SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hani Kamulaştırmada Sorun Yoktu?"

0
Güncellendi - 2020-10-01 00:44:45
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “2019 da bitirileceği açıklanan Kuzey Çevreyolu için 2020 Eylül ayında ‘Acele Kamulaştırma’ kararı çıkarılması büyük başarı!” eleştirisinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Kuzey Çevre Yolu güzergâhı üzerinde bulunan çok sayıda taşınmaz ve üzerindeki müştemilatın Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması için Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"BÜYÜK BAŞARI!"

28 Mayıs 2017 tarihinde Akçadağ yol ayrımında düzenlenen Kuzey Çevre Yolu’nun temel atma töreninde konuşan Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın karayolları genel müdürü ve müteahhit firma yetkilisini de kürsüye çağırarak Kuzey Çevre Yolu’nun normal şartlarda 10 Mart 2020’de bitirileceğini ancak Malatyalıların uzun yıllar beklediklerini bu nedenle bitim tarihinin erkene alınarak  2019 Ağustos ayı olmasını istediğini, genel müdür ve firma yetkilisinden yeni tarihin sözünü aldığını hatırlatan Ağbaba, “Temel atılırken 2019 Ağustosunda bitirileceği ilan edilen Kuzey Çevreyolu için 2020 Eylül ayında Cumhurbaşkanı imzasıyla ‘acele kamulaştırma’ kararı çıkarılması büyük başarı” ifadelerini kullandı.

"HANİ KAMULAŞTIRMADA SORUN YOKTU?"

Çevreyolu’nun 2019 Ağustos ayında bitirilmemesi üzerine AKP’li siyasilerin yine farklı tarihlerle vatandaşın önüne çıktığını kaydeden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Sonunda 31 Aralık 2021’e karar kıldılar. Yapımı 15 ay sürecek denilen çevreyolu için 30 ay uzatma aldılar. Madem yolu 15 ayda bitiremeyeceksiniz neden şov yapıyorsunuz? Şimdi de acele kamulaştırma müjdesi veriyorlar. Oysa ki dönemin Karayolları 8. Bölge Müdürü, 2019 Yılı Ocak ayında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada; “Toplulaştırma yoluyla Kuzey Çevreyolu’nun büyük bir kısmının kamulaştırması çözüldü. Şu an itibariyle çalışmalarımızda kamulaştırma anlamıyla bir engel yok. Eş zamanlı olarak kamulaştırma çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandığını belirten Ağbaba, “2019 Ocak ayında 'kamulaştırmada sorun yok' denilirken,2020 Eylül ayında kamulaştırmanın konuşuluyor olması üzücü” dedi.

"ACELE KAMULAŞTIRMA HAK İHLALİDİR"

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Acele Kamulaştırma kararlarının vatandaşları mağdur edeceğini kaydeden Ağbaba, yasalar “Yurt savunması ihtiyacına veya aceleliğine Cumhurbaşkanınca karar alınacak hallerde veya özel kanunlarla öngörülen olağanüstü durumlarda acele kamulaştırma ile taşınmazlara el konulabilmektedir’ diyor. Oysa karşımızda Kuzey çevreyolu için  böyle bir durum yok. 18 yıllık AKP iktidarları boyunca konuşulan, yıllarca konunun uzmanları tarafından zeminin çürük ve gevşek olduğu, tarım arazilerinin yoğun olduğu, şehrin gelişimi için yanlış olduğu uyarılarına rağmen inatla yapımına karar kılınan ve nihayetinde 3 yıl önce temelleri atılan Kuzey Çevreyolu'nda kamulaştırmanın bu uzun süreçte tamamlanamayıp, ‘acele kamulaştırmaya’ ihtiyaç duyulması ayrı bir garabettir” ifadelerini kullandı.

KAÇ KM YOL YAPILDI?

Ağbaba, projenin başladığı tarihten bugüne kadar, kamulaştırılan alan miktarının, yapılan kamulaştırma için vatandaşa ödenen miktarın,kaç km yol yapıldığının, yol üzerinde yapılması gereken altgeçit,köprü ve kavşaklardan kaçının bitirildiğinin kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Nişan (3 yıl önce)
    Nasıl yapılıyorsa yapılsında bir an önce... ! ! !
    0
    0
    Yanıtla
  • Paluluoglu (3 yıl önce)
    Muhalefetin görevi eleştirmekten öteye gitmez hele konuşan CHP li ise büyük şehir belediyelerinin önemli bir kısmı 1,5 yılı aşkın bir süredir kendilerinde gözle görülür bir icraatları varmı? İstanbul yine 1994 öncesine döndü ne işle meşgul Ekrem Imamoğlu .
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (3 yıl önce)
    Sayın Malatya milletvekilleri ve danışmanları...Yorumlari mutlaka okuyorsunuz..Lütfen yakın bir zamanda biraraya gelin ve Şu Kaf Dağının ardındaki Kuzey Çevre Yolu Şantiyesini ziyaret edin.Basini da çağırın.Biz de bilgilenelim...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    verilen tarihler rakamlar algı amaçlıdır.devlet bahçeli dahi bu algı operasyonunu kullanmıştır.çarpmış bölmüş toplamış mhp iktidar demiştir.toplumları yönlendirme sanatıdır.geri teper mi ?asla tepmez.siyasetci için her zaman pozitif etki yaratır.buna yalan denir mi?demek ki denmiyor.halen algının peşindeyiz.arkadaşlar bu yeni yüzyılın ayak oyunlarıdır.şimdiki siyasetciler bu yolu izlemezlerse vatandaş onu yolda kor.rakam verecen tarih verecen en önemlisi umut verecen bu işler böyle..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bezirgan (3 yıl önce)
    Geçmişte yapılmış olanlar gelecekte yapılacakların teminatıdır desek, ufkumuz kararacak. Malatya için iyimser olamıyoruz maalesef.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (3 yıl önce)
    Ya ne olursunuz artık KUZEY ÇEVRE YOLUMUZ BİTSİN... MALATYA trafiği çok kalabalıklaştı ÇEKİLMİYOR. Şehir trafiğini rahatlatacak ÖNEMLİ BİR YATIRIM yılardır bitecek hala bitecek. L Ü T F E N yetkililer L Ü T F E N ALLAH RIZASI İÇİN BİTİRİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaldırım mühendisi (3 yıl önce)
    eski çevre yolunu 2 katlı yapsalardı bu yapacaklarından daha iyi olurdu ...zamandan tasarruf...para tasarruf ...arazi alma derdi olmazdı...raylı sisteminide bırakırdı....
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Ulaştırma bakanı geliyor, Kuzey çevre yolu, Sivas yolu, Yüksek Hızlı Tren, Sivil ahava alanı, Köprülü Kavşaklar konuları ile ilgili acilen bir dosya sunulmalı sayın bakana. Geçen youtube’da izledim, karı koca Sivas üzerinden Malatya’dan geçerken 6 yıldır bu yol neden yapılmıyor, Malatya kıyıda, köşede küçük bir şehir değil ki diye isyan ediyorlardı. işin garibi bu çift Malatya’dan sonra ve önce yolların kaymak gibi olduğunu söylediler. Yazık Malatyama acıdım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cevat çobanlı (3 yıl önce)
    Başlayabilmişler 15 tane köprülü kavşak ve köprü filan varmış nerde 1 tanesini göstersinler de gidip bakalım. Yahu şehrin içindeki 3-4 tane köprü 10 yılda bitti. Aynı anda 10 tane köprü mü yapacaklar :) hele böyle bi dönemde. Ekonominin iyi gittiği zamanlarda yapılacaktı o çevre yolu. Artık boşa uğraşıyolar 10 yıl daha ödenek alamaz.aldıkları da yolu yapmaya yetmez. Kimse kimseyi kandırmasın. Malatya'nın merkez nüfusunun 5te 1 i olan amasyanın çevre yolunu bi açıp bakın Google'dan nasıl milletvekilliği yapılır bi izleyin 15 tane şehrin yol güzergahının oldugu şehrin çevre yolu yok daha hiç kimse boş yapmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mira (3 yıl önce)
    2 km lik Bolu tüneli 21 yıl sürmüştü. Eh burdada daha bi 15 yıl sürmesi normal...
    0
    0
    Yanıtla
  • silan (3 yıl önce)
    Veli ağbabanın istediği gibi olsa 50 yılda da bitmez çevreyolu. Bi rahat verin de bitsin artık şu yol sayın ağbaba. Zaten 5 yıldır anca başlayabildiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)silan isimli kullanıcı yorumuna
    Kimse yapanların elini tutmuyor Silan efendi. Hükümet yaptı da Veli Ağbaba engel mi oldu. Biraz objektif olun. Doğruya doğru demesini bilin. Biz ne ara böyle bir millet olduk.
    0
    0
    Yanıtla