SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Harçtan Muaflık Memnun Etti

0
Güncellendi - 2018-01-13 21:20:19
Harçtan Muaflık Memnun Etti
A- A+ PAYLAŞ

OHAL kapsamında hazırlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile en az bir dönem köy veya mahalle muhtarlığı yaptıktan sonra görevleri sona erenlerin, uygun niteliklere sahip olmaları halinde silah taşımaya devam edebilmesi ve harçtan muaf tutulması kararı muhtarları memnun etti.

Malatya Kaysı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıca, yasanın çıkmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek, “En az bir dönem muhtarlık yapmış kişilerden alınan silah ruhsatı harçları kaldırıldı. Daha önce 5 yıl boyunca görev yapan muhtarlarımız bu süre içerisinde taşıdıkları silah için harç bedeli ödemiyordu ancak muhtarlık görevinin sona ermesinin ardından her vatandaş gibi silah taşımaya devam etmeleri durumunda silah harç bedelini ödeme mecburiyetindeydi. Artık bir dönem muhtarlık yapmış arkadaşımız bu görevi sona erdikten sonra silah harç bedeli ödemek zorunda kalmayacak başta cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği gecenler teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Muhtarlar için kimlik kartı hazırlandığını da ifade eden Yağlıca,”Muhtarlarımızın kimlik kartları içişleri bakanlığınca hazırlanmakta olup valiliklere gönderilecektir ve burada da muhtarlarımıza verilecektir” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ali (6 yıl önce)
    vay vay vay Milletin derdine bak muhtarların derdine bak.
    0
    0
    Yanıtla