubu kara gecirsende kisilerin sana inancı kalmadi, yeter artık tadinda bırak. (Ayrica sms kampanyasi vs gibi desteklerde denenebilir.) ve lig başından beri ymsstorede internet uzerinden hala yeni sezon urunleri satista degil, sadece gecenlerde 1 cesit forma eklediler bu bile Malatyasporun ne kadar ticari zihniyetten uzak yonetildigini gosteriyor. Sehrin ileri gelenleride tiyatro izlemeyi birakip bisiler yaparlarsa iyi olur, tiyatro izlemeye devam edeceklerse istanbul sehir tiyatrolari muhsin ertugrul sahnesini tavsiye ederim havası iyidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (3 yıl önce)
    Kimsenin adamı değilim.50 yaşın üzerindeyim kimseyede diyet borcum yokYoksa sizde mi vebal altındasınız.Siz sadece düşmanlık düşüncesindesiniz.Kulübün sıkıntıları sizin gibileri sevindiriyor herhalde.Kurt puslu havayı sever.Tam sizin gününüz.İnşaallah takım her yönüyle toparlanır da sizleri yanıltır.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (3 yıl önce)
    Param ödenmiyor diye oynamayan kim varsa sözleşmesini feshedip gitsin. İnsanda biraz onur olur. Kim parayı zamanında vermiş ki. Beşiktaş mı Galatasaray mı yoksa FB mi? Bunlar bahane çıkıp TV de bu tarz vurgular yaparak konuşan birçok teknik adam kariyerlerinde bir adım ileriye gidememiştir. Yönetim de çapsızlığı bırakarak bir an önce buna çözüm bulmak için hemen harekete geçsin yeter artık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (3 yıl önce)
    Bir Anadolu takımı Galatasarayla ( şampiyonluk adayı takım ) oynuyor. Eğer anti futbol oynamassanız gençlerbirliği gibi 6 yersiniz . Oyun gayet doğruydu ki abdulsamed o topu tutsa berabere bitecekti maç ve Malatya için gayet iyi bir sonuç olurdu beraberlik . Malatyasporun şampiyon olmasını mı bekliyorsunuz anlamıyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri44 (3 yıl önce)
    Yönetim hamza hoca ve futbolcular sonunu hazırlıyorlar takımın ruhuna el fatiha düşse bizde kurtulsak her gün ölmekten her maç strese girmekten kurtuluruz transfer bekliyoruz hayal dünyasında geziyormuşuz Bürokrasi adamları sadece bürokrası adamları kılığında yalnızsın malatya yalnız yazık yolun sonu görünüyor şimdiden geçmiş olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • battalqazi (3 yıl önce)
    Malatya şehri artık Adil Gevrek ten kurtulmalıdır. Aksi halde elveda yeni malatyaspor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bütün suç yönetimde diyemiyorum çünkü yönetim yok bunun için bütün suç tek kişide yani başkandadir neden başkandadir çünkü başkan bırakması gerektiği zamanda görevi bırakmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Her maçda çektiğimiz umut bulut ızdırabı yetmezmiş gibi Birde Adem ile Aquah ın oyundan alınması yenilir yutulur gibi değil.Hamzaoğlu nun teknik adamlıkla filan ilgisi yoktur.bu böyle biline.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Çalışkan (3 yıl önce)
    Sayın Mehmet Göresiye, zeminin bozuk olduğu, Hamza hocanın yanlış kadro ile çıktığı, değişiklikleri doğru ve zamanında yapmadığı vs. doğru tesbitler. Ayrıca maçın hakemi Ali Palabıyık 'ın GS taraftarı olduğu da biliniyor.GS'li Emre Kılıç'ın Tetteh'e yaptığı iki tane ince faulü sezememesi yenilmemize sebep oldu. Nitekim golden önce net bir faul vardı ama futbol oynamamış birine hakemlik yaptirirsaniz böyle ince faulleri sezemez. Hakem Ali Palabıyık amatör takımda kaleci iken 18 yaşında kaleciligi bırakıp hakem olmuştur. Yani sahaya çıkıp rakiple mücadele etmemiş, bu tür faullere maruz kalmamıştır. Isteyen arkadaşlar internetten bakabilir. Yenilmemizin birinci sebebi hakemdir. Yönetim ve teknik kadro zaten olmazsada olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruzgarin oglu (3 yıl önce)
    Adamlar 20 mactir para almiyoruz diyorlar kardesim hanginiz aylarca para almadginiz iste calisirsnz yine iyi puan almislar kriz patladi iste en sonunda baskan da isyan etti. Yonetim istifa diyenler adam akilli baskan adayi mi var kim ben yaparm diyor ne yazik ki daha kotu gunlerin gelecegi sinyalini verdiler acilen bi yerlerden kaynak lazm yoksa gidisat kotu.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (3 yıl önce)
    Dün Adem resmen milletin gözünün içine baka baka oynamadı yazıklar olsun diyorum. Ama suç futbolcuda değil tabiki. Ortada yönetim olmayınca futbolcu da gereğini yapıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Hamzaoglu olduğu müddetçe ben Malatya maçlarını içimden gelerek izlemeyeceğim Ey adil gevrek sen nasıl başkansın malatya lime lime doğranıyor sen bakıyorsun maçtan sonra Malatya’ya ihanet edenleri gönder bu taraftar parada pulda bulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (3 yıl önce)
    Hamza Hamzaoğlu bu oynattığın futbolu bütün takımlara karşı oynat küme düşersin Herkes yazmış para sorunu bu sorun sadece Galatasaray maçına mı yansıyor isteseler adam gibi oynarlardı yabancı oyuncuların hırsını gördük Adem ve Umut Ve Semih Fenerbahçe maçındaki sarf ettiğiniz eforun yüzde 10 unu ortaya koysaydınız dün Malatya galip gelmişti
    0
    0
    Yanıtla
  • Fenerbahçeli Malatyalılar (3 yıl önce)
    “Yms’de toplanan eski gs oyuncularının ve gs eski teknik direktörü hamzaoğlu’nun gs’ye puan kaybettirme konusunda yeterli ve gerekli heyecanı duymadığı” diye yazmışsınız haber içeriğinde. Bunu biz maç öncesi ve maç sonrası yorumlarda dile getirdiğimizde yorumlarımız paylaşılmıyor ama şimdi kendiniz haber yapmışsınız...
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuzhan Göksu (3 yıl önce)
    Futbolcuların parasını ödeseler bu takım çok iyi olur. Hepsi iyi topçu. Acaba aklınıza gelmiyormu adil gevrek nerede ona soralım. Hamza hocadan önce siz gazeteciliği nizi sorgulayın. Gidip adil gevreği bulup alacakları odendiimi sorsanız. Masa başında eleştiri sahada hak getire
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZTÜRK (3 yıl önce)
    Doğru söze/sözlere ne denir? H.Hamzaoğlu bile isteye 2 maçta da Malatyaspor'un canına okumuştur, hakeza GS geçmişi olanlar da aynı koroya katılmıştır. Yönetimi ne ola ki teknik adamı ne olsun? Yazıklar olsun Malatyaspor'u emellerine alet edenlere; yönetimine, teknik heyetine ve futbolcusuna!
    0
    0
    Yanıtla
  • gardaş paravı veren düdüğü çalar adamlara ver parasını gör nasıl oynarlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Kara (3 yıl önce)
    Adam gelmiş geçmiş en ofansif futbolu oynatıyor, ama birileri onun gitmesini istediği için yine de eleştiriyor. Kadıköy.de bu hoca fener maçında 4 forvet ile çıktı. deplasmanda feneri 3 0 yendik. gs maçları son dakidada kaçtı. hamza hamzaoğlu daha ne yapsın
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (3 yıl önce)
    GS şampiyonluk hedefi olan takım,takı maliyeti Malatyaspor’un en az 6-7 misli, Malatyaspor’un amacı mali sıkıntılarını aşarak Lig’de kalmak.Futbolcularımızın yapmış olduğu mücadele üst düzey ve GS ‘nin bir iki posizyonundan başka posizyonu yol.Gol de Malatya’nın şansızlığı GS’nın şansıydı kaleci birazda zeminden dolayı hata yaptı neticede GS kazandı.Bu müsabakanın sonunda sanki isteyerek veya bilerek Hamza hocanın maçı verdiği iması utanç verici.Bu insanlar profesyoneller hangi formayı giyerlerse oraya en iyi hizmeti vermeye çalışırlar.Hata yapabilirler ama satlık olduklarını düşünmüyorum.Böyle düşünenler ise vebal altındadırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tüm yorumlara ,klübün avukatı gibi cevap verip cümlelerin sonuna inanmıyorum,katılmıyorum ama böyle bir şey varsa Allaha havale ediyorum,vebal altındalar gibi başı ile sonu birbiri ile çelişkili yorumlar yapmak zorundamısın?Bu klüpde bir yakının mı var?Klüp batırılmış hala savunmadasınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hiç kimsenin adamı da değilim ama vicdansız da değilim.Sizin gibi vicdanı kararmış hiç düşünmeden çamur atanlar bu dünyada değilse ahirette hesabını verirler.
    0
    0
    Yanıtla