SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hanımefendi Onun da Tayinini Çıkartmış!"

0
Güncellendi - 2019-10-27 16:53:03
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Kuzey Çevreyolu 30 yıldır oyalanıyor. 2019 Ağustos’unda biteceğini müjdelediler. Ekim ayındayız. Var mı Kuzey Çevreyolu? Ortada ne yol, ne köprü, ne kavşak var. Malatya’nın düştüğü durum budur” dedi.

CHP Malatya İl Teşkilatı’nda basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, ülke ve Malatya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ağbaba, konuşmasında, “Çiftçinin durumu perişan, ekemez, üretemez duruma gelmiş. Ürünü para etmiyor. İcrayla karşı karşıya ama bunu duyan kimse yok” ifadelerini kullandı.

Hızlı tren konusunda da değerlendirmelerde bulunan Ağbaba, şunları söyledi:

“Bizim Malatya milletvekilleri gelip ne diyor; hızlı tren. Mavi tren gitti, ‘hızlı tren’ diyorlar. Milletvekilleri değişiyor, söylem değişmiyor. Ne diyorlar, ‘hızlı tren’, bizimkiler alkışlıyor. Her milletvekili, bakan geldikçe hızlı tren. Var mı hızlı tren, yok. Sivas’a gelmiş, Malatya’ya ne zaman gelecek belli değil. Malatya’ya hızlı tren niye gelsin? Her seferinde söz veriyorlar, millet oy veriyor. Bunu bir siyasi malzeme yapmışlar. Şimdi diyorlar ki ‘2023’te gelecek.’ Malatya’ya 2023’te gelmesi mümkün değil. Daha proje aşamasında, nasıl gelecek? Milleti avutuyorlar.”

Ağbaba, yeni adliye binasına ilişkin ise “Bölge Mahkemesi, önce Malatya’ya kurulacaktı. Malatya önce Adana sonra Kayseri’ye bağlandı. Bölge İdare Mahkemesi’ni Malatya’ya yapacaklardı, söz verdiler. Bunların sözünde sınır yok. Malatya’ya yeni bir adliye binası yapılacaktı. Bizde bunu destekliyorduk. Beylerderesi’ne yapılacaktı. Şimdi hanımefendi milletvekilimiz onun da tayinini çıkartmış. Yapılmayan adliye binasının tayinini çıkarıyorlar. Şimdi ‘Yeşiltepe’ye mi yapalım?’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

Kuzey Çevreyolu’nun yapımına da değinen Ağbaba, “Kuzey Çevreyolu 30 yıldır oyalanıyor. 2019 Ağustos’unda biteceğini müjdelediler. Ekim ayındayız. Var mı Kuzey Çevreyolu? Ortada ne yol, ne köprü, ne kavşak var. Malatya’nın düştüğü durum budur” dedi.

Ağbaba, Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Suriye’de ‘Barış Pınarı’ adı altında bir operasyon başlatıldı. Önce ‘barış’ harekatı dediler, sonra cumhurbaşkanının ‘fethedeceğiz’ söylemiyle Suriye’ye girildi. 9 gün sonra bu operasyon tamamlandı. Bugün hem Amerika’yla mutabakat hem de Rusya’yla mutabakatla gelinen nokta şudur; tam tamına 2011’deki başladığımız noktaya geldik. 2011’de Suriye’nin iç işlerine karışarak, Suriye’nin resmi hükümetini yok sayarak başlayan politika bugün çökmüş durumda. Şimdiye kadar ‘Esed’ dediler, bundan sonraki muhatabı Suriye resmi yönetimidir. 2011’den beri Cumhuriyet Halk Partisi, onun genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüksek sesle söylüyor. Geçtiğimiz Suriye konferansında ve şimdiye kadar yüzlerce defa ifade ettik. ‘Suriye meselesini çözeceksen, mutlaka Suriye yönetimiyle bir araya gel, yönetimle masada otur ve bu işi çöz’ dedik. Bizim dediğimizi dinlemedi. Biz, ‘Suriye yönetimiyle görüş’ dedikçe uzak durdu. Ama Putin, ‘Suriye yönetimi, Esad ile görüş’ deyince bunu kabul etti. Keşke bu daha önce yapılabilmiş olsaydı, Türkiye’nin istemiş olduğu şartlar yerine gelecekti.”

ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektubu anımsatan Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Amerika Devlet Başkanı Trump, içerisinde ağır ifadeler içeren bir mektubu Türkiye’ye gönderdi. Bu mektup 9 gün boyunca gizlendi. Mektup Türkiye’ye geliyor, Türkiye bunu devlet arşivine sokuyor ama 9 gün boyunca gizleniyor. Nasıl ortaya çıktı? Amerika basına sızdırınca bu mektup ortaya çıktı. Ülkenin böyle bir mektupla muhatap olması herkes açısından utanç vericidir. Bu mektup kabul edilemez. AKP sözcüsü, ‘Biz bu mektubu aldık çöpe attık’ dedi. Erdoğan çıktı, ‘mektubu 13 Kasım’da Amerika’ya götüreceğim’ dedi. Bu mektubun kabul edilmesi bile bir zuldür. Sen eğer ülkenin çıkarını, onurunu düşünüyorsan yapman gereken bu mektubu kabul etmemekti.”

Ağbaba, ekonomiyle ilgili ise şunları kaydetti: “Türkiye ekonomisi çökmektedir. Suriye meselesiyle bu işi unutturmaya çalışıyorlar. Ama Türkiye ekonomisi maalesef zor durumdadır. Şimdi bütçe, meclise geliyor. Bütçede konuşulan şey, cumhurbaşkanının maaşı. AKP milletvekilinin biri ‘Türkiye’de işsizlik diye bir problem yok’ diyor. Tabi kendi çocuğuna, AKP milletvekillerinin kendi çocuklarına işsizlik yok. Ama fakire fukaraya işsizlik çok. Türkiye’de vergiyi artırmaya çalışıyorlar. Bütçe açığı kontrolden çıktı, çözümü ne ‘yeni vergi alacağız’ diyorlar.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • ahmet (4 yıl önce)
    Ağbaba sen gariban mısın?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakyemez (4 yıl önce)
    Sayın Vekilin söylediklerinden hangisi yalan. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış. İşte bütün mesele bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (4 yıl önce)
    Ağzına sağlık sayın veli ağbaba ekonomi çöktü gerçekten akpli vekillere ÇOCUKLARINA işsizlik yok nede olsa 2 senedir malatya da işsizim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (4 yıl önce)
    SERKAN 44. Demiş'ki biz chp'nin iktidar olduğu zamanlarıda biliyoruz, soruyorum Serkan beye 1950'den günümüz 2019'a kadar CHP bu ülkeyi kaç yıl yönetti ne gibi zararlar verdi anlatırmı merak ediyorum arkadaşın kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama yazdıklarına baktığımda öyle anlıyorum'ki bildiğinden değil kulaktan dolma anlatımlarla burada yorum yapıyor. Bak kardeşim CHP 1950'den bu zamana kadar tek başına iktidar olamadı geçtiğimiz bu 70 yıl içerisinde topu topuna 6 yıl iktidarlık görmüş bununda 4 yıl 9 ayını kualisyonlarla yürütmüştür. Şimdi demekki bu ülkeyi 65 yıldır savunduğunu sağ partiler yönetmiş eğer bu ülkede yaşanmışlık bir olumsuzluk var ise CHP'nin değil 65 yıl bu ülkeyi tek başına idare eden sağ partilerindir her zaman bu ülkede kirli siyaset ile yalan yanlış haber yaparak kendine muhalif olan bir kesimi sanki yıllardır bu ülkeyi yönetmiş bir çok olumsuzlukların suçlusu gibi gösterenler en büyük zararı onlar vermiş halada vermeye devam etmektedir. Veli Ağbaba'nın konuşmasında olduğu gibi sözümü tamamlayacağım. bu ülkenin kaderiyle oynayan halkını din iman edebiyatıyla kandıranların halkını değilde kendi çıkar ve menfaatini öncelik olarak görenlerin Allah belasını versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haklısınız. CHP, tek parti döneminden beri en az 60 yıldır iktidar olamadı. Bu 60 yılını, kendisine iktidar şansı vermeyen millete ve Millete hizmet etme gayretinde olan kim varsa, onlara darbe yapılması için çalışmakla geçirdi. Ve bunu en az iki kere başardı. (Bakınız: 28 Şubat...)
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)Nk isimli kullanıcı yorumuna
    15 temmuz darbesini yapanları kim tuğgeneral yaptı? Kim özel yetkili mahkeme açtı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan Karakaş (4 yıl önce)
    Chp Malatyamıza ınönü unuversitesini kazandırdı 45000 öğrenci eğitim görüyor Demir yolunu getirdi Şeker fabrikasını yaptı Sümer fabrikasını yaptı Tekel tütün fabrikasını yaptı Eski malatya spor stadını yaptı Eski devlet hastahanesini yaptı adamlar rahmetli inönüyü kizdırmak için Malatyamızın nüfusunu düşürüp küçük şehir yapmak için tutular Adıyaman Malatyadan ayırdılar diyeceğim su ki Chp. Malatyaya katkısı tartışılmaz Rahmetli Turgut ÖZAL Malatyaya 2.Orduyu getirdi Araştırma hastahanesini yaptırdı Türkiyenin vizyonunu değiştirdi Büyük devlet ve dünya adamı idi Akp Malatyaya yeni devlet hastahanesini yaptı Yeni stad yaptı He ınönü unüversitesini bölüp ikiye ayırdı TURGUT ÖZAL üniversitesi olarak bize takdim etti
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (4 yıl önce)
    adam ne dediyse doğru.Malatya ya verilen sözler hepsi havada kalmış. 17 yıldır oy veriyoruz.şehir hastanesi komşu şehire-çevre yolu komşu şehire-hızlı tren hikaye-şehirde otopark yok-hafif raylı sistem yok.adımız büyükşehir.kimi kandırıyorsunuz.uyumaya devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam İçin (4 yıl önce)
    YÜZDE 70 OY ALMIŞ BİR ŞEHİRİZ. VELİ AĞBABA YI HİÇ TAKMAZDIM.BOŞ KONUŞUYOR DERDİM. BAZEN OLMAYACAK DUAYA AMİN DEMEK MİSALİ MUALEFET YAPIYOR DİYORDUM. AMA SON ZAMANLARDA ŞUNU ANLADIM Kİ YATIRIM YAPILMAYACAK İLLERE ŞEHİR HASTANELERİ - HAVAALANLARI - KÖPRÜLER - ÇEVREYOLLARI YAPILIYOR AMA NE YAZIK Kİ MALATYAMIZA PARÇA PARÇA HASTANELER, ASKERİ HAVAALANINA 2 YILDA BİR BOYA CİLA YADA TAMİRATLAR, YILLARDIR ÇÜRÜYEN VAGON FABRİKASINI BİR DEVLET YATIRIMINA DÖNÜŞTÜRÜLEMEYEN KANAYAN YARA, KUŞAK YOLLARI İLE GÜNÜBİRLİK İŞLER vb. VALLAHİ BİLLAHİ TEK ÜZÜLDÜĞÜM ŞEY ŞU Kİ ; REİSİMİZ, DEVLET BAŞKANIMIZ, CUMHURBAŞKANIMIZ ın BAYRAĞIMIZ,ÜLKEMİZ İÇİN DİDİNİRKEN BİZİM MİLLETVEKİLLERİMİZ NEDEN MEMLEKETİMİZ İÇİN DİDİNMİYORLAR. ALLAH RAZI OLSUN CUMHURBAŞKANIMIZDAN ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN. MİLLETVEKİLLERİMİZDEN ARTIK ÖNEM ARZ EDEN 5-6 PROJELERİ ARTIK PEŞİNE DÜŞSÜNLER. 1-SİVİL HAVAALANI 2-KUZEY GÜNEY ÇEVREYOLLARI 3-BÜYÜKŞEHİRLERE DÜŞÜNÜLEN ŞEHİR HASTANESİ 4-HIZLI TREN 5-ŞEHİR İÇLERİNE ÇOK KATLI OTOPARK 6-SABİT SEMT PAZARLARI BUNLAR YAPILMAZSA HAKKIMI 7 MİLLETVEKİLİNEDE HELAL ETMİYORUM. BEN ÖNCE ÜLKEMİN SONRADA MEMLEKETİMİN MİLLİYETÇİSİYİM SEVDALSIYIM. ÇOĞU ZAMAN MALATYA VE GÜNDEM HABERLERİNİ TAKİP EDİYORUM. MEMLEKETİME NE YAPILIRSA EN İYİSİNİ VE İLERİSİ DÜŞÜNÜLEN YATIRIMLAR YAPILMASINI İSTİYORUM. STAD YATIRIYORSUN BARİ 30.000 OLSUN YA ! MİLLİ MAÇTA OYNANSIN. SİVAS BİZDEN KÜÇÜK NÜFUSU BİZDEN AZ. TÜRKİYE KUPASI OYNANIYOR YARIN MİLLİ MAÇTA OYNANIR. ÖRNEĞİN 30 MİLYON HARCANMIŞSA BÖYLE BİR İNŞA YAPILIYORSA 32 MİLYON OLSUN AMA İLERİYE DÖNÜK OLSUN.BİRDE KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN O STAD DA HALA EKSİKLER VAR. BÜYÜKŞEHİRİZ YA! ELAZIĞ A BAKIN ÇEVREYOLLARI KAYMAK GİBİ - HAVAALANLARI ULUSLARARASI STATÜDE. BÜTÜN MALATYA ELAZIĞ DA UÇAĞA BİNİYOR.??? NEDEN TAYYİP BABAYA İLETSELER MALATYANIN BU PROJELERİNİN HEPSİ 1 YILDA BİTER. GÜNAHLARINI ALMAK İSTEMİYORUM AMA AKLIMA GELMİYOR DEĞİL ! REİS GELDİMİ HERKES MEMLEKETİN İÇİN DEĞİLDE KENDİLERİ İÇİN Mİ BİRŞEYLER İSTİYORLAR DİYORUM. YİNE SÖYLÜYORUM MEMLEKETİME BU YAZDIĞIM PROJELER YAPILMADIĞI SÜRECE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. REİSE - DEVLET BAŞKANIMIZA - CUMHURBAŞKANIMIZADA HAKKIMI HER ZAMAN HELAL EDİYOR ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN DİYORUM.AVRUPAYA YAKINDA DİZ ÇÖKTÜRECEK GÖRÜN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tayyip baba kaç yıl önce hızlı tren gelecek dedi..kaç yilgecti bı haber yok..demek ki haberi varmış..
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumhurbaşkanı na Malatya nın sorunları iletilmiyor hatta engelleniyor. Herşey güllük gülistanlık gösteriliyor. Malatya lı olarak Reis e bizler ulaşacağız. Herkes cimer e yazsın. Hatta mektup yazsın. Yoksa bunlarla olmaz olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • senin reisin malatyayi cantada keklik gordugu icin malatyayi sallamiyor bu kadar NET! malatya halki yatirim olsa da olmasa da gidiyor basiyor akp ye. halbuki reisin yatirim karsiligi oy alabilecegi yerlere yatirim yapiyor. sizde saf olmayin, ne kadar ekmek o kadar kofte diyin, vermeyin oy!
    0
    0
    Yanıtla
  • KADER (4 yıl önce)
    Sayın vekilimiz veli agbabanin girişimi üzerine bize mavi trenimiz geri verilecektir kasim ayında sefere başlayacaktır müjdeler olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Uveys Karani (4 yıl önce)KADER isimli kullanıcı yorumuna
    Kayseri'den Malatya'ya gelip giderken istifade ettiğimiz Mavi Tren'in bir an evvel sefere başlamasını istiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (4 yıl önce)
    Serkan efendi! Akp nin suriye politikasını eleştiriyor, yalan mı söyledikleri? 240 milyar dolar para harcadı akp, esad ı devirecekler diye, hani ne oldu o iş? O kadar para, o kadar şehit, o kadar kayıp kim verecek bunun hesabını? 5 milyon suriyeli doldurdunuz memlekete ne olacak bunlar, konuş? Akp suriyelilere, saraya, yandaşlara parayı çar çur etmekten malatya ya bir çevre yolu yaptırmaya para bulamaz hale geldi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne güzel yazmışsın Cumali..ağzına sağlık.. düşüncelerime tercüman olmuşsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Sefa (4 yıl önce)
    Sayın vekilim haklısınız 17 yıldırlı kandırıldık oy verdik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan 44 (4 yıl önce)
    Sayin vekil chp nin iktidar zamanini da cok iyi biliyoruz bize anlatmayin su ulke icin neler yapabilecek proje sunun mevcut hukumetin yaptiklarini takdir edinki siz de halktan taktir toplayabilesiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)Serkan 44 isimli kullanıcı yorumuna
    Neyi biliyorsan söyle bizde bilelim, bizde bu iktidarın 17 yılda Malatya ya birşey yapmadığını biliyoruz, iktidarda olanın 17 yılda olmayan projelerinden hesap sormuyorsun, muhalefetin projelerini soruyorsun, Bu kafayla giderseniz daha çok hizmet gelmesini bekleriz, doğruya doğru yanlışa yanlış deyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • 1936 yılında malatya tekel fabrikasını, 1939 da malatya sümer pamuk işleme fabrikasını chp açtı. 1953 yılında açılan şeker fabrikasının projesini ve temelini chp attı. Akp tüm bu fabrikaları sattı serkan efendi!
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan kardeş, merakımdan soruyorum, tevellutun kaç, muktesabatin ne? Chp ikdarlari zamanını gördüğüne göre amca, dayı, dede de diyebilirdim? Malatyaya yapılmış takdir edilecek bir hizmet söyle, vekil utancından yerin dibine batsın, toplum içine çıkamasın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (4 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    60 yıldır CHP iktidarda değil Serkan acaba karıştırdı mı
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    Ne desen haklısın Sayın Ağbaba. 17 yıldır oy verdik. Ama hep kandırdılar. Reis dedik onun için hep oy verdik. Her ortamda sempatizanca AKP yi destekledik. Ama hiçbişey yapılmadı. Bi çevreyolu deve ile katır oldu. Diğer şehirler ikinci çevreyollarını yapmaya başladılar biz hayalini kuruyoruz. Yazık değil i bu millete. Allah büyük yine seçim olacak. O zaman görecekler kandırmak nasılmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ. (4 yıl önce)
    Sayın vekilim, Malatyamızın sorunlarını dile getiren ,gerçek vekili sizsiniz,Yolunuz açık olsun.
    0
    0
    Yanıtla