SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hamzaoğlu'nun Yeni Malatyaspor Karnesi

0
Güncellendi - 2021-02-23 02:30:31
Hamzaoğlu'nun Yeni Malatyaspor Karnesi
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’da 2020-2021 sezonunun başında başlayan Hamza Hamzaoğlu dönemi, 26.haftadaki Konyaspor mağlubiyetinin ardından sona erdi. Hamzaoğlu, Yeni Malatyaspor’un başında toplamda 29 maça çıkarken, bu karşılaşmalarda 10 galibiyet aldı.

1970 Gümülcine doğumlu Hamza Hamzaoğlu, 25 Ağustos 2020’de Yeni Malatyaspor ile sözleşme imzaladı. Sarı siyahlı takımla 31 Mayıs 2021’e kadar sözleşmesi bulunan 51 yaşındaki teknik adam, 26.haftada Malatya’da Konyaspor ile oynanan ve 2-0 öndeyken, 3-2 kaybedilen karşılaşma sonrası yönetimle karşılıklı olarak anlaştı ve takımla yolları ayrıldı.

Yeni Malatyaspor, Hamza Hamzaoğlu nezaretinde Süper Lig’de oynadığı 25 karşılaşmada 30 puan topladı. 25 maçta 7 kez galip gelen sarı siyahlılar, 9 karşılaşmada berabere kalırken, 9 karşılaşmayı ise kaybetti. Malatya ekibi, Hamzaoğlu’nun nezaretinde Süper Lig’de oynadığı 25 karşılaşmada 32 gol kaydederken, kalesinde 34 gol gördü.

Yeni Malatyaspor, 2017-2018 sezonunda 25 maçta 34 puan toplamıştı. Sarı siyahlı takım, 2018-2019 sezonunda da 25 haftalık bölümde hanesine 34 puan yazdırmıştı. Malatya ekibi, 2019-2020 sezonunda 25 haftalık bölümde 25 puan toplayabilmişti.

FENERBAHÇE MAÇINI KAZANDI AMA…

Yeni Malatyaspor, Süper Ligin 12.haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynanan karşılaşmayı 3-0 kazandı. Hamza Hamzaoğlu, takımının başında Fenerbahçe maçından zaferle ayrılırken, 7.haftada deplasmanda oynanan ve 1-0 kaybedilen Beşiktaş maçında oynattığı karşılaşma sonrası büyük eleştiri almıştı.

Hamzaoğlu, ligin sekizinci haftasında Yukatel Denizlispor ile Malatya’da oynanan ve 2-0 kazanılan karşılaşmada, 36.dakikada Perulu orta saha oyuncusu Christian Alberto Cueva Bravo’yu oyundan almış ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle bu oyuncuyu süresiz kadro dışı bırakmıştı.

Cueva, affedilme umudunu yitirdikten sonra ülkesine dönmüş ve 19.haftada Malatya’da oynanan ve 4-1 kazanılan Çaykur Rizespor maçı sonrası yollar ayrılmıştı.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun her zaman ilk 11 tercihi ve oyuncu değişiklikleri eleştiri konusu olurken, ilk yarıda 21 haftalık bölümde 27 puan toplandı.

Hamzaoğlu, sezonun ikinci yarısında ise takımına 3 puan kazandıramazken, sarı siyahlılar son 6 lig maçında galip gelemedi.

KUPAYA SON 16’DA VEDA ETTİLER

Yeni Malatyaspor, Hamza Hamzaoğlu nezaretinde Ziraat Türkiye Kupasına ise Son 16 Turunda sahasında Galatasaray’a elenerek veda etti.

Ziraat Türkiye Kupasına 3.Tur’da dahil olan Doğu Anadolu ekibi, sahasında Artvin Hopaspor’u 2-0 mağlup etti ve adını bir üst tura yazdırdı. Sarı siyahlı takım, 4.Tur’da Yeni Malatya Stadyumu’nda konuk ettiği Ankara ekibi Etimesgut Belediyespor’u 2-0’la geçti ve 5.Tur’a yükseldi. Yeni Malatyaspor, 5.Tur’da ise sahasında Hekimoğlu Trabzon’u 5-0 mağlup etti ve Son 16 Turuna kaldı. Sarı siyahlılar, son 16 Turu’nda Galatasaray ile eşleşti. Malatya ekibi, normal süresi 0-0, uzatma bölümü ise 1-1 sona eren karşılaşmada, Galatasaray’a penaltı atışları sonucu elenerek, kupaya veda etti.

O AÇIKLAMASI OLAY OLDU

Yeni Malatyaspor’un başında yaptığı açıklamalarla gündem olan Hamza Hamzaoğlu’nun, Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçı sonrası yaptığı açıklaması olay oldu.

Hamzaoğlu, 15.haftada Malatya’da oynanan ve 3-1 kaybedilen Erzurum maçı sonrası yaşanan olayların ardından “Beni asıl düşündüren kaç haftadır zaten yenilmiyoruz. Demek ki bugünü bekleyenler varmış yukarıda. Çok enteresan akredite olanlar ya yönetici ya da yönetici yakını. Bilemiyorum artık ama kulübe yakın kişiler. Bunları yukarıda olduğu sürece bizim zaten başka düşman ve rakip aramamıza gerek yok. Böyle dostlarımız varsa ne mutlu bize, bunun için sevinmeliyiz. Tabii Türkiye Futbol Federasyonu yayıncı kuruluş ile işlerini çözemiyor. Kulüpler federasyonla işlerini çözemiyor. Mali sıkıntılar, pandemi, şu bu hepsinin farkındayız. Hepimiz bundan nasibimizi alacağız, alıyoruz ama bu çocuklar aylardır burada bu kulüp için mücadele veriyorlar, her şeye göğüs geriyorlar ve bir günde antrenmanı aksatmadılar. Her antrenmanda da ciddi çalışıyorlar. O yüzden bir mağlubiyette bize bu kadar yukarıdan, kendi tarafımızdan bağırmalar, eleştiriler, kaybettik bizde en ağır şekilde kendimizi eleştiriyoruz ama bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Ayağımız tökezledi en azından dostu, düşmanı gördük. Demek ki dışarıda aramayacağız. Önce içimizi temizlememiz lazım. Önce içimizdeki savaşı kazanmamız lazım ki sonra rakiplerimizle oynayalım. Ama biz yine ayağa kalkıp yolumuzda oyuncularımızla ben dimdik yolumuza devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ben, onların niyetlerini de biliyorum. Çünkü bugüne kadar birçok kulüpte aynı şeyleri yaşadık. Onların niyetleri ve amaçlarını da biliyorum. O yüzden ama yine de buradan bir şeyleri söylemek de fayda var diye düşünüyorum. Hiç olmazsa herkes kendisine bir çekidüzen verir. Mutlaka başkanla görüşüp, konuşacağız. Çok fazla da üstünde durmak istemiyorum. Herkes zaten ne olduğunu biliyor. Bu sadece bizim kulüpte de değil, onu da biliyorum. Birçok kulüpte maalesef bunlar var. Dost gibi görünen dostlarımız var” açıklamasını yapmıştı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mehmet Karadaş (3 yıl önce)
    Bence sezonu bitirmeliydi.Kendi ayağına sıktı derler ya işte aynen onu yaptı.Kadro seçiminde hep aynı 11 le başladı diğerlerine pek şans vermedi. İnadına dışarıya kulaklarını tıkadı.Bu onun sonu oldu.Yoksa iş ahlkı yüksek karakterli bir kişiliği vardu.Yolu açık olsun.
    0
    0
    Yanıtla