SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hamzaoğlu'nun 'Yok Ettiği' Cueva Takımını Coşturdu

0
Güncellendi - 2021-03-24 20:27:42
Hamzaoğlu'nun 'Yok Ettiği' Cueva Takımını Coşturdu
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'dan gönderildikten sonra, Malatya'da kadronun değişmeyeni yaptığı 38 yaşındaki Umut Bulut'un memleketi olan Kayserispor'la anlaşan, dönemin Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun yıldız niteliğindeki yabancı oyunculara karşı takındığı, "yok sayma ve bıktırma" yöntemiyle kadro dışı bıraktığı,  kulüp yönetiminin  de inisiyatif geliştirememesi sonrasında sözleşmesi feshedilen ve Suudi Arabistan Profesyonel Ligi takımlarından Al - Fateh'e giden Christian Cueva, önceki gün Al  Fateh - Al Ahli Cidde karşılaşmasında kaydettiği 2 gol ile takımını coşturdu ve 4-1 biten maçta galibiyetin en önemli aktörü oldu.

Yeni Malatyaspor - Denizlispor maçında, takımın iyileri arasındaki iken, herhangi bir neden gösterilmeden 37. dakikada Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu tarafından maçtan çıkarılan ve Hamzaoğlu'nun, mantıklı bir açıklama getiremediği kaprisleriyle sonu belli olmayan bir süreçte kadro dışı bırakılan Cueva, daha sonra transfer olduğu Suudi Arabistan'ın Al- Fateh takımında 10 numaralı formasıyla ilk 11'in değişmez oyuncuları arasında yer almaya başladı.

8 maçta 3 gol, 3 asist

Suudi Arabistan'da, Şubat ayının ilk haftasında İttihad - Al Fateh karşılaşmasında ilk maçına çıkan Cueva, bugüne değin 8 lig maçında yer aldı ve 3 gol kaydetti; 3 golün de asistini yaptı.

Cumartesi günü oynanan Al  Fateh - Al Ahli Cidde maçında biri penaltıdan 2 gol kaydeden 10 Numara Cueva'nın gösterdiği performans, maçı yayınlayan Suud TV spikerini de coşturdu ve Cueva'ya spiker büyük övgü yağdırdı.

Yeni Malatyaspor taraftarı Cueva gollerinin altına Hamzaoğlu eleştirisi yaptı

Bu arada, Christian Cueva'nın ve eşinin sosyal medya hesaplarında yayınlanan Al Fateh - Al Ahli Cidde maçında Cueva'nın attığı gollere ait canlı yayının altına Yeni Malatyaspor taraftarlarının yaptığı yorumlar da dikkat çekti. Cueva'yı unutamayan ve halen sosyal medyada takip eden Yeni Malatyaspor taraftarları, Cueva'yı Yeni Malatyaspor'dan gönderen Hamza Hamzaoğlu'nu sert ifadelerle eleştirdi.

Hamzaoğlu'nun yok ettikleri

Hamzaoğlu'nun, Yeni Malatyaspor'daki görevi süresince, forma adaletsizliği, futbolcuları yerinde oynatmama, yıldız futbolcuları sıradanlaştırma, vasat ve vasat altı bazı futbolcularda ısrarı takımı sıkıntılı duruma düşürürken, Hamzaoğlu adaletsizliğine ilk isyan eden futbolculardan Cueva, daha sonra Yeni Malatyaspor'la yollarını ayırmış, Suudi Arabistan'a transfer olmuştu.

Hamzaoğlu'nun, Yeni Malatyaspor'da 'yok ettiği', son haftalarda maçların sonucuna etkili olan ve hatalı yedikleri gollerle eleştirilen Ertaç Özbir ve Abdulsamet Damlu'ya mecbur bıraktığı kaleci mevkii için sezon başında transfer edilen, ancak devre arasında Yeni Malatyaspor'la yollarını ayırarak, takımına dönen Guido Herrera da, son haftalarda Arjantin süper liginde mücadele eden CA Talleres takımının değişmezi oldu.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

FOTO: Cueva'nın, takımının 4-1 galip geldiği maçtaki gol sevinci

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • çakırrr (3 yıl önce)
    bir takımı vezirde eden rezilde eden hocadır.takımın menfaati herşeyden önce gelir.bu meselede hamza efendi hem oyuncuyu,hem yönetimi,hem takımı,hem şehri,hem de kendini rezil etti ve gitti.gir ağla çık ağla misali,vur başını taşlara.ceindeki paraya göre adam alınmaz.adam,adamsa paranın hesabı sorulmaz.kapaaat...
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Bir klüp başkanı düşününki,G.Amerikanın en iyi 10 numara oyuncularından (Peru milli takım oyuncusu)birini getirtiyor.Sonra Anadolu da hiçbir Başarısı olmayan bir T.direktörün kabrislerine yenilip daha doğru dürüst oynatmadığı takımın en iyi oyuncusunun süresiz kadro dışı bırakılıp harcanmasına göz yumuyor. Sonra da bu sefer o çok güvendiği T.direktörünü gönderiyor.Yani iki kere lades yapıyor.Gülermisin ağlarmısın?Böyle bir şeyi başka bir klüpde duyan gören varmı?Şu kulübün 2 yıldır yaşadıklarını hiçbir klüp 20 yılda yaşamadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (3 yıl önce)
    Asıl suç takımı çiftliğe çeviren Adil Gevrekte. Yönetim olmayınca hocada futbolcuda kafasına göre davranır.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    Futboldan zerre kadar anlayan biri, Cueva'nın tepeden tırnağa nasıl kaliteli bir futbolcu olduğunu görürdü. Ama Hamza Hamzaoğlu, Malatya'da eline teslim edilen kadroyu adeta yok etti. Yıldız futbolcuları bitirdi, sıradanlaştırdı. Olmayacak adamlarla kadro oluşturdu. Geçmişe dönün bakın, kaç takımı Hamzaoğlu'nun kişiliksiz futbol anlayışı nedeniyle elimizden kaçırdık. Bütün 6 puanlık maçlarda Hamzaoğlu takımı adeta gömdü. Ama Hamzaoğlu'nun göz göre göre verdiği zarara ses çıkartamayan edilgen yönetim bütün bunların baş sorumlusudur. Malatya'da yaptığına Kayseri'de müsaade edeceklerine inanmıyorum. Diğer yandan İrfan Buz'un da doğru seçim olduğunu düşünmüyorum. 1. Ligde şampiyon olduğumuz dönemi hatırlayın, neredeyse bir tane 6 puanlık maç kazanamadı. Şampiyonluktaki rakiplerimizin tümüne maç verdik. Küme düşen takımdan bile 5 yedik. Bizi o sezon, başta hemşehrimiz Cengiz Günaydın'ın o dönem başkanı olduğu Karagümrük olmak üzere, ligin diğer takımlarının bizim rakiplerimize karşı aldığı sonuçlar Süper Lige çıkardı. Ama yapacak bir şey yok, İrfan Buz'dan kapasitesinin üstünde iş bekleyeceğiz, umacağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sade Varandaş (3 yıl önce)
    Bu tartışmanın Cueva’nın üzerinden yürümesi bana pek mantıklı gelmiyor. Adam Arabistan gibi bir ligde 8 maçta 3 gol 3 asist yapmış. Bu gollerin 2 tanesi bir maçta atılmış. Yukarıda ki yorum da sanki yeni Maradona gibi sunulan bu oyuncunun rakamları çok daha yüksek olmalıydı. Takdir edersiniz ki Süper lig ile Arabistan ligi aynı seviyede değil. Bundan üç yıl önce daha genç haliyle 29 gol atmış Gomis için zor maçlarda etkili olamıyor denilirken, o Gomiş 36 yaşında Arabistan da neredeyse her maç 1 gol atıyor. Bir oyuncu saha içinde, oyundan çıkarken, soyunma odasında ve her yerde takımına- kulübüne yakışır şekilde hareket etmelidir. Etmeyen de hocasından ve yönetiminden gereken tepkiyi görür. Taraftar da olaya duygusal olarak değil, reel bir çizgide bakmalıdır. Ve herkesin gördüğü ancak bazılarının dile getiremediği durumu özetlersem. Malatyaspor’un sorunu sadece yönetimseldir. Hocalar, oyuncular burada en masum kişilerdir. Sağlam bir planlamaya sahip, doğru yöneticilere sahip her kulübün ligimizde başarılı olduğu aşikardır. Bakınız Alanya, Hatay, Karabük, Gaziantep vb...
    0
    0
    Yanıtla
  • Üç gol, üç asist diye küçümsediğin performans Yeni Malatyaspor'u bugün için en az 4 sıra yukarda tutardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (3 yıl önce)
    Devlet yetkililerimiz bir kanun maddesi getirmeli kulüp başkanları kulüpleri borçsuz alıp borcu olmadan devretmeli eğer gelirden fazla harcama yapacaksa yönetimi ile birlikte ceplerinden para koymalilar veya gelir getirici projeler ortaya koymalıdirlar bir diğer konu hesapları indir kaldirla aklamadan ziyade devletimiz özellikle harcamaların yerindeligi denetimi yapmalıdır yoksa al kulübü yap trilyonlarca borcu kulübü batır sonra kapısına anahtar vur çek git ne güzel dünya degilmi onun için soruyorum nerede Kocaeli,Sakarya,Mersin, Diyarbakır, Eskişehir, Elazığ, Gaziantep, Bursa, Ordu, Karabük,Urfa, efsane Malatya işte hepsi böyle yok olup gittiler ama kimse hesap vermedi vermiyecekte.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin (3 yıl önce)
    Suç Hamzaoğlu da değil kabahat Hamza yu göndermeyen adil gevrek de. Çok yazık oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (3 yıl önce)
    Parasını alamazdi zaten terk ederdi iki yıldan beri futbolculara verilen ödeme sözleri yerine getirilmiyor Malatya sporda olan maddi bir krizdir bunun sorumlusu da kulüp başkanıdır büyük ihtimal Haziran ayı malı kongreyi bekliyor bir kez daha yancilar başkanı aklar kulüp küme düşer başkanda görevi bırakır borç batağında ki kulübe başkan adayı bile çıkmaz oyuncular federasyona giderler transfer yasağı gelir olacaklar bunlardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Olacakları noktasına,virgülüne kadar net ve açık bir şekilde çok güzel ifade etmişsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)
    ben kim gelmiş kim gitmişe bakmam. bu takım bu sene düşecek gibi sakın taraftar irfan buza yazmasın düşmeyi. yönetime yazssın bu takımı irfan buz düşürmüyor adil gevrek ve yönetim kurulu düşürüyor. aynı takımı iki sezonda iki defa düşüren yönetim olacak. geçen sezon küme düşme kaldırıldığında adil gevrek şöyle bir söylemde bulund TRTSPORA. bu sezondan ders çıkarttık taratfarımızı üzdük ve yeni sezonda taraftara şeref sözü veriyorum. bende adil gevreğe şunu soruyorum. şeref sözcüğü senin için ve yönetim kurulu için bu kadar basitmi,? eğer basit değil diyorsanız aslanlar gibi çıkın diyinki paramız yok tükendik tüzük gereği birde klube borçlandık. istifa ediyoruz diyin eğer bunu derseniz şeref sözcüğü sizin için değerli demek yok vurdum duymazlığa devam edecekseniz söylenecek bir şey yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Birde burada hamzanın gidişine üzülüp,hasta olanlar var?Bunlar Problemlerin Adil gevrek kaynaklı olduğunu birtürlü anlayamadılar yada anlamak istemediler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (3 yıl önce)Nuri isimli kullanıcı yorumuna
    Nuri bey bizde cambaza bak cambaza oyunu oynanır ,30 yakın oyuncuyu gonderemezler ,gonderseler verecekleri para yok işin kolayı ortada o kulüpten diğer kulübe giden evliya çelebi gibi dolaşan 30 civarında teknik direktör var bunlar sürekli Anadolu yu dolaşırlar ama başkanlar hep oradalar başkanları o ilin etkili ve yetkili siyasileri istemediği müddetçe o koltuklardan kimsede kaldıramaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet.Mualesef durum anlattığınız gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (3 yıl önce)
    beyler neyi tartışıyorsunuz ? Tek sorumlu adil gevrektir NOKTA. Oyundan çıkarken neymiş efendim hocaya karşı gelmiş eee tamam yanlış cueva'nın yaptığı olabilir ama bu hemen her takımda olan bir şey,her oyuncu süre ister aşamadığı takdirde hocaya sitem eder,özür diye bir şey vardır özür dile topçu ve takıma döner ama nasıl oldu da işi buralara geldi bunu da bu kulüpte adı ali ravcı diye bir sportif direktör var ona sormalı ? Kısacası her zamanki gibi kötü bir yönetimle cueca defteri kapandı ! Zaten az kaldı ha gayret şunun şurasında iki sezondur yaşanılan komediler 10 hafta sonra son bulacak ve yeni malatyaspor lige veda ederek süreci tamamlayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    Allah ından bulsun sebep olanlar
    0
    0
    Yanıtla
  • emirza44 (3 yıl önce)
    Suç yönetimin,,Hamza'nın gideceği belliydi.Biraz daha bekletip şimdi oynardı ve takımın en iyisı olurdu.YOLCU GÜLE GÜLE
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin kara (3 yıl önce)
    Cueva ve yusuf tan sonra galibiyet alınmadı,başakşehir maçından galibiyet alınmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (3 yıl önce)
    Giden gitmiştir kalan canlar bizimdir diyecemde kalanlar canlımı cansızmı onu çözemiyorum Adil BeG gene yaptı yapacağını süper ligde hiçbir başarısı bulunmayan en ucuz hocayı buldu getirdi anlaşılan irfan hoca çıkardığı yere geri düşürecek vede Diyorlarki Takımın Gırtlağa kadar borcu var diyen Boşganda Takımı aldığı yere geri götürecek gibi peki bu Malatyalı siyasiler ve zenginlerde neden bu komediyi seyir ediyorlar galiba onlar için önemli olan AHIRETE Gittiklerinde kuruş götüremiyecek olan varlıklarının üzerine daha çok paralar koymak bütün dertleri o Bu malatyaki o kadar Değerli insanlar yetiştirmiş şimdi ise Takımı yükseklere çıkaracak Bir akıllı bulamıyoruz diyorlar yazık çok yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah aşkına Malatya sşyasileri demeyin sşyasetten hayır geleceğini umut eden ömür boyu sadece umut eder Ondan da bi r tane var zaten Büyük Golcü.mesela yani.
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (3 yıl önce)
    Suç Hamzada değil suç Adil Gevrekte ! Sen Hamza için Cuevayı yedin baktın bir iki galibiyet geldi sonrasında noldu Hamzanın havası söndür böyle ortada bırakır seni iki senedir olanların hepsinin suçlusu Adil Gevrektir. Geçen sene özür diledin düzelecek diye söyledin ama aynı tas aynı hamam elindeki en iyi oyuncuları satıyorsun sonra kümeye doğru ilerliyorsun Bu takım yine küme düşmüştür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Suç hamzaoğlu’nda değil, onu getirende. Onu getirip de zamanında göndermeyende! Suç hiçbir sistemi, taktiği olmayan İrfan Buz’u getirende ve yine onu ilk haftadan göndermeyen de!
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet yuksel (3 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Birde suç sizin gibi çok bilmiş taraftarda aklı mantığı olan bir insan sürekli teknik adam gönderme derdinde olmaz sizde nasıl bir kafa var anlamakta insan zorlanıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • deniz ışık (3 yıl önce)mehmet yuksel isimli kullanıcı yorumuna
    Hay ağzına sağlık Mehmet Yüksel bunlar futboldan anliyorsa ben cahilin ötesiyim
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen anlamakta zorlanıyorsun çünkü kapasiten o kadar. Ama senin gibilerde nasıl bir kafa var biz gayet iyi biliyoruz. Olmayan futbol zekanızla herşeyi bildiğiniz zannediyorsunuz! Sizin gibiler yıllardır çalıştırmadığı takım kalmamış, hiçbir başarısı olmayan sözde teknik adamlara dönderip dolaştırıp her sene Anadolu takımlarını emanet ediyorlar. Sonuçları ortada!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mülayim (3 yıl önce)
    bu goller sana Hamza. Kaprislerinle inşallah sezon sonu sende üzüleceksin
    0
    0
    Yanıtla
  • Nevzat (3 yıl önce)
    Takım deneme tahtası, her sene bir teknik direktörün beceriksizlik veya kaprislerininin kurbanı oluyoruz. İşin kötüsü üstüne de adamlara para veriyoruz. Türkiye teknik direktör cenneti gibi. Siyasi parti liderleri de öyle, yıllarca iktidar göremeyip hala görevde kalmaları gibi. Birkaç tane teknik direktör var çalışmadıkları takım kalmadı. Kulüp başkanlarının maskotları maşallah. Neyse.. Umarım irfan hocayla ligde kalırız da bu Hamza ve umut insanını sezon sonu konuşmayız artık.
    0
    0
    Yanıtla