SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hamzaoğlu'nun Lig ve Kupadaki Hedefleri

0
Güncellendi - 2020-11-19 22:19:52
Hamzaoğlu'nun Lig ve Kupadaki Hedefleri
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, lig ve kupadaki hedeflerini açıklayarak, “Kupada sona kadar gitmeyi amaçlıyoruz. Lig’de de sezon başında da ‘ilk 10’un içerisinde bir yer demiştim.’ İlk 10’un içi birinciyle onuncu arasında bir yer ama inşallah iyi bir yerde bitiririz diye düşünüyorum” dedi.

A Spor’a konuşan Hamzaoğlu, milli maç ve Süper Lig’de bay haftasını iyi değerlendirdiklerini ifade ederek, iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini anlattı.

“EKSİKLERİMİZİ TAMAMLAMAYA YÖNELİK ANTRENMAN YAPIYORUZ”

Tecrübeli teknik adam, Antalya’da 13-20 Kasım tarihleri arasında planladıkları kamp programını pandemiden dolayı iptal ettiklerini belirterek, çalışma dönemini Malatya’da geçirdiklerini ifade etti.

13 Kasım’da Malatya’da çalışmalara başladıklarını kaydeden Hamzaoğlu, “Şuanda iyi çalışıyoruz. Eksiklerimizi tamamlama yönünde ağırlıklı antrenmanlarımız sürüyoruz. Önümüzdeki hafta Etimesgut Belediyespor ile oynayacağımız kupa maçıyla başlayacağız. Ondan sonrada lige, Gaziantep Futbol Kulübü ile oynayacağımız maça odaklanacağız” diye konuştu.

“YOLUMUZA İYİ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYORUZ”

Tecrübeli teknik adam, ligin başında uyum sorunu yaşadıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Takım olmak kolay değil, biraz zaman istiyor. Sezon başında takımla anlaştıktan sonra Bolu’ya kampa gittim. Fakat o zaman takımı tam anlamıyla tamamlamış değildik. O kampta şuan aramızda bulunan birçok arkadaşımızın olmadığı bir dönemde yapmış olduk. Lig başladıktan sonra aramıza katılan çok arkadaşımız oldu. Onlarında tabii takıma adapte olması, uyum sağlaması, diğer arkadaşlarıyla birlikte bir oyun üretebilmesi kolay değil, zaman alacaktı ama bu süreci biz çok kısa sürede aştık. Çünkü gelen arkadaşlarımız hem tecrübeli hem de daha önce çalıştığımız arkadaşlardan oluşuyordu. Dolayısıyla şuanda yolumuza iyi bir şekilde devam ediyoruz.”

Takımın eksikleri ve daha iyi yapmak zorunda oldukları işlerin olduğunu kaydeden Hamzaoğlu, “Bunların üzerinde duruyoruz. İnşallah önümüzdeki haftalarda çok daha iyi bir Yeni Malatyaspor’u seyircilerimize izlettiririz” dedi.

“DİKKATLİ OLMAK ZORUNDAYIZ”

Hamzaoğlu, koronavirüs (kovid-19) sürecinin herkesi etkilediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir kere bunun endişesini taşımak hepimizi yıpratıyor. Bizde mümkün olduğunca oyuncularımıza çok dikkatli olmalarını söylüyoruz çünkü yakalandıkları takdirde en az 3 maç kaybedecekler, sahadan yoksun kalacaklar. Allah korusun toplu halede yakalanırsak da belki maç kaybetmeye kadar devam edecek. Türkiye Futbol Federasyonu’nun almış olduğu yeni bir karar var; hükmen mağlup sayacaklar. Buda hiç hoş bir durum değil o yüzden çok dikkatli olmak zorundayız. Şuana kadar yapılan testlerimizde bir ya da iki pozitif çıktı. Son yaptığımız testte geçen hafta bütün takım negatifti. İnşallah böyle devam ederiz ama kolay bir süreç yaşamıyoruz. Bu durum bütün kulüplerimizi olumsuz bir şekilde etkiliyor. Fakat bütün olumsuzluklara da hazır olmak zorundayız. Bizim görevimizde bunu gerektiriyor.”

“BU KARARLAR TARTIŞILIR”

Hamzaoğlu, koronavirüs (kovid-19) virüslü oyuncu sayısı nedeniyle kadrosu 14 futbolcunun altına düşen takımların hükmen mağlup sayılmaları yönündeki tartışmaya ilişkin, “Bu kararlar tartışılır. Neye göre, ne düşünülerek alınıyor ama insanların, oyuncuların, kulüplerin çok daha tedbirli olması açısından bence ciddi bir karar. En azından şimdi herkes yakalanmamak için biraz daha dikkat edecek. Belki kulüpler topluca bazı kararlar almak zorunda kalacaklar. Bu konuda daha hassas olmak zorunda kalacaklar. Bu karar bu anlamda baktığımızda önemli bir karar, herkesi biraz daha ciddi olmaya davet eden bir karar. Ama elde olmayan sebeplerden de bu virüs kapılabilir ve takımın hep beraber olduğu bir ortamda bu virüs kapılabilir veya yayılabilir. Buda tabii bu sonuca maruz kalan kulüpler içinde üzücü bir durum olacak. Federasyon belki buna dikkat çekmek için böyle bir karar aldı. Çünkü sıkışık bir lig oynayacağız. Sürekli ertelenecek olursa bu sefer ligi tamamlamak da mümkün hale gelmeyecek. Bunu hiç düşünmek istemiyorum. Belki bunu manipüle etmek isteyenlerde yarın öbür gün olabilecek. Elinde bu gücü bulunduran insanlar bunu olumsuz kullanabilir. Buna da mahal vermemek lazım. İnşallah böyle şeyler yaşamayız” değerlendirmesine bulundu.

“TESTLER ORTAK BİR KARARLA, ORTAK BİR NOKTADA YAPILMALI”

Testlerin ortak bir noktada yapılmasının daha iyi olacağını ifade eden Hamzaoğlu, “Bunun tek elden yapılmasına ben karşıyım. Ortak bir kararla, ortak bir yerde yapılması gereken ama bunun kontrolü, denetlemesi de gerçekten objektif olan bir kurum tarafından yapılmalı. Bunun denetimi Sağlık Bakanlığı tarafından bence yapılmalı. Çünkü yarın ligin sonu yaklaştıkça her şey olabilir. Maalesef bunları düşünüyoruz. Keşke ‘asla böyle şeyler olmaz’ diyebilseydik ama maalesef diyemeyecek durumdaysak bu üzücü bir durum” dedi.

“KUPADA SONA GİTMEK, LİGDE İLK 10’DA YER ALMAK İSTİYORUZ”

Hamzaoğlu, hem lig hem de kupada hedeflerinin olduğunu kaydederek, “Kupada inşallah sona kadar gideriz. Bu kolay değil. Takımımızın şuan ki görüntüsüyle belki de kolay değil ama ilerleyen haftalarda daha iyi olacağımızı düşünüyoruz. Kupada da sona kadar gitmeyi amaçlıyoruz. Lig’de de sezon başında da ‘ilk 10’un içerisinde bir yer demiştim.’ İlk 10’un içi birinciyle onuncu arasında bir yer ama inşallah iyi bir yerde bitiririz diye düşünüyorum. Çünkü iyi bir kadroya sahibiz. Çalışmalarımız iyi geçiyor, oyuncularımız birlikte çalışmaktan keyif alıyorlar. İyi bir kadroya sahibi, buda bizi umutlandırıyor. İnşallah bundan sonraki haftalarda iyi bir oyunla, sonuçları da iyi bir şekilde lehimize bitirerek, iyi yerlerde oluruz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Hamzaoğlu (öndeki), Denizlispor maçında

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Leandro (3 yıl önce)
    Bu hamzaya hocanın ne yaptığı ne oynattığı belli olmayan sacmasapan oyuncu değişikliği yapan Ahmet ıldız Kubilay Olcay gbi amatör de bile oynatilmayack adamlar için yıldız futbolcusunu kustren başka bı hoca varmı çok merak ediyorum insallh enkisa zamanda bırakır gder
    0
    0
    Yanıtla
  • Nahit (3 yıl önce)
    Malaytaspor kötü sezonu unuttu. Hamza hocayı tebrik ediyoruz. Futbolcuları kısa sürede kamaştırdı. Hedefine ulaşması için gerekeni yapacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Yavuz (3 yıl önce)
    yildirim kardesim guzel yorum yapmis. bu sene de kayip maalesef. toplayabildigimiz kadar puan toplayalim bu sene klubun geliri de olur. seneye kadroyu bozmadan 3-5 tane iyi nokta transfer ve iyi bir hoca ile ilk 4 e oynariz. ama iyi hoca sart. trabzon abdullah avci ile 5 milyona anlasmis biz niye getiremiyoruz boyle adamlari merak ediyorum. yonetimin vizyonsuzlugu. taraftarin heyecanini aldilar taraftari kusturduler
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Bekir (3 yıl önce)
    Bırakırmısınız lütfen bu hoca yabancı oyuncu düşmanı artık anlayın .Hayatında hiçbir zaman kendi çabasıyla başarılı olamayacak bir kişi.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    Kendi Takımımızın, Futbolcularımızın ,Hocalarımızın ,taraftarımızın kıymetini bilmeliyiz ,takdir etmeliyiz, Malatyaspor un bütçesi belli yoksa gönlümüze göre transferi kim istemez ,vasat oyuncu, vasat hoca ,vasat yönetim vasat taraftar ,vede vasat klavye yazarları biz buyuz ...........ileride değişime ihtiyacımız olursa alkışlarız , bu bizim takımımız .......................
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (3 yıl önce)
    Hamza Hamzaoğlu elindeki kadro ilk 5 e oynayacak kadro ama sen kadroyu yanlış kuruyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)
    bu sezon kazasız belasız bi atlsak inşallah. seneye umarım hamza hoca sen olmazssın. pandemiden dolayı iyiki maçlara gitmiyoruz. yoksa senin korkak futblun. kubilay kanatsızkuş.. ahmet ıldız ve olcay gibi vasat oyuncular vallahi bizi kabız eder maçı yarıda bırakır giderdik..
    0
    0
    Yanıtla
  • Sn.Yıldırım,talihsiz bir yorum.Hamza hoca bu ülkede kariyeri belli olan yaklaşık 20 senedir teknik direktördür.Bu yıl kadro planlaması çok önemli yönetm ve teknik heyet bu planlamayı kulüp koşullarında yapmaya çalışmışlardır.Sizin beğenmediğiniz oyuncular olabilir.Ama bu oyuncular bu takımın oyuncuları isim zikrederek yorum yapmanın takıma katkısından çok zararı var.Futbol sonuç oyunu iyi oynayana puan verilmiyor.Kazanan haklı.Dolayısıyla kazandığı sürede Hamza hocada haklı.Siz Kubilay’ı tenkit ediyorsun.Attığı iki kritik gol takımımıza puanlar kazandırdı.Sanıyorum Denizli maçındaki gol çalışılmış. bir goldü.Tetteh duvar oldu Kubilay kafayı vurdu.Puan cetvelinde iyi konumda olup,camianın özgüvenini kazanması çok önemli biraz daha sabırlı olmalıyız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (3 yıl önce)Cengiz isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın Cengiz, Tetteh in duvar oldu diyorsun. Duvarın ne anlama geldiğini biliyormu. Perdeleme desen cam perdesi zannedecekler. Şu an sizle aynı fikirdeyim
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)Cengiz isimli kullanıcı yorumuna
    cengiz kardeş iyi güzel yazmışında.. kariyerli hoca dediğin. fatih terim. sergen yalçın. erol bulut. rıza çalımbay. abdullah avcı gibi aranan hoca olurdu. galatasaraya şampiyonlukla beraber üç kupa kazandırmış. ama ertesi sezon hamza hocayı düşünmemişler. hiç klupte bir sezondan fazla kalmamışttır. geçen sezon gençlerbirliğini kümede kalmasına rağmen bu sezon için teklif bile etmemişler. kubilay krtik iki gol attı diyorsun. goldan başka ne yapıyor bi söylermisin. attığı gollere gelince o pozisyonda o noktada yanlız kalıyor hiç kimse mudahale bile etmiyor. kafayı vuruyor. ve toplarda kalecinin üzerine gitmesine rağmen gol oluyor köşelere vurduğu yok. kardeş o pozisyonlarda toplar sana gelse kimse tutmasa vallahi sende atarsın. nesem kardeş yarin bu saydıklarımın hepsi gidecek adil gevrekte dahil bu memlekette kalıcı bizleriz. herşeyin güzel olması dileiğyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Gol’un iyisi kötüsünü ayırarak sonuca yansıtmıyorlar. Hamza hocaya gelince ligin deneyimli hocalarından.ilk maçlarda 4-1-4-1 oynatıyordu baktıki sonuçlar iyi olmadı 4-2-3-1 ‘e döndü takım puan almaya başladı.Bizim takıma puanlar lazım puan olarak iyi seviyeye gelirsek oyunumuzunda düzeleceğine inanıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper tunga (3 yıl önce)Cengiz isimli kullanıcı yorumuna
    ????
    0
    0
    Yanıtla
  • Korkak futbol mu?denizli maçındaki kadroya bi bakarmısın..Hamza hoca bu ligin en iyilerinden..
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    hasan kardeş hangi maçta güzel futbol oynadık bir maç söylesene. bu adam yabancı oyuncu düşmanıç sırf kubilay ve ahmet ıldıze yer açmak için kaliteli oyuncuları küstürüyor.. senin göznde hamza hoca bu ligin en iyi hocasıyla senin futbol anlayılına hayranım
    0
    0
    Yanıtla